Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Szerinted is sokkal önzőbb...

Szerinted is sokkal önzőbb viselkedés a gyerekvállalás, mint a gyerek nem vállalás?

Figyelt kérdés
szept. 19. 20:26
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
26%
Nem, ti félreértitek. Az, hogy génjeidben élsz tovább az nem úgy van, hogy leülsz a konyhaasztalhoz és elgondolkodsz, hogy akkor jó, csinálunk gyereket, mert így élünk örökké, hanem ez ösztönszinten bennünk élő dolog, akkor is ha nem tudatosul.
szept. 20. 12:44
 32/49 anonim ***** válasza:
80%

"Miért nem mindegy valakinek, hogy mások (pláne idegenek) akarnak-e gyereket? Engem aztán totál nem érdekel, semmit sem változtat az életem, hogy Julika szül, Katika meg nem."

Gyerekmentesként azt vettem észre, hogy az olyan emberek, mint te, akiket nem érdekel, ki szül, általában jobban ismeri önmagát, jobban belegondolt a gyerekvállalásba, ahogy leírtad, voltak valid belső indokaid, ÉS akár bejött aztán élőben a gyerekvállalás, akár nem (nekik általában igen), elfogadják, hogy ők egy döntést hoztak. Elégedettek az életükkel.

Akiket felcsesz, hogy másnak nincs gyereke, azok az emberek, akik csak akkor gondolkodtak gyerekekről, amikor már teherbe estek, és akkor jó bulinak tűnt; akik muszájnak gondolták, mert az élet része; akik soha nem is gondoltak bele, mivel jár. Redditen egy hónapja volt egy poszt, amiben az anyuka leírta, hogy ők tervezték a gyereket, de azt nem gondolta, hogy a baba sírni fog.

???

És általában ők azok, akik gyerekvállalásra is rá akarnak venni. Ha én elmondanám neked, mennyi minden nem tetszik az anyaságban, van egy érzésem, hogy megértenéd, mert neked is eszedbe jutottak ezek, csak te igent mondtál rá, de megérted, ha más meg nemet.

Ha meg valaki megbánta a szülőséget, inkább másokat is le akar húzni, mert szenvedés neki látni, hogy a saját (meggondolatlan) döntése miatt van ott, ahol nem akar lenni.

szept. 20. 13:29
 33/49 anonim ***** válasza:
51%
31, a halálfélelem okozza. Ezt terápián le lehet követni, de igaz, amit mondasz, ez nem tudatos.
szept. 20. 13:30
 34/49 anonim ***** válasza:
72%
Ez a kérdés ha nem is ugyanebben a formában, de rendszeresen felmerül. Bosszantó, hogy a XXI. században még mindig nem sikerült túllépni ezen a begyöpösödött gondolkodáson. Én is megkaptam a magamét így vagy úgy, főleg fiatal koromban, de néha még most is megtörténik. Szerintem is azok, akik a gyerekteleneket piszkálják, valójában elégedetlenek az életükkel. Én nem irigylem azokat a gyerekeseket, akik boldogok a családjukkal.
szept. 20. 14:10
 35/49 anonim ***** válasza:

És akkor ott van azért nem kevés ember, aki szeretne gyereket, de nem jön össze.

Én csak egy- nem lettem nagymama -vagyok egy ilyen sztoriból, de ritka az olyan ismerős, aki képes ezt kellő tapintattal kezelni, és hagyni a csudába a kérdezősködést.

szept. 20. 15:54
 36/49 anonim ***** válasza:
43%
#35 Úgy van ahogy mondod. Én lassan 62 leszek, nagyon élvhajhász, nagyon individualista, némiképp önpusztító party animal voltam huszonéves koromban. Aztán elvettem egy lányt 30 éves koromban. Akkor már úgy éreztem, hogy az addigi életfelfogásom sehová sem vezet. Az aranyos gyerek akivel jól lehetett bulizni egyre kínosabbá vált közeledve a 30-hoz. Addig persze eszembe sem jutott, hogy valaha gyerekem lehetne. Nem mondtam, hogy legyen vagy ne legyen, egyszerűen nem volt téma, de nagyon idegesítettek az okoskodó 45-50-esek, f*szt képzelnek arról, hogy megmondják nekem, mit hogyan csináljak. A házasságban nem zárkóztunk el a gyermekvállalástól, de ahogy haladtunk előre az időben, egyre jobban szerettük volna. Egyszerűen már nem elégített ki minket, hogy még egy vödör libamájat megegyünk, 8-adszor is elmenjünk valami egzotikus helyre, valami újabb vagyontárggyal méregessük egymást az ismerőseinkkel. Egyszerűen csak a gyermekvállalásnak volt értelme, akkor ott úgy éreztük. De nem sikerült és kiderült, hogy esélyünk sem volt. Mi nem döntöttünk úgy, hogy a saját kényelmünk érdekében inkább ne legyen gyerek. Nekünk nem lehetett. Tudom, van ilyen, el kell viselni. Csak ne tegyünk úgy, hogy a gyermektelenek mind őnző paraziták. Ma már egyértelmű, számunkra ez nem ideológiai álláspont, hanem tragédia.
szept. 20. 17:30
 37/49 anonim ***** válasza:
100%
36: és sajnos egyre többen vannak a ti cipőtökben. A tágabb családban jelenleg 5 harmincas pár van velünk együtt (testvérek, unokatestvérek és az ő párjaik). Ebből az 5 párból egyedül nekünk lett spontán gyerekünk. Egy testvérnek és egy unokatestvérnek lombikkal, egy unokatestvérnek azzal sem, egy pár pedig azt egyelőre nem akarja megpróbálni. Változó, hogy a pár melyik tagjánál van a gond, de ijesztő az arány: 5-ből 4-nek nem sikerül spontán. Már csak ezért is oltári nagy taplóság ezt a témát feszegetni, soha nem tudhatja az ember, mi áll a háttérben és mennyire tapint fájdalmas pontra. De egyébként az is teljesen oké, ha valaki szimplán nem akar, nem tudom, miért kell ezen másoknak rugózni.
szept. 20. 17:59
 38/49 anonim ***** válasza:
46%

Nem értem miért ÖNZŐBB viselkedés a gyerekvállalás kedves kérdező...tényleg amit kreáltok az már egy új szint.

Érted?

Soha életben nem csinálok gyereket, mindenki le van szarva, csak és kizárólag a saját boldogságom a fontos, a saját kinézetem a fontos, csak magamra költök nem érdekel ki mit mond, leszarom a véremet, egy életem van

VS.

Hajlandó vagyok időbeli és pénzbeli stb... áldozatot hozni, hogy tovább vigyem a vérvonalam, képes vagyok az életem hátralévő részében úgy élni, hogy ne csak a saját érdekemet, hanem egy másik egyén, a gyerek érdekét nézzem stb stb stb....

Nem értem, tényleg nem, ez egy új szint.

szept. 20. 18:38
 39/49 anonim ***** válasza:
65%

"kizárólag a saját boldogságom a fontos"

Aki gyereket vállal, az abban látja a boldogságot. Áldozatot hoz, de ha a mérleg egyik serpenyőjébe teszi az áldozatokat, a másikba a babát, a baba lesz a nehezebb, ő nyer. Akinek az áldozatok nehezebbek, az meg nem vállal gyereket. Mindenki azt választja ideális esetben, amelyik neki többet ér.

Az az áldozat, amit hajlandó vagyok meghozni, az nem igazán nagy. Ha nem akarok gyereket, de vállalok, mert mit tudom én, vérvonal, az áldozat.

szept. 20. 18:43
 40/49 anonim ***** válasza:
64%

#39 De az a fajta boldogság rengeteg álmatlan éjszakával, hányással, szarással és lemondással jár. Érted? Nem végig vagy boldog, hanem áldozatot kell hoznod azért, hogy végül beteljesüljön a boldogságod.

Tényleg nem vágom hogy lehet valakit, aki képes ennyi áldozatot hozni önzőnek nevezni. A gyerekeseket nagyon sok minden rágalom érte már, de hogy valaki önzőnek nevezze őket az egy új szint. Erre nincsenek szavak...

szept. 20. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!