Szerinted is sokkal önzőbb viselkedés a gyerekvállalás, mint a gyerek nem vállalás?
"Miért nem mindegy valakinek, hogy mások (pláne idegenek) akarnak-e gyereket? Engem aztán totál nem érdekel, semmit sem változtat az életem, hogy Julika szül, Katika meg nem."
Gyerekmentesként azt vettem észre, hogy az olyan emberek, mint te, akiket nem érdekel, ki szül, általában jobban ismeri önmagát, jobban belegondolt a gyerekvállalásba, ahogy leírtad, voltak valid belső indokaid, ÉS akár bejött aztán élőben a gyerekvállalás, akár nem (nekik általában igen), elfogadják, hogy ők egy döntést hoztak. Elégedettek az életükkel.
Akiket felcsesz, hogy másnak nincs gyereke, azok az emberek, akik csak akkor gondolkodtak gyerekekről, amikor már teherbe estek, és akkor jó bulinak tűnt; akik muszájnak gondolták, mert az élet része; akik soha nem is gondoltak bele, mivel jár. Redditen egy hónapja volt egy poszt, amiben az anyuka leírta, hogy ők tervezték a gyereket, de azt nem gondolta, hogy a baba sírni fog.
???
És általában ők azok, akik gyerekvállalásra is rá akarnak venni. Ha én elmondanám neked, mennyi minden nem tetszik az anyaságban, van egy érzésem, hogy megértenéd, mert neked is eszedbe jutottak ezek, csak te igent mondtál rá, de megérted, ha más meg nemet.
Ha meg valaki megbánta a szülőséget, inkább másokat is le akar húzni, mert szenvedés neki látni, hogy a saját (meggondolatlan) döntése miatt van ott, ahol nem akar lenni.
És akkor ott van azért nem kevés ember, aki szeretne gyereket, de nem jön össze.
Én csak egy- nem lettem nagymama -vagyok egy ilyen sztoriból, de ritka az olyan ismerős, aki képes ezt kellő tapintattal kezelni, és hagyni a csudába a kérdezősködést.
Nem értem miért ÖNZŐBB viselkedés a gyerekvállalás kedves kérdező...tényleg amit kreáltok az már egy új szint.
Érted?
Soha életben nem csinálok gyereket, mindenki le van szarva, csak és kizárólag a saját boldogságom a fontos, a saját kinézetem a fontos, csak magamra költök nem érdekel ki mit mond, leszarom a véremet, egy életem van
VS.
Hajlandó vagyok időbeli és pénzbeli stb... áldozatot hozni, hogy tovább vigyem a vérvonalam, képes vagyok az életem hátralévő részében úgy élni, hogy ne csak a saját érdekemet, hanem egy másik egyén, a gyerek érdekét nézzem stb stb stb....
Nem értem, tényleg nem, ez egy új szint.
"kizárólag a saját boldogságom a fontos"
Aki gyereket vállal, az abban látja a boldogságot. Áldozatot hoz, de ha a mérleg egyik serpenyőjébe teszi az áldozatokat, a másikba a babát, a baba lesz a nehezebb, ő nyer. Akinek az áldozatok nehezebbek, az meg nem vállal gyereket. Mindenki azt választja ideális esetben, amelyik neki többet ér.
Az az áldozat, amit hajlandó vagyok meghozni, az nem igazán nagy. Ha nem akarok gyereket, de vállalok, mert mit tudom én, vérvonal, az áldozat.
#39 De az a fajta boldogság rengeteg álmatlan éjszakával, hányással, szarással és lemondással jár. Érted? Nem végig vagy boldog, hanem áldozatot kell hoznod azért, hogy végül beteljesüljön a boldogságod.
Tényleg nem vágom hogy lehet valakit, aki képes ennyi áldozatot hozni önzőnek nevezni. A gyerekeseket nagyon sok minden rágalom érte már, de hogy valaki önzőnek nevezze őket az egy új szint. Erre nincsenek szavak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!