Kiktől érdemes tanulni inkább: a régi bölcsektől, vagy napjaink bölcseitől?
Bölcseken azokat értem, akik meghatározzák egy korszak gondolkodását.
Régi bölcsek:
szentírók, rabbik, egyházatyák, filozófusok, művészek, írók, régi politikusok.
Mai bölcsek:
pszichológusok, motivációs trénerek, coach-ok, TikTokkerek, Youtuberek, influencerek
Egyesek talán kifogásolják, hogy a felsorolásba bevettem, pl az influencereket is. Ám ne felejtsük el, hogy létezik egy jelenség, amit úgy hívnak, hogy "Facebook bölcsesség", amikor valami közhelyet megosztanak. És bizony ezek elég népszerűek.
A TikTok-on is vannak olyan tartalomgyártók, akik pszichológiai tartalmat osztanak meg.
napjaink bölcseire. de ezek egy része:
"pszichológusok, motivációs trénerek, coach-ok, TikTokkerek, Youtuberek, influencerek"
csak próbálja magát bölcsnek eladni, de nem bölcs.
Ha ők szakképzett pszichológusok, mint pl. Almási Kitti, akinek van Tiktok csatornája, az oké. Egyéb esetben felejtősek.
Köztes: amit a régi bölcsek tudnak, ma már csak részben jó.
Amit a mai bölcsek tudnak, azt jól rostálva felhasználható.
Nem tudom mennyi igazság van benne, de állítólag Almási Kitti Szabó Péterrel járt (vagy jár?). Ha ez igaz, akkor Almási sem olyan bölcs, habár tud bölcsességet mondani. Több könyve is megvan.
Viszont akkor inkább már Csernus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!