Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan döntenétek, melyik...

Hogyan döntenétek, melyik lenne kifizetődőbb hosszútávon? (továbbtanulás)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A rendes felvételiről lecsúsztam, szóval pótfelvételiznem kellene.

Hatalmas szerencsémre az eredeti terv, a gyógytornász képzés indul állam által finanszírozva nappali tagozaton Miskolcon.

Az életem a sport,azon belül is a testépítés. Leginkább innen jön a gyógytornász ötlet. Ezt a tudást tudnám kamatoztatni később, mert a hosszútávú célom a személyi edzősködés. Ezzel pedig tanulom az anatómiát, ami nem árt, ha jó edző szeretnék lenni. Izmok eredése, tapadása, nyújtás, sérülések elkerülése stb.

A másik opció a sportszervezés lenne, de ez kb. egy büfészak kategória, tudom, hogy sokra nem megyek vele, DE, ha elvégezném, akkor lehet könnyebben tudnék elhelyezkedni egy konditeremben, ha látják, hogy van valami hasonló végzettségem. Elvileg ezzel betölthető egy "szakképzett edző" munkakör. Nyilván ez tág fogalom és elsősorban nem a testépítésre irányul, hanem szerintem inkább állóképességi sportokra, de ettől függetlenül lehet értelme ennek.

Szóval a végső cél mindkét esetben ugyanaz: személyi edzés.

A kérdés, hogy melyikből tudnék profitálni.

gyógytornász + személyi edző OKJ

sportszervezés + személyi edző OKJ

Csak a papírok kellenek, a tudásom most is meglenne, hogy embereket eddzek, csak a kutya nem jönne hozzám, ha nincs egy papírom + egy konditerem sem állna velem szóba, hiába értek hozzá..

Egyik nagy hátrány, a gyógytornász csak nappali tagozaton indul. Nem tudom, hogy mennek a dolgok egyetemen, gondolom nem olyan kötött a helyzet, mint középiskolában, de mindenképp nehezebb dolgom lenne, mert mellette dolgoznom is kell.

A sportszervezés indul levelezőn is, de erről fogalmam sincs, mit tanulhatok itt, de mivel könnyebb szak + levelező, így munka mellett nem lenne annyira vészes.

Hogyan döntenétek?

júl. 31. 13:09
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Illetve, a Miskolci Egyetemen kicsivel több, mint 200 volt a ponthatár, ami nevetséges kategória.. Ennek mi lehet az oka? Nem éppen erős szak ez sem?
júl. 31. 17:55
 12/12 anonim ***** válasza:
Általában amire könnyű bekerülni, ott bentmaradni nehéz. Volt osztálytársam tavaly bekerült pótfelvételivel Miskolcra gyógytornászra, azt mondta sokkal többet kell tanulni, mint amennyit gondolt. Pedig 350 körüli ponttal vették fel. Azt hitte egy életre megszabadult a fizikától, kémiától, de az is van ott rendesen. A gyógyszerész szakot is elindítják minden évben államin is pótfelvételivel, 350-370-es ponthatárok szoktak lenni, mégis sokkal durvább kémiát tanulnak, mint pl az általános orvosok.
júl. 31. 17:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!