Aki nem akar gyereket az miért nem akar?
És nem lesz, aki 500 forintért meglékeljen a saját lakásom kertjében!
Mi lesz így velem? :D
Éhen fonnyadok el... Karrier!
#50 Én csak azért mondom, mert sajnálnám azt az 5 gyereket 😢
De amúgy tudom miért mondtad nyugi.
#52: Igen, felidegesített. :D
Egyébként tök normális, ésszerű érveket írt minden válaszadó. :)
#51: Na ja...
Nem térek ki arra, hogy miért jó a gyerek, mert nem erről szól a kérdés. A gyerekvállalásnak megvannak a nehézségei és ez rettent el sok embert.
Elsősorban a gyerek sosem növi ki azt a kort, amikor önmagára veszélyes, még a felnőttekben is benne van a szokás, máskülönben senki sem dohányozna, inna, enne egészségtelen ételeket, etc. Annyi a különbség, hogy ha pl egy felnőtt lezuhan egy ablakból a saját hülyesége miatt, ott őt nézik hülyének, ha egy gyerekkel történik, a szülőket okolják, ha látsz egy 200 kilós felnőttet, akkor az a saját ostobasága, ha egy kövér gyereket, akkor mit művelnek a szülők.
Ráadásul ott van a dackorszak, amikor a gyerek megérti, hogy mi a helytelen, de direkt csinálja, ami egy felnőttnek kimerítő. Pont olvastam egyszer a Gyakorin egy nő esetét, aki a wc-ről a nagydolga végzése közben kellett, hogy kirohanjon, mert a gyereke felmászott a szekrényre. Ugyanúgy egy pillanatra nem figyelsz és a gyerek az úttesten rohan át, egy nagytestű kutya farkát tépi, a földről felszedett bogarakat tömi a szájaba, és még sorolhatnám.
Egy gyerek folyamatos figyelmet igényel és elrettentő lehet egyeseknek, hogy egy pillanatra nem tudnak mással foglalkozni.
Másrészt, ahogy fentebb is írtam, mindenért a szülő a hibás, ha a buszon előveszed a mobilt, hogy írj a férjednek, máris lebax egy random ember, hogy esetleg a gyerekkel törődj, ha a boltban visít a gyerek, jönnek, hogy vedd már meg amit akar vagy verd már el.
Nem sok embernek csábító 18 évig mindenért bűnbaknak lenni.
A gyerek szobatisztaságra nevelése is egy faktor, nem csábít, amikor arra kelsz négykor, hogy a gyerek ágyát kell kitakarítani, amikor azért késtek le volanbuszt, mert a gyereket kell wc-re vinni, amikor a kiránduláson kell átöltöztetni lehetetlen helyen a gyereket, etc.
Mivel a gyerek is ember, ezért ide-oda kell vinni. Egyrészt nagyon sok költséggel jár, másrészt nagyon sokfele mentek, a gyerekmemtes kollégak meg telehányják a Gyakorit a kérdésekkel, hogy a hülye munkatárs lelépked korábban a kölyke miatt.
De persze az iskolaban is folyamatosan baxogatnak a tanárok.
Szintén a Gyakorin olvastam egy anyától, hogy a tanár rászólt, hogy a gyereke ne vigyen epret a suliba, mert túl különleges gyümölcs, de akármiért szívhatják a véred.
Ja es ha suli, amikor a gyerek a buszon közli be, hogy otthon maradt az olvasókönyve vagy indulás előtt, hogy ja hát vinnie kéne a suliba ilyen-olyan dolgot amit 5 perc alatt kell elővarázsolnod a semmiből.
Aztán azt se felejtsük el, hogy ha a házastársad elhagy, egyedül csinálod ezt végig.
Az egyik szomszédom pl egyedülálló anya volt, 12 éves korára a fia kezelhetetlen volt, úgy beszélt az anyjával, hogy azt hittem én vágom szájon.
Megvannak az előnyei a gyereknek, de ha csak a negatívat nézzük, persze, hogy fél valaki gyereket vállalni.
Rohadtul utálom azokat az embereket, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, ezért vállalnak gyereket.
És arra, apellálnak, hogy majd a gyerekük arra áldozza a, fiatalságát, hogy öregként őt gondozza.
Ennél nagyobb önzőség nincs, más életének legértékesebb éveit veszik el.
Bevallom én ezért sem szeretnék gyereket, mert ami felé halad a társadalmi szolidaritás, empátia az bizony nagyon tré.
Az idősgondozást fedezni kellene a nyugdíjaknak, de a legtöbb ember fiatalon szórja is a pénzt, és idősként a gyerekétől várja, hogy tartsa el, ápolja.
És ez mellett még gyereket is kellene vállalni, szülőápolás mellett.
Teljesen abszurdak az elképzelések, az igények is hatalmasak.
56, az ugye megvan hogy nem mindent a szülőtől örököl a gyerek. Ha neked meg a nejednek barna a szemetek, de feljebb a csaladban volt kék szem, simán lehet kék szemű a gyereked.
Ugyanúgy a recesszív genek miatt született mar fehér gyerek fekete családba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!