Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a mai fiatalok egyre nagyobb része nem akar gyereket, családot? Tudom, hogy Magyarországon az anyagiakra lehet fogni, de ugyanez a helyzet a jóléti országokban is, ahol elvileg minden adott a családalapításhoz.
Ha ez így folytatódik, lassan összeomlik a civilizációnk, és átveszik a helyünket a harmadik világbeli országok zömmel muszlim bevándorlói, mint ahogy az nyugaton már egyre jobban megfigyelhető, a keresztény vallás vezető szerepét át fogja venni a muszlim, a nemzetállamokból multikulti lesz stb... Ez a jövőkép engem kimondottan aggaszt és bosszant.
25/f
Nőnek az igények, ma már a felelős szülő eszményi képe nem az, aki enni tud adni nekik, hanem az egész életét köréjük szervezi, gyakorlatilag 1-2-3 gyerekre feltesz mindent. Azok a gyerekek még szőrös tökű felnőttként is pumpolják a családot, lassan állnak talpra, kitolódik a "gyerekkor".
Az igények egyénileg is nőnek, amibe sokszor nem fér bele a gyereknevelés. Most fiatal vagyok, tanulok, élek, pasizom/csajozom, utána meg úgysem lesz több gyerek, vagy épp egy sem.
Ezzel szemben más kultúrákban a gyerek ha jön, akkor jön, az élet része, csak úgy megtörténik, és a kutyákkal is felnő, illetve elboldogul egy idő után.
Nem mondom hogy ez vagy az jó, csak hogy ez van. Szvsz az igazság a kettő között van, nem kell dúsgazdagnak lenni a gyerekvállaláshoz, de nem vállalnék egy fészekalja gyereket úgy, hogy közben egy meghibásodó mosógép odavág a családi büdzsének.
Érthető ha ez valakit bosszant de felesleges ezen aggódni. Amit manapság nyugati civilizációnak nevezünk, az csak egy a történelem során létrejött majd letűnt társadalmi rendszerek közül. Szükségszerű az eltűnése, így működik a világ. A Római Birodalom megbukott, ugyanakkor bizonyos formában tovább létezik ma is a jogrendszerben, a művészetekben, az építészetben, egyes népek nyelvében, stb.
Ugyanakkor fontos tudni, hogy egy civilizáció sikeressége már rég nem a létszámon múlik. A világon pl. nagyjából 15-20 millió zsidó él összesen, de az érdekérvényesítő képességük messze túlmutat a csoportjuk méretein.
"Ez a jövőkép engem kimondottan aggaszt és bosszant.
25/f"
Igen, gyerekvállalásban érdekes módon mindig ti, férfiak tudjátok a tutit. Hisz nem ti hordjátok ki a gyereket, nem ti szülitek meg.
Nem titeket ér hátrány a munkaerőpiacon emiatt, nem ti maradtok otthon a gyerekkel, ha beteg, hogy hallgassátok a főnök cs*sztetését, stb. Ha pedig mégsem tetszik a szülősdi, az esetek nagy százalékában ki léphet le, hagyva a másik szülőre a gyerekeket? Hát ti.
Olyan furcsa, hogy gyereket varo nokent engem annyira nem erdekel, kinek nincs gyereke. Sokkal jobb dontes, mint a leharcolt putriba lepottyantani a sokadikat. De azert erdekes modon senki nem szajal, merthat “a gyerMek az kincs”. Abba viszont eloszeretettel beleszolnak, ki es miert nem vallal, mert egy onzo dog, es hol a hazaszeretet, es persze a kedvenc: ki fogja rad nyitni az ajtot oregkorodban..
Biztositani kellene a kormanynak, elsosorban nem a babavaro/csok baromsagot, hanem olyan munkahelyet, amit #7 irt, illetve nem horribilis kamatu hiteleket (hiszen nem mindenki orokol, vagy gazdag csalad sarja).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!