Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a mai fiatalok egyre
nagyobb része nem akar gyereket, családot? Tudom, hogy
Magyarországon az anyagiakra lehet fogni, de ugyanez a
helyzet a jóléti országokban is, ahol elvileg minden
adott a családalapításhoz.
Figyelt kérdés
Ha ez így folytatódik, lassan összeomlik a civilizációnk, és átveszik a helyünket a harmadik világbeli országok zömmel muszlim bevándorlói, mint ahogy az nyugaton már egyre jobban megfigyelhető, a keresztény vallás vezető szerepét át fogja venni a muszlim, a nemzetállamokból multikulti lesz stb... Ez a jövőkép engem kimondottan aggaszt és bosszant.
Èn arra szeretnèk törekedni hogy legyek boldog öreg koromra nem arra hogy pènzem legyen.
2024. febr. 11. 16:07
12/35 anonim válasza:
Szerintem ez teljes mértékben mindenkinek a magánügye, hogy vállal-e gyereket vagy nem. De ha ennyire érdekel, az én válaszom az, hogy szimplán nem akarok. Vannak dolgok az életben, amelyek sokkal nagyobb boldogságot és örömöt okoznak, mint a gyerekvállalás. Nem kell mindent megmagyarázni. Nem akarunk, és kész.
29/N
2024. febr. 11. 17:54
13/35 anonim válasza:
Nézz kevesebb propagandát...
A pénz csak egy dolog, van még pár millió szempont, amit figyelembe kell venni.
2024. febr. 11. 18:41
14/35 anonim válasza:
Több olyan idősebb ismerősöm volt-van, akinek nincs vagy nem volt gyereke. Depresszívek voltak sokszor mert nem volt aki rájuk nyissa az ajtót. Ha a keresztgyerek jött 1-hétre nyaralni nyáron angliából, repkedett. De aztán megint totál magány. Mert eljön az-az idő amikor már nem lesznek barátok, mert kihalnak vagy a családjukkal lesznek. Amíg a másik utat választó gyertyát gyújthat egyedül karácsony este és szomorkodhat. Tudom vannak családok akik nem járnak össze mert van a régmúltban egy hülyeségen alapuló sérelem, de ott még mindíg rendbe lehet hozni a kapcsolatokat. Ahol nincs család, ott kapcsolat sincs.
2024. máj. 10. 22:12
15/35 anonim válasza:
14: na pont ez a leggusztustalanabb cel; gyereket vallalni csak azert, hogy oregkorukra rajuk nyissak az ajtot. Rengeteg idos ember szopta ezt be, akiknek van gyerekuk de a minimumot sem teljesitettek, most meg hoborognek, hogy maganyosan fognak meghalni. A felnott gyerek nem ok nelkul szarik a szulei fejere, valoszinu nyomos oka van ra, miert nem kivancsi apjara-anyjara.
2024. máj. 11. 07:41
16/35 anonim válasza:
#14: Nem inkább a magára maradó ember kritikája kellene legyen, hogy miért nem nyitja rá senki az ajtót? Miért kellene csak azért gyereket csinálni, hogy hátha pont őt nem lehet eléggé elmarni maga mellől?
2024. máj. 11. 16:59
17/35 anonim válasza:
15! Nem azt írtam hogy azért kell gyereket vállalni. Sokáig nem akartam és akkor tudod meg mi az ha neked is lesz. Ezt addig nem tudod, csak max beleképzelsz dolgokat.
2024. máj. 13. 23:11
18/35 anonim válasza:
#17: Természetesen a gyilkosokat is kiengedjül a börtönből, amíg nem áll fel egy kizárólag gyilkosokból álló bíróság, mert csak ők tudják megítélni ezeket az eseteket?
2024. máj. 14. 07:12
19/35 anonim válasza:
17: ez ilyen ultimate erv, hogy “majd ha neked is lesz gyereked”?? Azert az emberek tobbsege nem idiota, nem lehet leszerelni ezzel a lekezelo mondattal. A gyerekvallalas nem egy tudomany, hogy biztos hulye a temahoz az akinek nincs. Sok ovononek, tanarnak, orvosnak sincs gyereke, nem allok oda verni a mellem, hogy en jobban tudom naluk, mert nekem van.
Egyebkent szemely szerint valoban nincs meg, illetve nem bujt ki, 6 honapos terhes vagyok, tehat en (es a ferjem is) akartunk gyereket, de valamiert engem nem zavar, ha valakinek nincs. Az sokkal jobban, aki szuli halomra, es se nevelni nem tudja, se az alap ellatasokat biztositani neki.
2024. máj. 14. 08:44
20/35 anonim válasza:
19! Az életben mindenről akkor tudunk valós dolgokat állítani ha tapasztalatból, a saját megélésünk alapján tesszük. Ki veri a mellét? Ez tény. Amíg nem vagy helyzetben max elképzeled vagy látod nála vagy nála pár pillanatban, de az nem a te megélésed, csupán kialakul róla egy elképzelésed hogy ez vagy az milyen lehet. De az nem a tiéd, csak elképzelés. De ezek szerint hamarosan tapasztalhatod. Valóban vannak akiknek nem való és több is van neki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!