Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel beszéljem le a babáról?

Mivel beszéljem le a babáról?

Figyelt kérdés

28 éves, semmit nem kezdett magával.

Érettségi után elkezdett egy szakot, majd utána még hármat, mert “keresi az útját” (egyiket sem fejezte be). Azt érzem rajta, hogy semmi nem érdekli igazán, és az első nehézségnél, vagy olyan dolognál, ahol kicsit oda kéne magát tenni, ő feladja. Ami azért is van, mert sosem kellett semmiért dolgoznia, mindent megadnak neki a mai napig a szülei, nagyszülei… De mondja is, hogy ő nem megy el minimálbérért dolgozni, mert annyit örököl majd, hogy ha 200 évig élne, akkor sem fogyna el az a pénz. Addig meg, ha kell neki valamire, szól és megy az utalás.

Unatkozik, egyedül van, ezt be is vallja. Van olyan hét, amikor a lakásából sem lép ki.

Most azt vette a fejébe, hogy gyereket akar és majd gyerek mellett befejezi az egyetemet, “elvizsgázgatok én, amíg itthon vagyok” alapon. Ő a gyerekre úgy tekint, mint egy legjobb barátnőre, ezt mondja is, hogy majd megszüli a mini verzióját, alig várja már, hogy mehessen vele sütizni, boltozni és lehet majd egyencipőjük. És hogy akkor legalább nem lesz majd egyedül… Az anyaságot úgy képzeli, ahogy látja a bézsmamiknál tiktokon, instagramon. Már ez is veszélyes, az még slusszpoén, hogy ő ezt egyedül akarja abszolválni, mert a pasi, akivel együtt van, amúgy házas és az apja lehetne. Igen, olyan, mint egy rossz drámasorozat, tudom. De ő tényleg ilyen, mintha nem is ezen a földön élne.

Nem csak a saját életét tervezi örökre elrontani, hanem a születendő gyerekéét is. Szeretem, a legjobb barátnőm, de nem anyának való. Évekig kutyáért könyörgött, mikor kapott egyet, 2 hét után elvitte a szüleihez, hogy inkább legyen náluk, mert nála a lakásban szétrág mindent, bepisil és nem hallgat rá. Egy gyerekkel ugyanezt nem teheti meg…

Azzal jön, hogy mindjárt 30, mire várjon még? És hogy így legalább a "párjához" örökre köze lesz, így vagy úgy, az élete része marad.

febr. 15. 20:16
1 2
 1/13 Metionin ***** válasza:
91%
Igazából ez nem a te dolgod. Az ő élete, úgy cseszi el ahogy akarja, sajnos a gyerek életét is, ami szomorú de szintén nem a te dolgod. Az ilyennek általában hiába sorol az ember észérveket, fényévekre léteznek a valóságtól és csak annál jobban belelovallják magukat ahogy kapják a lebeszélést, hogy csakazértis megmutatják, nekik van igazuk. Amíg a családja nem zárja el a pénzcsapot, addig nem fog leszállni a földre. Majd nevelik a gyereket is a szülei, ha rájön, hogy nem csak cuki, hanem bőg és kakál is. A pasija meg arcon fogja röhögni. Sajnos volt ilyen a baráti körömben, az egyik csaj úgy gondolta, hogy a családos házas férfi majd őt választja ha teherbe esik, aztán amikor a pasi arcon röhögte és elhagyta, még épp volt ideje abortuszra menni. A másik esetben a lány egy olyan pasit akart megfogni egy besikerült gyerekkel, aki még a volt nője után futott. Őt elvette a pasi és a gyereket is megtartották de megbánta, mert a pasi csalja. Mindkét csajnak mondtam én, mondta más hogy hülyeséget csinálnak, főleg hogy az egyik konkrétan tanácsot is kért de hiába. Szerintem bennük is működött ez a csakazértis, ő majd megmutatja, hogy így is lehet elképzelés. Aztán amikor beszopták, meg rohantak sírva azokhoz, akik már az elején józanul gondolkodtak. Valószínűleg nálad is ez lesz, hallgathatod majd a panaszkodását, ha addig nem építed le. Szerintem ideje elgondolkodni, mi haszna van ennek a csajnak az életedben, mert ha a szülei nem vállalják a gyerekét, akkor még az is lehet, hogy rád akarja majd sózni.
febr. 15. 20:41
 2/13 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, hogy a pasi nem fog megváltozni, nem 50 évesen akar elkezdeni pelenkát cserélni és éjszakázni, nem lesznek egy boldog család soha. Maximum ideig-óráig, de őszintén, én ebben is kételkedem.

Azt mondta, hogy nem baj, őt az sem érdekli, ha szakítanak, csak a gyerek legyen itt. Nem értem egyáltalán.

febr. 15. 20:44
 3/13 Metionin ***** válasza:
89%
Mondanám, hogy rá kéne sózni egy gyereket egy délutánra de félő, hogy a gyereknek lenne rosszabb. Szerintem engedd el, majd megoldják neki ezt is azok, akik az eddigi dolgait megoldották. És még én vagyok a szemét, amikor azt mondom, hogy alkalmasságihoz kellene kötni a szaporodást...
febr. 15. 21:14
 4/13 anonim ***** válasza:
42%
Egy gyerekhez két ember kell. A párja mit szól ehhez? Ő akar egyáltalán gyereket? Ha nem, reménykedjünk, hogy megfelelően védekeznek és nem lesz terhes. Megértem, hogy aggódsz, de nem igazán tudsz mit csinálni, ez az ő dolguk.
febr. 15. 21:20
 5/13 anonim ***** válasza:
84%
Ki neked ez a nő, ez a lusta lotyó? Ne foglalkozz a hülyeségével, keresd értelmes emberek társaságát.
febr. 15. 21:21
 6/13 Metionin ***** válasza:
100%
Hát ja, remélhetőleg a fickó gumit húz és nem bízza magát a szeretője állítólagos gyógyszerszedésére.
febr. 15. 21:23
 7/13 anonim ***** válasza:
73%
Menjetek sétálni és olyan helyre ahol sok a gyerek, hátha elmegy a kedve.
febr. 15. 21:47
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Csak ilyen "barátnőm" ne legyen soha, mint te.
febr. 15. 23:19
 9/13 anonim ***** válasza:
20%

Tehát adott egy nő, aki álomvilágban él, rettentően naiv, és lézeng.

És egy okoskodó, fontoskodó barátnő, aki tudat alatt irigy rá, mert belefeszülés nélkül sem fordul fel.

A kérdésre a válasz amúgy, hogy leginkább sehogy.

Nem dumálunk bele mások életébe.

febr. 16. 03:01
 10/13 anonim ***** válasza:
45%
Engem elgondolkodtat, hogy miért olyan barátokkal veszed körül magad akiket lenézel.
febr. 16. 09:20
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!