Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves a gyerekem, csapkod....

2 éves a gyerekem, csapkod. Mostanában kb naponta ad egy pofont vagy racsap a fejünkre. Mi a jó módszer ilyenkor? A verés részünkről nem opció.

Figyelt kérdés
febr. 16. 09:13
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Add vissza. Nálunk csak ez vált be
febr. 16. 09:20
 2/10 anonim ***** válasza:
81%
Megfogod/elkapod a kezet, kicsit erosebben megfogod, majd komolyan eroteljes hangnemben raszolsz h ezt nem szabad. Es nagyon csonyan nezel ra.
febr. 16. 09:25
 3/10 anonim ***** válasza:
83%

Amit a második hozzászóló írt.

Iletve ha bármilyen közös tevékenyegben vagyunk, őt megfogom, elemelem onnan, én pedig felállok.

Nem tartok hegyibeszédet, de ha pl rajzolunk és megüt, akkor mondom neki, hogy az fáj nekem, nem szabad, ha megint megüt, akkor többet nem rajzolok vele.

Ha újra megüt, akkor megint mondom, hogy ez fájt nekem, így nem rajzolok vele. Felállok és megyek a dolgomra.

Régebben ilyenkor elkezdte dobálni a dolgait, akkor azokat is elraktam, és őt elküldtem mással játszani.

1-2 hét alatt megértette az ok-okozatot.

Most csak jön és emelné a kezét, hogy odacsapjon, de közben mondja, hogy fáj anyának, és nem csinálja.

febr. 16. 09:59
 4/10 anonim ***** válasza:
29%

2-es jót írt.

Az meg hogy rácsapsz a kezére nem véres.

febr. 16. 10:02
 5/10 A kérdező kommentje:
Azzal tanítani arra, hogy ne verjen ránk, másra, azzal, hogy én is raverek, nem tartom jó peldamutatasnak.
febr. 16. 10:34
 6/10 anonim ***** válasza:
31%
Fejedre csap te meg a kezére. Nem ugyan az a 2.
febr. 16. 10:43
 7/10 anonim ***** válasza:
63%

"Azzal tanítani arra, hogy ne verjen ránk, másra, azzal, hogy én is raverek, nem tartom jó peldamutatasnak."

Hát pedig pont ezzel tudatosítanád benne, hogy ha gyökér módon viselkedik, akkor vele is úgy fognak viselkedni. Mit gondolsz, ha az oviban vagy pláne a suliban kezd el csapkodni egy másik gyereket, majd ő is "lefogja a kezét és csúnyán néz rá"? Hát nem, simán vissza fog ütni, és jól teszi. A saját gyerekeimnek is azt mondom, hogy soha ne bántsanak senkit, de ha őket bántják, akkor igenis védjék meg magukat...

febr. 16. 11:08
 8/10 anonim ***** válasza:
52%

Raszolok erélyesen, hogy hé(nem kiabálva csak erélyesen.

Akkor abbahagyja

febr. 16. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Más ha a szülőd üt akivel függő kapcsolatban vagy, vagy ha az ovistárssal megy az adok-kapok akivel egyenrangú vagy és egy súlycsoport. Ez nevelési szempontból nagyon különböző szituáció.

Nekem önmagában az nem működik hogy megmondom hogy nem szabad és otthagyom, mert tombol és felfordítja a házat olyankor. Csak eszkalálódik a helyzet így. Ha nem hagyom ott akkor újra és újra üt. Általában megpróbálom inkább elterelni, kibillenteni (az otthagyás helyett). Jellemzően akkor kezdi el ha fáradt, ha felborult a napirend szóval igyekszem biztosítani az alvását de van hogy hiába, nem alszik el.

febr. 16. 15:09
 10/10 anonim ***** válasza:
0%

Hogyha semmi nem vált már be, akkor ment a kézreütés - nagyon-nagyon ritkán, évente ha kétszer, de ott már mindent próbáltunk előtte, és igen van az a pont, amikor visszadod - nem erősen, csak figyelmeztető célzattal.

Persze lehet 200x elmondani neki, nem szabad, kizökkenteni, üngyülizni, aztán ugyanúgy csinálja.

tegnap 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!