Szeretnék ajánlást kérni, hogy van-e 2 évesnek olyan terápia, módszer ami segít neki “feldolgozni” a születési traumákat? Nyilván szerintem pszichológushoz vinni kicsi. De szerintem emiatt szorong és csapkod és figyelmet akar.
Szerintem itt neked kell pszichológus.
Hogy okozna már 2 évesen traumat neki a születése?!
Dackorszak. Olvass utána. Szívesen.
Létezhet olyan, hogy születési trauma, ilyenkor szokták "újrajátszatni" a gyerekkel a születését, mittudomén, sötét alagúton kell keresztülmásznia a fénybe meg ilyesmi. De nem biztos, hogy a te gyerekednél ez van, 2 évesen kezdenek bekeményíteni a dackorszakkal (én naiv azt hittem, akkor van a csúcs... 3,5 éves lányom azóta erre bőségesen rácáfolt), simán lehet, hogy amit tapasztalsz, az a teljesen természetes, normális fejlődési mérföldköve a gyerekednek.
Amúgy ettől még elviheted pszichológushoz, nem kicsi hozzá, vannak, akik foglalkoznak ilyen aprónépekkel is. De olvashatsz cikkeket is a témában, hogy milyen a normális fejlődése egy átlagos 2 évesnek, hogyan viselkednek, stb, anyukás csoportokban fb-n is megnézheted, mik a tapasztalatok, hátha tudsz hasznosítani akár túlélőtippeket magatok számára, akár rájössz, hogy tényleg valami gáz van a gyerekkel, vagy csak megnyugszol, hogy basszus ezt mindegyik másik is csinálja.
"De szerintem emiatt szorong és csapkod és figyelmet akar."
Ki vagy te, hogy ezt így kijelentsd? Van valami pszichológiához köthető alapképzettséged?
Az előző 8 válaszadó biztosan rendelkezik pszichológiai végzettséggel, de vegulis a kérdésre senki nem válaszolt neked.
Létezik születés élmény feldolgozás. Keress rá neten. Meseterápiával is létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!