Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen relaxációs módszerek...

Milyen relaxációs módszerek vannak?

Figyelt kérdés

A pszichológusom ajánlotta hogy találjak magamnak egy módszert amit legalább naponta egyszer csináljak meg és akkor majd éles helyzetben is működni fog.

Nekem ezek a meditációk nem mennek úgy őszintén. Egyszerűen nem tud megfogni vagy nem is tudom. Továbbá az lenne a helyzet, hogy ha nagyobb stressznek vagyok kitéve, akkor olyan problémám van hogy felmegy a pulzusom, kicsit nehézkesebben veszem a levegőt (de nem olyan durván hogy fulladok azért), az egész testem remeg és az agyam lefagy. És erre mondta a pszichológusom hogy a neten nézzek valamilyen relaxációs módszert.

Láttam ilyen meditációkat és stb, de én nem értem ezeket éles helyzetben hogy lehetne használni arra hogy úrrá legyek magamon ilyenkor. Ott nyilván nem úgy van hogy pl. szólok a főnökömnek hogy várj egy 20 percet meditálok és stb. 😅

Teljesen rossz módszereket kerestem? Valaki ismer olyan módszereket amiket tényleg tudnék ilyen éles helyzetben (munkahelyen, nyilvános helyeken) is alkalmazni?

2022. okt. 21. 00:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a haslègzés technikája kb 1 perc alatt hat, lenyugtatja az idegrendszert:

Egyik kezed a mellkasodra teszed, màsikat a hasadra. A hasadnak kell emelkednie: orron àt leszívod a levegőt a hasadba kb 3-5 mp alatt, kb 1 mpig lent tartod, majd lassan kissé nyitott szájon kiereszted. Ezt kb 5-10 percig. Megnyugvás jön már 1 perc múlva. Ha profi lettél idővel akkor a kézrátételt persze elhagyhatod, az csak segítségnek van ott hogy tuddhova megy a levegő :)

2022. okt. 21. 01:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez jutott eszembe, olvasd el benne, Doboz technika:

[link]

2022. okt. 21. 03:01
 3/4 anonim ***** válasza:

2-es

Nagyon jó a link. Én is láttam már azt a cikket, szó szerint ez a cikk alapján tanultam meg egyrészt a relaxációs légzéstechnikát. Tényleg hat, csak gyakorolni kell! :) Amúgy meditálni is szoktam, nekem az is csinál valamit, bár az nehezebb mint a légzéstechnika.

2022. nov. 10. 17:07
 4/4 anonim ***** válasza:

3-as vagyok. Az lemaradt, hogy véleményetek szerint, ha már úgyis jártasak vagytok ebben a témában.

Én még gyakorlom ezeket a technikákat, sokat fejlődtem. Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek, lehet úgy élni, hogy a nap nagy részében relaxációs légzéstechnika által élek? Ha nem egész nap, hanem mondjuk több órán át?

2022. nov. 10. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!