Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha az embernek rögeszméje...

Ha az embernek rögeszméje van, azon csak a pszichológus segíthet vagy van módszer, hogy magában rendezze?

Figyelt kérdés

Azután kezdődött, hogy kitört Ukrajnában a háború.

Magyarországon éltem akkor is, most is, nincs ukrán rokonom.

Egy nap elment a házunk közelében egy helikopter és egy pánik uralkodott el rajtam.

Aminap tüzijátékoztak amíg kutyát sétáltattam és amikor meghallottam a durrogtatást, megrémültem, a gyomrom remegett.

Ma a ház közelében volt egy nagy durranó hang (valami felborulhatott) és utána 1-2 percig rettegtem.

A felsőszomszéd valamit felborított ma, aminek szintén erős hangja volt (amúgy a mániája, hogy felborítja és dobálja a dolgait) és megrémültem.

Minden dörrenéstől-durranástól megrémülök és rettegni kezdek (szerencsére csak 1-2 percig).

Pedig tudom, hogy semmi baj sincs és nem lesz, de ez egy automatikus reakció.

Van valami jó módszer, hogy erről leszokjak? Régen nem voltam ilyen, semmitől még csak össze sem rezzentem, maximum morogtam egyet, ha épp erre ébredtem fel.

Előre is köszönöm a segítséget!

2022. márc. 21. 21:04
 1/2 Stage1903 válasza:
24%

Mindenekelött kevesebb, vagy jobb minőségű kábítószert használj. Aztán sokat videójátékozz max hangerőn. Attól megszokod a durranást,robbanást,széttörést.

Ha ez se segít tudok egy stabil fül orr gégészt aki olcsón kikapja a dobhártyád.🤷‍♂️

2022. márc. 21. 21:16
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Valamennyire normális hog ymost mindenkinek beágyazódott az agyába hog yigen, ez a mi kis valóságunkban is előfordulhat, és pont olyna emberek mint mi pár szatyorra nekivágtak menekülni, mert jött a tank.

Nem feltétlen csak pszichológus segíthet, de azért jó ha felkeresel egyet, mert azért viszonylag szűkebb réteg tapasztalja ezt magán ennyire kézzelfoghatóan, nyilván a racionalizálás, hogy elmagyarázod magadnak hogy ez nincs, meg ez meg az honnan jött segíthet. Illetve a hírek olvasásával is kicsit csínyján kéne bánni, ha az egész napod a háborús hírek falása teszi ki akkor nem csoda ha fejben a háborúban élsz...nem olvass pár napig, vagy jelölj ki egy időpontot a napban amikor elolvasod ami aznap volt

2022. márc. 21. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!