Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a mai fiatalok egyre nagyobb része nem akar gyereket, családot? Tudom, hogy Magyarországon az anyagiakra lehet fogni, de ugyanez a helyzet a jóléti országokban is, ahol elvileg minden adott a családalapításhoz.
Ha ez így folytatódik, lassan összeomlik a civilizációnk, és átveszik a helyünket a harmadik világbeli országok zömmel muszlim bevándorlói, mint ahogy az nyugaton már egyre jobban megfigyelhető, a keresztény vallás vezető szerepét át fogja venni a muszlim, a nemzetállamokból multikulti lesz stb... Ez a jövőkép engem kimondottan aggaszt és bosszant.
25/f
#20: Gondolom nem véletlenül ignoráltad #18-at, meg még tudnék ezer dolgot sorolni...
#21: Link?
#23: Mármint Bagdy Emőke a tudományos tény? Egy létező személy még nem lesz tudományos tény.
Én egy linkre számítottam egy olyan releváns, az adott szakma által nem hiteltelenített kutatáshoz, ami bizonyítja a tudományos tényedet.
De továbbra sem válaszoltál, ezért felteszem máshogy a kérdést:
Ha azt feltétezzük, hogy akinek nincs/nem volt gyereke, az nem formálhat véleményt és valójában teljesen tévúton van, ezért csak a gyerekesek álláspontja lehet valid azon alapulva, hogy ők rendelkeznek csak valós tudással a témában, akkor ezt a megközelítést az élet melyik más területein kellene/lehetne kötelező jelleggel alkalmazni és valójában miért nem teszik.
#18 helyett mondanék kevésbé sokkoló témákat, hátha mersz reagálni:
- szavazati jogot el kellene venni mindenkitől és csak politikusok szavazhatnának egymásra?
- edzőként senki nem dolgozhat magasabb osztályban, mint játékosként játszott?
- Újságíróként, szerksztőként stb. senki nem foglalkozhat olyan témával amiben nincs tapasztalata? Pl. Korrupciót csak korrupt oknyomozó újságíró deríthet fel?
#27: Miért kerülöd továbbra is az első kérdést, amit azóta többször feltettem? Érvek helyett személyeskedsz csak már.
Az önzőséget meg magyarázd meg, légy szíves. Kivel szememben önző aki nem vállal gyereket? A nem létező emberrel szemben?
Van aki megbánja, hogy nem vállalt, persze, hogy van, soha nem tagadta senki, hogy ne lenne ilyen eset. De vajon mennyi?. De azt vajon lehet tudni, hányan bánják meg, hogy nem lett és hányan hogy igen? Inkább ezren bánják meg, hogy nem lett, mint egy hogy igen. Mert akkor ott már létrejött egy ember, akinek borzalmas gyerekkora volt, vagy kérdezzük meg erről a bicskei otthon lakóit? hogy drasztikus példát mondjak?
De mindegy is, ne terelj tovább.
Van két egyszerű kérdés, amire régóta kerülöd a választ:
1. Ha gyerekkel kapcsolatos témában csak gyerekes álláspont lehet releváns, elfogadott és iránymutató, akkor ezt miért nem alkalmazzuk más kérdésekre is? Példák felsorolva, akár azokat is konkretizálhatod, ha már úgyis megy az anekdotikus érvelés
2. Kivel szemben önző az, aki nem vállal gyereket?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!