Aki nem akar gyereket az miért nem akar?
Nekem Apám azt mondta ő hálás a szüleinek, hogy életet adtak.
Ja, mintha teremtő erejük lenne, pedig csak dugtak egyet.
Erre legyen hálás valaki?
8 gyereket csináltak, egy árva garas nélkül kikerült az életbe, kiszolgáltatva a ganéj munkákra is, hiszen nem válogathatott, még csak a mamahotelt se élvezhette, nemhogy saját lakás, mint másoknak vesznek a szülők.
47 éves munkaviszonnyal jövőre végre megpihenhet.
Az egész élete egy gyötrelem volt.
Sosem élvezte az életet.
Más meg életében egy percet se dolgozik, sok ilyenből, mint apám volt, olyanokból, akiket nehéz helyzetbe vállaltak a szüleik.
Mi csak 3-an vagyunk testvérek.
De egyikünk se akar gyereket.
Nem látom értelmét, hogy szenvedjen, nekem sincs normál életem, még egy panel lakás is elérhetetlen, ide jutott a világ, vagy mindig is ilyen volt?
Na, de az én ivarsejtjeimből már senki nem fog hasznot húzni.
Az a baj, hogy még el nem fogy a kizsákmányolható ember, ez lesz.
India utolérte Kínát népességben.
Így egy ideig a gazdagok meglesznek munkaerővel.
Apa németben dolgozott, már a magyar munkaerő helyett is az indiaiakat hozzák be, mert ők fele annyiért dolgoznak, mint a magyar.
#101 de igazad van. Valahogy ezt nem látja sok ember.
Helyette: gyereket kell csinálni,mert ez a társadalmi elvárás. Nagyon nagyon kevés ember gondolkodik reálisan.
Inkább az a kérdés,aki akar,az vajon mi a fa*znak akar?
Mert nehéz elképzelnem,hogy valaki ebben a szar világban szép jövőt látna egy következő generációnak.
Maguk sem tudják, úgy élnek, mint az állatok, ösztönösen.
Sokan a szüleik példáját követik, "ha a szüleimnek ment nekem is fog!"
Csak azt nem fogják fel, hogy nem a szüleiket kell példának tekinteni, mert az a múlt, hanem a jelent, amiben élünk.
Van olyan ismerősöm, 30 valahány éves, 5 gyerekük van.
Szerintem fel sem fogták mi vár rájuk.
Egyik oldalról se támogatják őket a szülők.
Azért pár évtizede kiszámítható volt az élet.
Ha hitelt vettél fel, kifizetted.
Ma meg nagyon jól kiművelődött egy réteg, aki tudja hogyan kell szolgaságba taszítani egy életre azokat, akik nem születtek jó helyre.
És az a baj, hogy én hiába nem akartam gyereket, akaratom ellenére is más gyerekét tartom el, mert veszik fel az ingyenpénzeket az államtól.
Az egész családtámogatási rendszer lényege, hogy mindenképpen szolga légy, ha gyereket csinálsz akkor is az leszel, ha nem, akkor is.
És amíg vannak ostobák, akik bedőlnek ennek a rendszernek, felül nevetnek a nagyok.
Nem akarok ide untató nagy regényt írni látom a munkatársaimon, hogy mennyire "áldás" a dolog.
Okos ember más példáján tanul.
És egyébként is elvagyok a saját projektjeimmel. Opatija, be kell szereltetnem és meg kell vennem a légkondit. Meg még az új PC-böl hiányoznak alkatrészek.
Én kérek elnézést, vannak egyéb feladataim.
Hosszú hasznos életet.
Szerintem egy szar világban élünk.
Valljuk be az emberek nagy része egy rabszolga egész életében.Az a dolga,dolgozzon,adózzon,a gyerekvállalásból is már üzletet csináltak.Értelmes ember ide nem szül.
Szerintem indokolni sem kell, hogy valaki miért nem akar, egyszerűen nem tartozik magyarázattal és pont. Viszont olyan szép lenne, ha a gyereket nem akarók - akik joggal várják el, hogy a döntésükért be b*szogassák őket - nem b*szogatnák azokat, akik akarnak, vagy akiknek már van. Mindenkinek más a fontos az életben, van, akinek ez (is), másnak meg nem. Nem kell megérteni, én se értem, hogy sok dologban mi a jó, de nem is szólom lenazokat, akiknek más fontos, mint nekem.
Most gondolom jön egy jó kis sarkítás, hogy szerintem tapsolni kell annak, aki a nyomorba szül 3-4-5 gyereket, de szerintem akinek van egy csepp esze, az felfogja, hogy nem a végletekről beszéltem.
Abba belegondoltál, hogy a mostani 30-asok úgy 70%-ának nincsen saját önálló lakhatása. Az ingatlan árak meg olyan drágák, hogy sajna kijelenthető, hogy ez így is fog maradni.
Hova szüljenek albérletbe vagy az utcára ?
Én akiket ismerek kb csak az 50+-osoknak van saját lakása és nekik is azért mert még a kommunista rendszerben kapták.
Lásd Kádár kocka lakások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!