Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elítélendő, ha valaki szülőkén...

Elítélendő, ha valaki szülőként néha elszív egy füvescigit? Este, miután a gyerek (11 éves) már lefeküdt

Figyelt kérdés
2023. dec. 8. 05:55
1 2 3 4 5 6
 41/57 anonim ***** válasza:

Látod, veled ellentétben én beismerem, hogy tévedek, nem kell erre külön felhívni a figyelmemet többször. Azt a kommentet nem olvastam.

Vezéregyéniség, ő vette rá a többieket, nem érdekelte mások véleménye.. ez melyikőtökre igaz, rád, vagy a párodra? Mivel a gyerekek lázadók, ezért, hogy felhívják a szülők figyelmét, hogy figyeljenek rájuk, merőben az ellenkezőjét csinálják, rossz irányba persze, mint amit a szülő mond.

Mennyit foglalkoztok a gyereketekkel, odafigyeltek rá, van sok közös együtt eltöltött idő? Van sok közös beszélgetés?

2023. dec. 8. 13:53
 42/57 anonim ***** válasza:
93%
Egy rendszeresen fogyasztó egy enyhe, kicsi adagtól nem fog úgy beállni, hogy ne tudna józanul cselekedni, segíteni ha baj van, de tipikusan ilyenkor a szülők úgy szokták megoldani, míg pici a gyerek, hogy az egyik lazul, alkohol vagy fű, akkor a másik józan marad.
2023. dec. 8. 13:56
 43/57 anonim ***** válasza:
6%

41!

Nem tudod elfogadni, hoyg a hiedelmeddel ellentétben nem a szülő a hibas. Én tudom, mert a kezdetektől volt szaksegitseg a gyerekhez, aki soha nem volt átlagos és világ életében azt csinálta, amit ő akart. Téma részemről lezarva.

2023. dec. 8. 14:01
 44/57 anonim ***** válasza:
26%

Hitegetheted magad különböző fájdalomcsillapítókkal, de az, hogy a gyerek később milyenné válik az a ti döntéseiteken, tetteiteken, és felelősségeteken múlik. Ha szeretettel neveltek, akkor nem lesz gond. De itt nem ez történt. Ő ráerőszakolta a többiekre a saját lázadó akaratát.

Ha nem foglalkoztok a gyerekekkel, elkanászosodik, a többieket viszi bele a rosszban, mert tőlük várja azt a szeretetet, amit a szüleitől, azaz tőletek nem kap/kapott meg.

"világ életében azt csinálta, amit ő akart."

Ez is probléma, mert ti vagytok a szülei, a határait nektek kellett volna megszabi, hogy nem tehet meg mindent.

Nem tudom, hogy párod, vagy te vagy otthon erőszakos jellem, de ezt valamelyikőtöktől átvette. Mivel látra, hogy ezzel elérhet bármit, a többiek véleményét leszarja.

Szerintem te otthon papucs vagy, és mivel én itt szembesítettelek a hibáiddal, ami az egódnak fáj, ezért most átváltasz támadás üzemmódba. Nyugodtan dugd a fejed a homokba, ne is vegyél tudomást arról, hogy a gyerek egyes számú példája a szülei, ezt sok szakember is leírta, nem kell elhinned, de a tények ezeket bizonyítják. Vizsgáld meg önmagad, párod és gyereked. Melyikőtökre hasonlít leginkább?

2023. dec. 8. 14:12
 45/57 anonim ***** válasza:
96%

Számomra a cigi és a fű egy szinten van. A cigaretta a tüdőt teszi tönkre, és rajta keresztül az egész testet, a fű pedig a gondolkodásodat szabotálja, teljesen elbutít. Tudom, hogy utóbbi kijelentésemért minden füves le fog pontozni, de számos példát látok erre magam körül, csak sokan tagadásban élnek.

Hogy a cigaretta miért nem illegális, szerintem politikai okai vannak: semelyik kormány sem merné meghozni ezt a törvényt, mert félnek a támogatók elvesztésétől.

De hogy a kérdésre válaszoljak: Mint a cigarettánál, itt is a mértéktől függ a dolog. Ha csak egy stresszes nap után vagy egy buliban kimész elszívni egy cigit, de egyébként nem érzed azt, hogy bizonyos időközönként neked szükséged van a szerre, akkor nincs probléma ezzel a rossz szokással, ha meg tudod ígérni magadnak, hogy tudod tartani a határokat (ez nem egyszerű, idővel egyre nehezebb). Ha erre nem vagy képes, akkor hidd el, nem tudod eltitkolni a gyereked elől. Előbb vagy utóbb látszódni fognak a tünetek rajtad, és ez rá is hatással lesz. Rosszabb esetben idővel már kevésnek fogod érezni a fű által adott bódulatot, és erősebb szerek után nézel. Erre azért kisebb az esély, átlagosan minden tizedik füves érzi ezt, ugyanakkor nem elhanyagolható ez az esély sem.

Neked kell eldöntened, hogy hol húzod meg ezt a határt, én nem fogom megmondani, hogy mit tegyél. Csak ne felejtsd el, hogy az apaság azzal is jár, hogy már nem csak saját magadért vagy felelős.

2023. dec. 15. 14:16
 46/57 anonim ***** válasza:
0%
45ös, akkor remélem soha, egy korty alkoholt se iszol, hiszen az meg a májat teszi tönkre.
2023. dec. 15. 16:43
 47/57 anonim ***** válasza:
64%

Azért van különbség.

Ha alkoholt iszol, azt ihatod kis mennyiségben, az ízéért.

A bódító szereket pedig rossz érzés elfogyasztani, kis mennyiségben eleve nem fogyasztod, adagja van, és kifejezetten csak a bódulatért használod.

2023. dec. 15. 16:56
 48/57 anonim ***** válasza:
27%
47es, cigit is lehet csak egy szálat szívni ha nem vagy dohányos. Mint ahogy alkoholt is csak akkor lehet keveset vagy ritkán fogyasztani, ha valaki nem alkoholista.
2023. dec. 15. 17:36
 49/57 anonim ***** válasza:
86%

1. "Füves cigaretta formájában erősen károsítja a tüdőt, torokfájás, légcsőhurut léphet fel. A marihuánát használóknál a rövidtávú memória és a tanulási készségek is gyengülhetnek, de a szer kiürülésével a szervezet regenerálódhat."

2. [link]

Én ritkán iszom alkoholt. Ilyenkor télen szeretem a forralt bort. Heti 2 és fél deci forralt bort iszom az íze miatt.

Azért ne csináljunk már úgy, mintha teljesen rendben lenne, hogy valaki füves cigit szív.

Vagy te szívsz olyat?

2023. dec. 15. 18:12
 50/57 anonim ***** válasza:
100%

47. Ez nem így van. Sokan nem a bódulatért szívják hanem azért mert nyugodtan tudnak tőle aludni. Ehhez nem kell beállni. Másodszor nincs adagja. Annyi az adag amennyit te magad adagolsz.

De még 3 deci bortól (nem forralt borra gondolok) is be lehet rúgni, szóval ebből a szempontból mindegy hogy mikor a gyerek lefekszik melyekhez nyúlsz. A hangsúly azon van hogy nem szabad sokat.

Azt szerintem senki se vitatja hogy hosszútávon káros mindkettő ha rendszeresen használják. Azért is roncsokhatja jobban a tüdőt mert szűrő nélkül használják. De szerintem a kérdező ezzel tisztában van.

2023. dec. 15. 18:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!