Elítélendő, ha valaki szülőként néha elszív egy füvescigit? Este, miután a gyerek (11 éves) már lefeküdt
Sosem szívtam füvet. Aki rendszeresen megteszi, nagyon kétlem, hogy egytől beállna és ne tudna segíteni, ha kell. Sokan úgy dolgoznak és felelős munkát végeznek.
Egy pillanatig sem támogatom, de nem látom benne a problémát, ha nem vagy benne a pár százalékban, akiknek komoly problémát okoz.
Ezt az utánzást a gyermek részéről meg totál nem értem ebben az esetben. Azt írja, ha a gyermek már alszik.
De akkor se kell bátorítani.
Meg a sunyi lepontozók is pont ebben a cipőben járnak.
4
Ha mindkét szülő mondjuk alkoholista, akkor 75% az esély, hogy a gyerek is az lesz, ha csak az egyik szülő akkor 50%.
Ezt miből számolta ki? Ön matematikus?
Egyébként itt bukik meg a pszichológia.
Igenis lehet nézegetni mindenféle kutatást meg statisztikát,akár hinni is lehet bennük.
De pont ugyanúgy utálhatja meg az alkoholt pl a gyerek,mint amennyire megszeretheti.
Millió dolog lehet.
" Aki rendszeresen megteszi, nagyon kétlem, hogy egytől beállna és ne tudna segíteni, ha kell. Sokan úgy dolgoznak és felelős munkát végeznek."
Autót nem véletlenül nem vezethetsz se alkohol, se fű hatása alatt.
Felelős munkát pedig ne végezzen senki se tudatmódosító szerek hatása alatt. Takarítani felőlem lehet, de pl veszélyes gépeket ne kezeljen. Ki is rúgják (nagyon helyesen), ha kiderül.
Lehet lepontozni meg fikázni, de füves módban nem leszel olyan állapotban, hogy megfelelően el tudd látni a gyerekedet ha bármi történik.
Persze tudom, ma már más az értékrend. Sógorom a 2 éves gyerek mellett szívja a cigit, azt mondja "úgyis rá fog szokni".
Kóstoltatja vele az alkoholmentes sört, amihez az egész család nevetve aszisztál, hogy "had szokja".
"Ezt az utánzást a gyermek részéről meg totál nem értem ebben az esetben. Azt írja, ha a gyermek már alszik."
A gyerek megérzi, ha a szülő rejteget előle valamit. Lehet, hogy nem tudja magát kifejezni, de érzi. És mi van, ha a gyerek este kimegy pisilni? Azért a füvescigi szagát meg fogja érezni, másnap rákérdez, hogy mi volt az a fura szag, amit ő előző este érzett, aztán meg a drága szülő elkezd neki mindenről hazudozni, de az igazat úgysem fogja neki megmondani. Innentől kezdve a szülői példamutatás az, hogy hazudni szabad és tegyük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!