Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az Azariah effektus jól...

Az Azariah effektus jól előrejelzi, hogy a jövő generációjának már egyáltalán nem lesz önálló ízlése?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy az iskolás gyerekek közt egyre nagyobb teret nyer a divatmajmolás és egyre kevesebb gyereknek van önálló gondolata bármiről. 10-20 éve szerintem sokkal kevesebb gyerek érezte szükségesnek a divathoz való merev ragaszkodást, és még ők se ragaszkodtak olyan keményen, mint manapság.
2023. okt. 17. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/80 anonim ***** válasza:
83%

39, ezt a lózungot:D

És ki vagy mi határozza meg az objektíven jó művészetet?

Szerintem az idő, semmi egyéb.

Márpedig a történelemben éppúgy fenmaradtak a bszós-fingós viccek ahogy a tényleg jó humor, épúgy fennmaradtak a fingó paácákról szóló költemények mint az Istent dicsőítők.

Na, akkor most melyik a húdehanagy objektív jó művészet?

Kérdező, az a helyzet, hogy ha nem boomerkednél, azt hinném 14 éves vagy. A kiskamaszok szokták nagyban hirdetni, hogy az ő ízlésük bizony felsőbrendű másokénál. Rendkívül éretlen gondolat.

A te ízlésed pontosan ugyanúgy szubjektíven megítélhető, mint bárki másé. Ez a nagy helyzet.

2023. okt. 18. 10:28
 42/80 anonim ***** válasza:
100%

Egyetlen ismerősöm se hallgat azahriát (csordaszellem kizárva) és a számai többségét nem is szeretem, DE van kb 2 dala amit meg bírok mert szerintem jó. Na ilyenkor mi van?

2023. okt. 18. 10:44
 43/80 anonim ***** válasza:
100%
#40: A lakosság hány %_ánal tekinthető csordaszellemnek valami?
2023. okt. 18. 10:48
 44/80 anonim ***** válasza:
0%

A csordaszellem mindigis ilyen volt.

Ilyen például a kávé is.

Mivel "mindenki" kávézik, folyamatosan a kávéról van szó (nagyon ritkán a zöld, fekete teáról vagy a koffeinről, koffeines italról), így a többségnek eszébe se jut mást inni, vagy eszébe se jut megfigyelni, hogy tényleg hat-e nála, vagy elgondolkozni azon, hogy azért issza egy tonna cukorral, mert nem is szereti, de egy jó teát szeretne.

De ilyen az is, hogy a metró első kocsija tömött és hátrébb fokozatosan egyre kevesebben vannak, leghátul már csak az ülőhelyek fele foglalt. Mert betanulja a tömeg, hogy ott "kell" felszállni, ahol leszállás után a legközelebb lesz.

Ilyen az egyik áruházlánc uralma is. Sárga kerek jelű. Nem tudom, ki hogy van vele, de a széles ismerősi körömben egyedül vagyok, aki évente egyszer téved csak be oda.

De szerintem simán innen ered az is, hogy a többségnek ha szabadság, akkor utazzunk el egy nagyonmeleg helyre 1 hetet feküdni.

Kb semmi sincs, amit tényleg mindenki máshogy csinál, mindenki ugyanúgy csinálja.

Ha van 2 variáció, akkor általában nem 50-50 körüli az emberek eloszlása, hanem a hatalmas többség az egyiknél, néhány ember a másiknál.

Ösztönből ered a csorda követése, de gondolkozással ezt felül lehetne írni, viszont az emberek lusták gondolkozni.

2023. okt. 18. 10:49
 45/80 anonim ***** válasza:
79%

44, ez is jó nag ylózung:D

Pl a metróra szállásnál én abszolút nem tapasztalom, hogy ennyire rossz elnne az eloszlás.

Illetve de: ott van a legtöbb ember, ahol a legtöbb megálló bejárata van: középen. De ennek nem az az oka, hogy ott akar leszállni, hanem az, hogy ott szállt fel, tekintve, hogy az volt a legközelebb a bejárathoz és esetleg épp elcsípte. Ha minden megállóban csak 3 ember van aki épp csak elcsípte a metrót indulás előtt, az már 4 megálló alat tis egy tucat embert jelent, ami egy vagonban jelentős többletet jelent.

De az, hogy a metró elejében tumultus lenne a végében meg kevesen vannak az nonszensz. És az is butaság, hogy azért lennének elöl sokan, mert ott a legkényelmesebb leszállni, hiszen a legtöbb megállónál ez pont, hogy többletutat jelent, mert nem legelöl van a kijárat.

Aki egy tonna cukorral issza a kávét, az nem szeretné a jó teát. Azt ugyanis cukor nélkül isszák, emberünk meg szereti a cukrot.

Sárga kerek jelű árúház alatt melyiket érted? Bocs, nem vágom fejből a jeleket...

Szóval szeirntem mind a metró, mind a kávé szar példa volt a csordakövetésre.

Ha valamit, akkor inkább a dohányzást mondanám csordakövetésre, hisz az pont az a fajta dolog amit a többség azért kezd el, hogy betagozódhasson egy csoportba. Igaz, onnantól kezdve már a nikotinfüggőség miatt cisnálja, nem azért, hogy tartozzon valahova. De ez is csak a magyar lakosság kevesebb mint egyharmadát érinti, szóval azért túl elsöprő dologról itt sincs szó.

Az árúház nevét írd már le pls.

2023. okt. 18. 12:03
 46/80 anonim ***** válasza:
70%

“ De az, hogy a metró elejében tumultus lenne a végében meg kevesen vannak az nonszensz”

Ez újpesten gyakori, ott a metró elejéhez érkezel a lépcsőn a vonat felől. Máshol én se láttam. És ott se csordaszellem, hanem ha fel akarsz szállni arra a szerelvényre ami bent áll, akkor csak az elejét éred el.

Amúgy egyetértek veled, ezt csak ilyen fun fact-ként említem.

2023. okt. 18. 12:10
 47/80 anonim ***** válasza:
Jah és tippre talán ikea lehet a sárga körös áruház….? Vagy lidl…??
2023. okt. 18. 12:11
 48/80 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, te nem szeretsz népszerű előadókat? Te tipikusan az az örök lázadó vagy, aki mindegy mit, csak ne azt szeresse, amit a "többség"?
2023. okt. 18. 12:29
 49/80 anonim ***** válasza:
81%

Az IKEA nekem is eszembe jutott, de az nem sárga kerek jelű. Meg hát fölösleges csordaösztönnek hívni azt, hogy egyszerűen ár-érték arányban a legjobb valami.

A metró meg... egyébként ha mindneki azt követné, hogy ott száll fel, ahol a legjobb lesz leszállni... ahogy ez nem így van, de ha így lenne... akkor is, ez csordaszellem? Vagy inkább logikus, időtakarékos döntés? Akik csinálják, pont azért cisnálják, mert ez egy jó stratégia idő megtakarítására.

2023. okt. 18. 12:33
 50/80 anonim ***** válasza:
0%

49

Megtakarít 2 percet, cserében szenved akár 1 órát (mert csinálja a barija vonatnál is).

Ja meg gyökketővel vonszolja magát, tehát meg se takarít.

Azért nem tapasztaljátok a jelenséget, mert ti is követitek. Pl Monor felé menő vonaton hátul jelentősen többen vannak, a hosszú villamosokon valamelyik vége a jelentősen zsúfoltabb, a 2-es metró az Örs felé első kocsi dugig és fokozatosan csökken a kihasználtság.

A leszállást nézik. Felszálláskor arrébb gyalogolnak.

Az ár/érték arányt sokan arra használják, hogy olcsón használhatót. Pedig a drága, de témylegesen jó termék a jó ár/érték arányban.

Nem azért kávéznak, mert menőbbnek akarnak tűnni.

Viszont azért kávéznak, mert a csapból is a kávé szó folyik és nem gondolkoznak önállóan.

Nem azért isszák tonna cukorral a kávét, mert a cukrot szeretik, hanem mert a kávé keserű nekik.

Nekem a kávé pl szennyvíz ízű, a tejcsokit nagyon szeretem, DE a jó teát is (természetesen ha tea, akkor tea, nem meleg ízesített limonádé).

2023. okt. 18. 13:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!