Most én vagyok bolond, vagy valamihez köze van a Mandela effektusnak?
Kb. 6 hónappal ezelőtt beszéltem néhány ismerősömnek, hogy voltak xy helyen, és akkor ez, meg az történt "A" ismerősömmel. 3-4 hónap múlva felhoztam ezt a témát, és kiderült hogy "A" ismerősöm nem volt xy helyen, mert közbejött neki valami, csak "B" ismerősöm volt ott, és ami ez, meg az teljesen máshol történt "A" ismerősömmel. Nemrég megint beszéltünk erről, és kiderült hogy még is volt xy helyen "A" ismerősöm, és ez, meg az is megtörtént vele.
Szóval én emlékszem rosszul, esetleg kezdek megbolondulni, ez a Mandela effektus miatt van, vagy mi lehet? Mással is történt már ilyen?
Nem bolondultál meg, az emberi memória igencsak megbizhatatlan. És amit az előző is írt, félreértés, tévedés is lehet.
Én többször is voltam úgy, hogy bármire megesküdtem volna, hogy valami ugy van, ahogy gondolom. Fogadtunk, megnéztük, és tévedtem.
Ha nem értelmetlenül és notóriusan hazudozó természetű az "A" ismerősöd, akkor lehet, hogy
- félreértetted amit mondott
- félreértette a kérdésed
- rosszul, vagy félreérthetően fejezte ki magát
- te vagy ő rosszul emlékeztek
Egyébként van valami értelme, vagy tétje a történetnek, hogy célja lenne félrevezetnie téged?
Én egyébként őszinte embernek tartom magam, nincs energiám hazudozni és azt észben tartani, de simán előfordul, hogy rosszul emlékszem dolgokra és úgy tálalom másoknak.
Sajnos ez már nem egyszer beigazolódott.:(
Nem kérdeztél rá, amikor harmadszor hallod a sztorit különböző variációban, hogy akkor hogy is van, hogy a múltkor azt mondtad, hogy nem voltál ott?
Azért a reakcióból sok mindenre lehet következtetni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!