Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az Azariah effektus jól...

Az Azariah effektus jól előrejelzi, hogy a jövő generációjának már egyáltalán nem lesz önálló ízlése?

Figyelt kérdés
Úgy vettem észre, hogy az iskolás gyerekek közt egyre nagyobb teret nyer a divatmajmolás és egyre kevesebb gyereknek van önálló gondolata bármiről. 10-20 éve szerintem sokkal kevesebb gyerek érezte szükségesnek a divathoz való merev ragaszkodást, és még ők se ragaszkodtak olyan keményen, mint manapság.
2023. okt. 17. 20:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
3%

Amikor en voltam iskolas, megtanultuk, hogy mi a kulonbseg a korstilus es a stilusiranyzat kozott.

39F incel

2023. okt. 18. 06:19
 32/80 anonim ***** válasza:
100%
Annyira imádom, amikor a kérdező azt gondolja magáról, hogy mindenkinél okosabb, és aztán kiderül, hogy pont az ellenkezője igaz. És ezt ő maga bizonyítja be.
2023. okt. 18. 06:55
 33/80 anonim ***** válasza:
100%
Szóval ha valami "objektíven" jó, akkor azt soha nem lehet megunni? Akkor egész életedben azt fogod hallgatni? És amit megunsz, vagy szimplán már nem tetszik, azt csak divatból hallgattad? Ez mekkora marhaság... Kb tíz éve állandóan Matisyahut hallgattam, nem azért, mert divat volt (szerintem sosem volt az), alapból véletlenül találtam rá, sosem volt stílusom ez a fajta zene, de amit ő csinált, az nagyon tetszett. Aztán az évek során változott az ő zenéje is, szerintem már nem olyan jó, a régebbi számait meg egész egyszerűen meguntam. Nem tartom rossznak, de már nem jut eszembe hallgatni. Akkor divat volt? Úgy, hogy rajtam kívül senki nem hallgatta a környezetemben?
2023. okt. 18. 07:01
 34/80 anonim ***** válasza:
66%
Hát, kérdező, eddig ékesen bebizonyítottad, hogy nem lehetsz egy értelmes ember. A prolizás is egy elég primitív, suttyó dolog, de leginkább ezzel a "bezzeg az én időmben" és "ezek a mai fiatalok" morgolódással rendesen leégetted magad. Ilyenkor az lenne a legbölcsebb lépés részedől, ha szép csendben visszavonulnál.
2023. okt. 18. 07:03
 35/80 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, de mikor volt bármi komolyabb mélysége is bármelyik kor bármelyik nagy, mainstream zenészének? Soha.

Neked szerintem pusztán a nagy tömegek megmozgatása a problémád. Ennyi erővel foglalkozhatnál a 2/3-dal is és tehetnél ellene, hogy legalább valakinek jobbá tedd az életét a nyavajgás helyett

2023. okt. 18. 08:14
 36/80 anonim ***** válasza:
100%
Miről beszélsz? 10-20 éve is divatos dolgokért/sztárokért őrültek meg a fiatalok, sőt azelőtt is.
2023. okt. 18. 09:21
 37/80 anonim ***** válasza:
87%
Egyébként a kérdésben az is hibádzik, hogy abból indul ki, hogy csak a fiatalok szeretik Azariahot. Pedig 40-50 évesekről is tudok akik őrjöngtek, hogy tudtak jegyet venni:D
2023. okt. 18. 09:24
 38/80 anonim ***** válasza:
0%
Nem előrejelzi, hanem jelzi. Sajnos jelen időben kell erről beszélni.
2023. okt. 18. 10:09
 39/80 A kérdező kommentje:

"Kérdező, SENKI sem azért hallgat zenét, mert "objektíven jó", hanem azért, mert tetszik az illetőnek."

Igen, csak vannak emberek, akiknek az ízlése az objektív jó dolgokra terjed ki, és vannak emberek, akiknek az ízlését a csordaszellem határozza meg. Ez a két ízlés nem egyenrangú, bármennyire is akarják egyesek annak tekinteni.

2023. okt. 18. 10:21
 40/80 A kérdező kommentje:
Meg vannak természetesen olyanok is, akiknek az ízlése nem az objektív jó dolgokra terjed ki, és nem is a csordaszellem határozza meg. Azonban az Azariah rajongók NEM ilyenek. Az ő ízlésüket a csordaszellem határozza meg.
2023. okt. 18. 10:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!