Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért dühösek az emberek, ha...

Miért dühösek az emberek, ha valaki szereti a nyarat, meleget?

Figyelt kérdés

Gyakorin, más netes fórumokon, meg a való életben is dühödten esnek nekem sokan (online lepontoznak, élőben pofákat vágnak, és mindkét helyen beszólogatnak) amiért szeretem a nyarat, szeretem a meleget.

De miért?

Mármint azt értem hogy ezek az emberek nem szeretik a nyarat, de ettől még miért kell begőzölni? Én alapvetően nem szeretem a telet, de igyekszem megtalálni benne a jó dolgokat és nem kapok dührohamot ha más meg imádja.

Miért vált ki ez ilyen indulatokat egyesekből?

Plusz kicsit “ráadás” kérdés, hogy miért van egyre több ilyen ember? :D régen a környezetemben mindenki szerette a nyarat, most meg kvázi elmebetegnek számítok amiért élvezem a - számomra - jó időt a héten… Furcsa.

2023. aug. 24. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
16%

49

Pesttől max herótod lehet, összehasonlításra nem jó.

40

Hát én olvasni nem utazom el, mellesleg rosszulléttel nem lehet olvasni se.

(Tényleg az az elfogadott, hogy valaki télen ""csak"" 24 fokra fűtött szobában fázik, de az nem, ha 26-27 fok felett elgyengül, rosszul lesz, mindene elnehezedik, nem tud gondolkozni.)

2023. aug. 24. 16:07
 52/66 anonim ***** válasza:
0%

Ez mind szép és jó, amit írtál, de mi a helyzet az üvegházhatással?

J.R. Dos Santos Állati lelkek című könyvéből idézek: "Az állattartás több üvegházhatású gázt termel, mint a világ teljes közlekedési ágazata."

Mint tudjuk, a szarvasmarha rengeteg metánt pukizik ki a szabadba, ami megint csak káros.

2023. aug. 24. 16:12
 53/66 anonim ***** válasza:
76%

Én is írtam már ki hasonló kérdést, mert ugyanezt tapasztalom. Hát, sajnos sokan a 40 fokkal azonosítják a nyarat, ez lehet az egyik oka az ellenszenvnek. Kb. azt hallják ki belőle, hogy aki nyárimádó, feltétlenül 40 fokot szeretne, és másoknak rosszullétet kíván.

Továbbá azt is észrevettem, hogyha nyárkedvelő vagy, szeretnél néha strandolni, akkor hú, de ráérsz, bezzeg más robotol, vagy amit ennél a kérdésnél is látni, biztos semmi más nem érdekel a fürdőzésen kívül.

2023. aug. 24. 18:25
 54/66 anonim ***** válasza:
28%

53

Van, aki csak 40 fokban van rosszul? :-O

Tavasszal már az első 25 fokokban olyan gyenge vagyok, hogy helyben összerogyok, mondjuk augusztusban ez már csak 30. Mindegyiket kb. napon értsd.

"biztos semmi más nem érdekel a fürdőzésen kívül."

Pedig ezt látom. Meg irtózatosan nagy ellenszenvet amiatt, amiért engem az, évi 2 napot leszámítva NEM érdekel.

Egyébként mondjuk 29 fokban mi mást lehet viszont csinálni?

2023. aug. 24. 21:11
 55/66 anonim ***** válasza:
53%

Én nem csak a strand és a meleg miatt szeretem a nyarat, hanem mert ilyenkor van a legtovább világos, elég csak pár ruhát felvenni, szép zöld minden, lehet enni finom nyári gyümölcsöket (málna, őszibarck, eper..), végre ehetek frissen nyersen borsót, láthatok az égbolton szivárványt, kellemes melegek az esték, ehetek fagyit, jégkrémet, a D-vitamint természetes módon szedem így be a napfény által..

Én a helyedben kivizsgáltatnám magam, ha már 25 fokban gyenge vagy. Szerintem egészségügyi problémád lehet, vérkép, vagy vitaminhiány. Egyáltalán nem normális, hogy gyenge vagy 25 fokban.

És ne gyere nekem hőbörögni, hogy veled minden rendben van. Nem, egyáltalán nincs rendben, aki összeesik 25 fokban, ami még nem is nagyon meleg.

2023. aug. 24. 21:24
 56/66 anonim ***** válasza:
77%

Tavasszal esem össze az első 25 fokban.

Elfogadom, hogy nincs rendben velem valami, ha te elfogadod, hogy azokkal se, akik 5 fokra nem tudnak felöltözni úgy, hogy 10 perc gyaloglástól ne fázzanak.

Vasat, D-vitamint kell szednem. Előbbi rendben is van.

Vörösvértest és kapcsolódó vizsgálatok rendben, TSH rendben (egyéb pm is rendben volt másfél éve), magnézium, kalcium, kálium rendben. De be tudom rakni az egészet, kivágom pdf-ből.

A koleszterinem nagyon magas, de az nem okoz ilyet. A reflux se.

Na az asztma már szerintem igen.

DE ismétlem, akkor fogadom el, hogy velem baj van, ha az állandóan fázós emberekre is elismerjük, hogy probléma.

Mert nem normális 25 fokban fázni sem. Télen. Pulcsiban.

Egyébként pont nem izgat, hány ruhában vagyok, a többit, amit írtál, szeretem, de lemondok róla, csak lehessen biztonságosan sportolni a szabadban, egekben levő pulzus és fél órán túl rosazullét nélkül és lehessen ablakot nyitni.

Kérem az óceáni éghajlatot....

(Az a baj, hogy országváltásnál többet számít, hogy hol van ismeretség és szakmai álláslehetőség, mint az éghajlat, de ilyen pokolba nem megyek. Ha választhatnék, óceáni éghajlat.)

2023. aug. 24. 22:09
 57/66 anonim ***** válasza:
70%

54-es: Vadidegen ember, ha kommentel, hogy de jó lesz/lenne strandolni, abból hogy tudod megítélni, hogy csak ez érdekli, vagy más is? Ha írja vki, hogy szeret kirándulni, akkor csak az érdekli? Amúgy én is több dolog miatt szeretem a meleget, ahogy írta más is, annak ellenére, hogy a szúnyogok viszont szétcsípnek, és többek között allergiás vagyok a parlagfűre, ami most virágzik.

Van több ismerősöm, akiről tudom, hogy nem szeret strandolni, és a hűvösebb időt szereti, de semmi bajom, amíg nem pocskondiáz, hogy én még a meleget.

2023. aug. 24. 22:45
 58/66 anonim ***** válasza:
76%

Egyébként szerintem alapvető félreértés van

Én pont azt érzem, hogy engem pocskondiáznak.

Pl másik kérdésben le vannak oltva, akik a hó eleji hűvösnek örültek. Én is örültem neki, szóval én is.

2023. aug. 24. 22:47
 59/66 Darius- ***** válasza:
51%
Kényesek vagy túlsúlyosak stb. Nem mindenki ugyanúgy viseli a hőmérséklet ingadozásokat. Egy kövér nyáron meghúzza magát valahol, ha tud. Télen a vékonyak maradnak benn inkább. Általában az ír, az van internetközelben főleg napközben, aki éppen otthon van. Én nyáron nappal szinte mindig kinn vagyok, de ha 30 fölötti a hőmérséklet, igyekszem árnyékban maradni.
2023. aug. 24. 23:16
 60/66 anonim ***** válasza:
24%
Az tény, hogy otthon vagyok, de 54 kg vagyok 162 centihez, télen szinte nincs indok, hogy ne induljak el, nyáron is elindulok... És majdnem elájulok.
2023. aug. 24. 23:20
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!