Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért dühösek az emberek, ha...

Miért dühösek az emberek, ha valaki szereti a nyarat, meleget?

Figyelt kérdés

Gyakorin, más netes fórumokon, meg a való életben is dühödten esnek nekem sokan (online lepontoznak, élőben pofákat vágnak, és mindkét helyen beszólogatnak) amiért szeretem a nyarat, szeretem a meleget.

De miért?

Mármint azt értem hogy ezek az emberek nem szeretik a nyarat, de ettől még miért kell begőzölni? Én alapvetően nem szeretem a telet, de igyekszem megtalálni benne a jó dolgokat és nem kapok dührohamot ha más meg imádja.

Miért vált ki ez ilyen indulatokat egyesekből?

Plusz kicsit “ráadás” kérdés, hogy miért van egyre több ilyen ember? :D régen a környezetemben mindenki szerette a nyarat, most meg kvázi elmebetegnek számítok amiért élvezem a - számomra - jó időt a héten… Furcsa.

2023. aug. 24. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
61%

Mert mindenen hőbörögni kell. Ez az integrálatlan harag. Amikor nem tudja kinek szól, így az első adandó felületre kiokádja.

A másik eset, amikor tudja, de az valami tekintélyt parancsoló személy, és hát rá ugyan nem szabad a szaros bilit borítani, mert hát annyi vér nincs a pucuban. Ennyi az oka.

2023. aug. 24. 14:18
 2/66 anonim ***** válasza:
81%

Nem tudják kezelni, ha valaki nem ért velük egyet, és olyasmit szeret, amit ők nem.

(Régen pedig nem volt ilyen meleg a nyár. Akkor szerettem, most már nem.)

2023. aug. 24. 14:19
 3/66 anonim ***** válasza:
83%

Én ellenkezőleg érzékelem.

Például rendszeresen hülyének néznek, amiért hangulatosnak tartom a ködöt, vagy amiért munka közben preferálom, ha borult az idő és nem redőny mögött kell dolgoznom.

Plusz az is egy jó kis ellentét sokakkal, hogy pont leszrom az esőt, sőt, sokszor kellemes érzés számomra, hazafele nem feltétlen használok esernyőt.

Egyébként az a bajunk a meleggel, hogy nemcsak kellemetlen, hanem rosszul vagyunk és semmit se tudunk csinálni.

Például én most kimegyek, egyfelől rendesen fulladok a párától, asztmapipa kell sokszor.

Másfelől fél órán belül gyenge vagyok.

És ne, ne gyertek a klímával, mert csak 24 éves korom óta klímás a lakás, tehát kb amikor legerősebb volt a szervezetem, akkor is rosszul voltam. Csak akkor otthon is. A gyakorlati helyemen is.

Egyébként szeretheted végülis a meleget, de akkor én hadd örüljek a 15 fokos, borús időnek, hogy végre kiszellőztethetek, aludhatok, normálisan sportolhatok.

2023. aug. 24. 14:19
 4/66 anonim ***** válasza:
58%

Itt gyk-n én is ezt tapasztalom. Kiírnak egy kérdést, és ha én oda merem írni, hogy én a nyarat szeretem, mert....és felsorolom, a többi évszakra semmilyen negatív jelzőt nem tettem, és egyszerűen a háromnegyede leszavaz, mert én szeretem a nyarat. 🤦

A leszavazók szerintem frusztráltak, de ha megkérdezném, hogy ki mit tesz azért, hogy hűtse magát, a klímán kívül, szerintem mindenki hallgatna, mint a sír.

A lakosság jó nagy része ugyanazt az életvitelt folytatja egész évben. Csak sajnos nem mérik fel ésszel, hogy ami jó télen, az nem biztos, hogy jó nyáron is.

Mindegy, nem vagyunk egyformák, viszont ebből kifolyólag nem is kéne, hogy bántsák egymást az emberek. Ki ezt szereti, ki meg azt. Én se fújolok arra, aki az esős, borongós, ködös, depressziós őszt szereti.

2023. aug. 24. 14:20
 5/66 A kérdező kommentje:

A most következő hétvége melegrekordjai 1950-ből illetve ‘92-ből vannak, úgyhogy régen is előfordultak ilyen hőfokok.

Egészségkárosító hatása mindenféle szélsőséges hőfoknak lehet. Télen megfagynak emberek. (Amúgy ezeken nem segít ha én nem szeretem a meleget :D )

“ szeretheted végülis a meleget, de akkor én hadd örüljek a 15 fokos…”

Miért ne örülhetnél?

2023. aug. 24. 14:25
 6/66 A kérdező kommentje:

Ugyanezt tapasztalom.

2023. aug. 24. 14:25
 7/66 anonim ***** válasza:
70%
Mert régen a szabadságot frissességet napfényt izletes termést hozta . Legjobb évszak volt . 10 éve a pokol, a semmiből lecsap egy orkán órakig ömlik a meleg eső vagy tartós aszály után sem esik heteken át . Leég a termés mindenhol , darázs légy szúnyog muslica, levegőtlenseg hőguta , felforrnak a munkahelyek házak, este fülledtseg ,kialvatlansag, tűzvészek , idősödőknrk agyverzés infarkus veszélyek. A forróság ingerlékenyebbe beteggé tesz . Ez trópus Európa keleti felén.
2023. aug. 24. 14:26
 8/66 anonim ***** válasza:
83%

4

Nekem pont hangulatos az őszben, ami neked depressziós.

Hallgatom, hogyan hűthetném magam.

Amíg nem volt klímám, próbálkoztam, csak fulladtam tőle (pl vizes törcsitől pára).

Ha futni megyek, teljesen levizezem a ruhámat, hajamat, pár km múlva a parkban szintén. Bicajjal szintén. Pár hete direkt a Duna mellett bicajoztam, bele is mentem a folyóba ruhástul.

Továbbra se szeretem a nyarat és nem bírom a 26-27 fok feletti meleget.

2023. aug. 24. 14:26
 9/66 anonim ***** válasza:
83%

Hidegben fűtesz, felöltözöl, iszol egy meleg teát, mozogsz, betakarózol, van mit tenni ellene, és a legtöbb lakás, munkahely tud huzamos emberi tartózkodásra alkalmas klímát teremteni.

Ellenben a meleg mindenkit belassít, mindenki fő a levében, az utcára sem lehet kimenni, dobálod le a ruhákat, felveszel lenvásznat, bármit, de úgyis az a vége, hogy ha megmozdulsz, ver a víz.

Akinek nem abból áll a nyár, hogy ücsörög a strandon, és néha bemegy a vízbe, hanem dolgozik, gyereket nevel, idős szülőt ápol, próbálja a kertjét rendben tartani annak a nyár tiszta szívás, és minden nyár trendszerűen egyre nagyobb szívás.

Ráadásul a hazai lakásoknak kb. 13%-a légkondícionált, az ilyen "örökké hűvös zöldházak" aránya elenyésző. Legkésőbb augusztus végére a vályogházak is átmelegednek (cserébe lehet, hogy október elején még nem kell bennük fűteni hajnalban sem). Amikor pedig az ember éjszaka sem tud pihenni, akkor bizony ingerlékenyebb lesz.

Mondhatom, hogy én is szeretem a parlagfüvet, mert szeretem a zöld színét, meg az illatát, és allergiás sem vagyok rá, és értetlenkedhetek, hogy a kb. 1 millió allergiás meg miért olyan dühös rám, ha ezt meghallják...

2023. aug. 24. 14:30
 10/66 anonim ***** válasza:
74%
Gondolom az is benne van, hogy csomóan nem jutnak el se tengerhez, se semmilyen vízpartra, csak főnek a melegben és izzadnak a munkahelyen. Az úgy nem lehet túl kellemes.
2023. aug. 24. 14:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!