Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Volt már valaha olyan érzésed,...

Volt már valaha olyan érzésed, hogy arra vágytál és azt kívántad bárcsak meghalnál? Ha igen, mi volt az oka?

Figyelt kérdés
Akár szuicid hajlamok megléte nélkül.

#Halál, halálvágy
2023. febr. 9. 03:09
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
85%
Többször is. Mindig egy olyan esemény vagy élethelyzet váltotta ki, amiből akkor azt éreztem, soha nem fogok tudni kijönni még segítséggel sem.
2023. febr. 9. 03:13
 2/37 anonim ***** válasza:
77%

Persze, es nekem sincsenek szuicid hajlamaim, nem akartam soha igazabol meghalni, de lehetnek az embernek olyan pillanatai, amikor azt erzi, bar ne is letezne.

De ezek altalaban ilyen pillanatnyi gondolatok, es konnyen elhessegetheto. Akkor van baj, amikor mar tenyleg komolyan kezdi gondolni valaki.

2023. febr. 9. 03:54
 3/37 anonim ***** válasza:
55%
Elég sokszor, és szinte kivétel nélkül az volt az ok, hogy kilátástalannak éreztem a jövőmet. Sajnos vagy nem sajnos úgy van felépítve ez a rendszer, hogy ha valaki kibukik a középiskolából (márpedig nekem sok esélyem volt rá) akkor szinte lehetetlen, hogy talpra álljon. El kell menni estire, ami általában pénz, utána érettségire ami szintén pénz, majd okj-ra, ami még több pénz. Dehát egy érettségi nélkül hova vesznek fel, hogy ki tudjam ezt mind fizetni? A szüleim közölték hogy ha kidobnak és nem találok munkát, megyek a háztól. Úgyhogy jogosan éreztem reménytelennek a helyzetet. Azóta 1 kivételével az összes szakmai óránkat egy új tanárnak adták, aki mellett rohamos fejlődésnek indultam, és mostmár úgy ahogy látom a fényt az alagút végén.
2023. febr. 9. 04:55
 4/37 anonim ***** válasza:
61%
Mostanában folyamatosan. A gyerekem az oka, gondok vannak vele amiket én nem tudok megoldani, mert nagykorú, őt pedig nem igazán érdekli és ennél többet nem írok róla.
2023. febr. 9. 06:48
 5/37 anonim ***** válasza:
62%
Rengetegszer volt ilyen.. az oka általában valami olyan esemény volt amiről azt hittem, hogy emiatt már semmi értelme élni.
2023. febr. 9. 07:00
 6/37 anonim ***** válasza:
51%

Én nem tudnék a saját kezemmel végett vetni az életemnek. Nincs meg hozzá a bátorságom. De nem is baj.

Viszont a második gyermekem megszületése óta folyamatosan jelen vannak a halál vágyak. Ami miatt szégyellem is magam és bűntudatom is van. De egyedül nehéz megbírkózni a feladattal, a felelősséggel. Irigykidve olvasom itt a gyakorin is a gyermeknevelés topicban, hogy a gyerkek máp pár éves koruktól kezdve a nagymamánál alszanak, az én gyerekeimnek nincsenek nagymamái, aki csak 1-2 órát is rábízhatnám. Ráadásul a kisebbik gyermekem beteg is, ezzel is nehéz megbirkóznom. Nincs egy barátnőm akihez szólhatnék néha. Így nehéz nagyon.

Tudom van akinek sokkal több rossz adatott meg, emiatt is nyomaszt a bűntudat, hogy én még még hálás is lehetek, tök jó, rugalmas munkahelyem van, helyi viszonylatban jól is keresek, van lehetőségem karriert építeni a cégnél. Mindenünk meg van nem lehet okunk panaszra, nem élünk luxusba, de komfortosan.

Még is elönt a halálvágy.

2023. febr. 9. 07:30
 7/37 anonim ***** válasza:
51%
*bocsássatok meg a helyesírási hibákért. Virsli ujjaimmal félre-félre ütöm a betűket.
2023. febr. 9. 07:31
 8/37 Lazy Lover ***** válasza:
55%
Folyamatosan van ilyen kb 9 éves korom óta
2023. febr. 9. 07:45
 9/37 anonim ***** válasza:
84%
Soha még a közelében sem voltam. Értsd: eddigi életemben folyamatosan boldog voltam (persze pillanatnyira lehettem rosszkedvű/dühös, de az alapállapot a boldogság volt mindigis)
2023. febr. 9. 08:23
 10/37 anonim ***** válasza:
79%
Szerencsés vagy kedves 9-es hozzászóló. A magyarokra a búskomorság jellemzőbb.
2023. febr. 9. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!