Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hol találhatok rászoruló...

Hol találhatok rászoruló egyéneket, akiknek segítségre van szüksége?

Figyelt kérdés
Adatkozni szeretnék karácsony alkalmából, de nem bízom az alapítványokban. Régebben láttam facebookon pár posztot, most épp nem találtam egyet sem.
2022. dec. 21. 13:41
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ha fagyoskodó embert láttok az utcán, ők ellátják, beviszik.

[link]

2022. dec. 21. 18:14
 12/19 anonim ***** válasza:
Érdekes, hogy jobban megbíznál egy ellenőrizhetetlen Facebook poszt információiban, mint egy segélyszervezetben. Tudom, hogy az ilyen-olyan alapítványok közt is rengeteg a kamuzó, de egy szervezetről csak több infót lehet találni, mint magánemberekről.
2022. dec. 21. 20:44
 13/19 anonim ***** válasza:
2022. dec. 21. 20:59
 14/19 anonim ***** válasza:
én autóra gyűjtök:)
2022. dec. 22. 01:25
 15/19 anonim ***** válasza:

"Érdekes, hogy jobban megbíznál egy ellenőrizhetetlen Facebook poszt információiban, mint egy segélyszervezetben."

Nem a bizalom a hangsúlyos, hanem a hatékonyság. Egy nagy segélyszervezet igénybevételével az adományomnak csak a 3-5%-a jut el oda, ahol segíteni szeretnék. A többi elmegy a segélyszervezet fenntartására. A fizetett alkalmazottakra, a könyvelésre, a székházra, a székház fűtésére a gépjárművek fenntartására, az üzemanyagra, az adóra. Ha direktben segítek Gipsz Gizellának, mert egyedül nevel két gyereket és ráadásul leégett a konyhája, akkor ha 50 ezer forintot elutalok neki, akkor mind az ötven ezret Ő fogja megkapni. És arra használja, amire a legnagyobb szüksége van. Ezért kerülöm én is ki a segélyszervezeteket, és ha adakozni van pénzem, azt kizárólag direktben teszem, közvetlenül a rászorulónak.

2022. dec. 22. 09:09
 16/19 A kérdező kommentje:
15: Pontosan, tökéletesen leírtad, hogy mit gondolok én is! Nem beszélve azokról az alapítványokról, akik még saját zsebre is tesznek belőle. Sokkal hatékonyabb közvetlenül a rászorulónak adni.
2022. dec. 22. 09:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Kilépsz otthon a kapun - és már szórhatod is a pénzt!
2022. dec. 22. 17:06
 18/19 anonim ***** válasza:
15. Sajnos tudok olyanokról, akik egy nagyon komoly ügy miatt szerveztek adománygyűjtést és a pénz java része a székház újítgatására meg mittudomén milyen kalmárkodásra ment el. A szervezet élén kuncsorog, látni a tévében, ismerősöm le tudná köpni!
2022. dec. 24. 00:10
 19/19 A kérdező kommentje:

Ezt ma találtam, itt hagyom, ha esetleg valaki a jövőben hasonló dolgot keres:

[link]

2023. jan. 13. 13:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!