Mai világban gyereketvállalni van értelme?
Régen mindig úgy gondoltam hogy egyszer lesz gyerekem. Most 27 vagyok és már nem vagyok benne olyan biztos hogy lesz. Egyrészt nem találok barátnőt. Meg amilyen kapcsolatot vannak a mai világban. Meg a másik hogy az embernek munka mellett ideje, energiája alig van, magamra alig van időm hétköznapokon nem hogy egy gyerekre. Meg ebben a gazdasági helyzetben.
Régebben ugy gondoltam hogy 30évesen már apuka leszek, de ahogy öregszem sok dolgot máshogy, reálisabban látok. Nagyon jó párkapcsolat kell hozzá meg saját lakás, és jól fizető munkahely/vállalkozás. Nekem meg ebből csak a saját lakás van meg.
Szerintem nem. Hacsak valakinek nincs csillagászati keresete, akkor felejtse el. Nagyszüleimen meg a szüleimen látom a kínlódást, amit most öregen, nyugdíjason csinálnak. Mamáknak ápoló kéne meg gyógyszer, de nincs rá keretük, szüleim meg most élik fel a tartalékukat, mert elmegy az egész a mamák ápolására. Annyi előnyöm lesz, hogy szüleim legalább bevonulnak majd otthonba, ha eljön az ideje. Na most én ebből kiindulva nem vállalok gyereket, inkább félreteszek öregkoromra, mert ki tudja mi lesz, lehet már nem lesz elég a lakás ára a nyugdíjas otthonra/ápolóra.
Ha meg a gyerek szemszögéből nézem: már az én kamaszkoromba se voltak épkézláb tanárok, most már csak még tovább romlott a helyzet.
Globálisan nézve: pár generáció és elfogy az olaj, ami nemcsak a műanyag ipar alapja, de a gyógyszereké is. Túlnépesedett a bolygó a francba, aztán valami globális káoszba fog fulladni. Ebbe én nem csinálok gyereket.
7
Mert csinálni mindig könnyebb és egyszerűbb, mint felnevelni.
Ha a világot nézed tényleg, meg úgy a magyar viszonyokat, akkor nyilván nincs, szó szerint nulla értelme és létjogosultsága van gyereket vállalni.
De nem is ezért vállalnak a normális emberek, hanem mert van egy belső késztetésük, hogy akarnak.
Aki meg nem a belső igényei szerint teszi, arra nem is érdemes fecsérelni az időt ilyen témában
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!