Az illetlenség, ha nem adok a futárnak borravalót? szoktatok adni?
Lényegében igen!
Erről az jutott eszembe, amikor bútort vásároltam és otthon szembesültem a körülménnyel, hogy egy dobozolt puzzle-t sóztak rám!
Soha többet az életben nem fogok olyan bútort megvenni, amelyet nem olyan állapotában vehetek birtokban, mint ahogyan kinéztem magamnak, - mert a hókusz-pókusz díjakat persze nem felejtik el rátenni és leszedni a vásárlóról.
Valahogy így van a házhoz szállítás esete is!
Ha én kifizetem külön a házhoz szállítás díját, akkor itt végeztem is a rám eső kötelezettségeket illetően, - bokszolják le a biznisz rajtam kívül eső résztvevői, hogy a szállítási, ill. elkészítési és csomagolási díjból, ki, milyen szinten részesül! Nem az én problémám!
35.
Igen ők azok. Regebbrn "Transoflex" volt. Akkor is jók voltak. :)
Amúgy a fő probléma, hogy ottragadtak egy kövület rendszerben, miszerint a pincér, fodrász (amikor még nem volt maszek világ, hanem alkalmazottak voltak), orvos, nővér stb. fizuk eleve úgy voltak kalkulálva, hogy van jatt, meg hálapénz.
Ez borzalmas. Ennek isszuk valahol még mindig a levét.
Én pedig és sokan mások is, nem vagyunk hajlandók az étteremtulajdonos heti adag kokóját, meg a nőjének a műcsecsét finanszírozni, mert sz@rrágóskodik a futárral. A multik kiszállítói meg különösképp kapják be, mert a multik számolatlanul szivattyúzzák ki a lóvét az országból.
Egy kivétel amit említettem, a rugalmas kis futárcégem. :)
53:
Annyiban ez összetettebb, hogy az orvosok esetében a hálapénz a szocializmusban jött létre, amikor elkezdték brutálisan alulfizetni őket, miközben az orvos piacgazdaságban magasan a legmegfizetettebb szakmák közé tartozik. Emiatt törvényszerű volt, hogy mivel az egészségügyi erőforrasok mindig szűkösek, ezért alulfizetettség esetén zsebbe fognak fizetni a betegek. Ha Magyarországon nem államk egészségügy lenne, hanem magánbiztosítós, akkor az orvosok bruttó 2 milliót megkeresnének havonta átlagban, ugyanakkor a piaci alapú orvos képzés nem 1.5 millió lenne félévente, hanem 3-4 millió.
A futár más tészta, mert az piaci alapon van, csak épp azt a munkát bárki el tudja végezni, ezért szívózhatnak a munkáltatók. Ott adóügyileg lehetne megfogni ezt az elcseszett borravalós rendszert.
#4 "Mit szólnál hozzá, ha a te főnököd azt mondaná, hogy innentől fele fizu, és ahány ügyfél jön, annyi X forintot kapsz emberenként?"
Munkahelyet váltanék.
Én azt nem szoktam érteni, hogy egyes helyeken még plusz emelet díjat számolnak, akkor is, ha van lift, és nem a lépcsőn kell felcipelni a cuccot az emeletre.
Ételt nem szoktam házhoz rendelni, nagyon ritkán fordul elő, hogy mégis, egyszer pizzafutár azon volt felháborodva, hogy nem nyitott ajtóval vártam. Pont WC-n voltam, mikor felért a 9. emeletre, és nem kellett sokat várnia, természetesen egy fillér borravalót nem kapott, és még panaszt is tettem ott, ahonnan rendeltem, hogy ez a viselkedés nem oké.
Bevásárlást első alkalommal rendeltem a T betűs lánctól, természetesen kifogtam egy időszakot, amikor nagyon sok rendelésük volt, így nem is kaptam meg az ígért szállítási napon a rendelést, a probléma viszont az volt, hogy én nem voltam otthon bármikor, úgyhogy fel kellett hívnom az ügyfélszolgálatot egyeztetés miatt, hogy akkor most mi van, soha életemben nem hallgattam meg annyiszor életemben a Christmas is all around című számot, mire kapcsoltak.
Volt olyan, hogy a legnagyobb aukciós oldalról vásároltam egy társast, postával küldték, a postás letette a lábtörlőre (10 emeletes panel, csoda, hogy nem lopta el valaki), panaszt tettem.
Külföldről rendeltem anyukámnak karácsonyra a kedvenc zenekaráról pólót, a 17track mobil appal követtem a csomag útját, egyszer csak nem volt több infó, az országban van, oké, vártam valamennyit, nem tudtam, hogy az országban ki vette át kézbesítésre, felkerestem a webshopot, ahonnan rendeltem, hogy tudnának-e segíteni, akkor megtudtam, hogy a 3 karakteres D betűs futárcég kapta meg a feladatot, kerestem őket, mert semmi értesítést nem kaptam tőlük, már bejegyezték visszaküldésre a feladónak, úgy ugrasztottam apámat, hogy ki tud-e menni a depóba, mert visszaküldik, így kaptuk meg.
Lakásvásárláskor konyhaszekrényt vásároltam az egyik nagyobb bútorboltban, kiszállítással, meg volt beszélve, hogy délután hozzák, délelőtt rám telefonáltak (jóval az előre egyeztetett szállítási időpont előtt), hogy itt vannak a kapuban, én meg a munkahelyen voltam, apámat ekkor is ugrasztani kellett, hogy át tud-e menni, kb. 15-20 perc kocsival is, tömegközlekedéssel is, megvárták szerencsére, kiderült, hogy azért jöttek délelőtt, mert fordítva pakolták be az autót, gondolom, aki reggelre várta a bútort, az meg emlegette a szállítók felmenőit.
Mostanában a külföldi occo' rendeléseket a postától átvette az E.O., aznap reggel küldenek csak értesítést, amit nem mindig látok, így nem tudom időben módosítani, ha éppen nem otthon vagyok aznap, nekem ez probléma, egy ilyen szállításnál egyszer csak látom, hogy kézbesítve van a cucc, egy pillanat alatt sikerült felhúznom magam, hogy ugyan hogyan kézbesítették, ha nincs otthon senki, kinek adták oda, kollégáktól elnézést kérve rohantam ki az irodából hívni a futárt, hogy mi a f* van, odaadta a szomszédnak, oké, de melyiknek, 64 lakásos a lépcsőház, 6 lakás van az emeleten, aztán még neki állt feljebb, hogy ő nem ér rá, hát munkaidőben én sem, pont ezért jeleztem többször is az ügyfélszolgálat felé, hogy nem jó, ha csak aznap reggel értesítenek az aznapi szállításról.
Írhatnék még, de ezek voltak a legkirívóbbak, ha tehetem, kihagyom a futárt a szállításból, jobban szeretem a csomagautomatát, csomagpontot, bolti átvételt, postapontot. Nyilván van, amikor muszáj igénybe venni a futárt, egy szekrénysort nem lehet személyautóban hazahozni, és vannak webshopok, akiknél csak kiszállítás opció van, és amit venni akarok, az mondjuk csak ilyen helyen kapható, ennek nem tudom az okát.
Egyébként a házhozszállítás csak a lepcsohazig szól vagy a lakasig?
Tehát, rendeltem egy társasjátékot pl, utánvéttel, akkor azt csak a lepcsohazig köteles elhozni? Az már nem tartozik a munkához, hogy lakasig hozza fel?
Hivatalosan neked kéne lejönnöd a panel bejáratáig. (De többségében felmegy a futár, mivel egy épületben nem csak neked visz csomagot, hanem másnak is nyilván, és van olyan ügyfél, aki mondjuk öreg, vagy nem mobilis stb., Tehát így is úgy is fel kell mennie. Egyszerűbb legtöbbször neki felmenni.
De elméletileg igen, csak házig szól a szállítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!