Az illetlenség, ha nem adok a futárnak borravalót? szoktatok adni?
Na egy pillanat, te nagyon el vagy tévedve. A rendelésnek nem feltétele az, hogy borravalót kelljen adnom a futárnak. Ezt én szabadon döntöm el. Már így is minden szart felszámítanak, kiszállítási díj, szervizdíj, foodpandán rendszerhasználati díj…és akkor még a futár is tartja a markát a fizetésén felül? Nem egy atm vagyok, bocsi.
Mi ez a feltételes mód? 99%-ban pont az történik, amit leírtál a 3 pontban az elején.
Mindezt ezres nagyságrendű szállítási díjért, NEM nulla forintért.
4:
"Mit szólnál hozzá, ha a te főnököd azt mondaná, hogy innentől fele fizu, és ahány ügyfél jön, annyi X forintot kapsz emberenként?"
Megmondanám, hogy így nem oké, ilyen munkaszerződés módosítást nem írok alá. Ha erősködne, felmondanék, és oda mennék, ahol normálisan kifizetnek. Ha már majmos hasonlat, nekem az jut róla eszembe, hogy ha mogyoróval fizetsz, majmokat kapsz.
12:
"Igen, nekem is rengetegszer a fejemhez vágták, hogy a GLS megint árat emelt. Csak bocsánat, nekem ahhoz semmi közöm, én még mindig ugyanannyiért dolgozok. (Ugye ez meg titetek nem érdekel?)"
Neki meg ahhoz nincs köze, hogy te mekkora fizetést kapsz, úgyhigy milyen alapon várod el, hogy kifizesse azt, amit a munkáltatód nem hajlandó kifizetni?
Nem, nem a borravalóval van a bajom, hanem azzal, ha alapból elvárják mint normál fizetséget. Ha valamiért extrán elégedett az ügyfél, oké, bár felvet akkor is kérdéseket, pl. adózás, de hogy eleve belekalulálják a fizetésbe, és akkor még ezt a rendszert véded olynanal, hogy akkor főzzön, az nagyon gáz.
Mondjuk mit szólnál te, ha mikor kommentelsz, a Gyakorikérdések egyik beosztott fejelsztője tartná a markát, hogy oké, a gyk-nak van reklámbevétele, de szerinte ő alacsony fizetést kap, jattolj már a számlájára, és akkor a moderátorok kedvesek lesznek veled.
Persze, hogy nem feltétel, főleg ha van szervízdíj(beépített jatt).
Aki a markát tartja, arra még en magam is rosszallóan nézek!
Én arról beszélek, hogy aki kiérdemli a borravalót, attól akkor miért kell sajnálni?
(Volt nekem is nem egy olyan állandó címem, ahol a beteg mamának vittem a kötszert, sztómazsákot. Fent laktak a dombtetőn, 5 nagy dobozzal caplattam fel, de egy forintot sem fogadtam el soha!
Ellenben ott volt a másik ügyfél, aki hetente 200-300 ezreket költött ruhákra, cipőkre, pedigré Fifikének a prémium tápra, eleinte becipeltetett velem mindent a flancos nappaliba, várjam meg, míg kicsomagol mindent, de egy pohár vízzel sem kínált meg soha a nyári melegben. Na azért álljon meg a menet...
Aztán meg volt sértődve, miután azt csináltam, ami a munkaszerződésben van: kivittem a cuccait a házIG. És ennyi, befejeztem vele a kommunikációt, befejeztem, hogy egy másodpercnél is többet várjak rá, mint amennyi belefér a menetrendembe.
Emiatt én most csúnya rossz futár lennék?
Miért, nem azért kapom a fizut, hogy kivigyem a csomit? És kivittem? Ki. Mi a probléma?
Ritkán rendelek és nem szoktam adni. Ha pizzát rendelek (kb. évente), akkor ha mondjuk 2190 Ft-ba kerül, akkor 2200-at adok, semmi több.
Ha mást rendelek, amit GLS vagy DPD vagy hasonló cégek szállítanak ki, akkor lehetőleg bankkártyával fizetek, és ha nem nagy terjedelmű áru, akkor eleve átvételi pontra kérem.
Gondolom a kérdező és az eddigi válaszolók pizzafutárokra (vagy hasonló ételfutárokra) gondoltak. Én is szemétségnek tartom, ha belekalkulálják a fizetésükbe a TALÁN kapott borravalót, de a bér az mindig a kereslet-kínálat függvénye. Vagyis ha majd nem kapnak X Ft/hó fizetésért futárt, vagy csak olyat, aki lejáratja a céget, és emiatt másik pizzériától fognak rendelni az emberek, akkor fognak emelni.
Sokan félreértettétek:
Pont hogy én soha nem mutattam a markom! Soha nem várok el csak a standard munkámért jattot!
Akkor örülnék egy kis pozitív visszajelzésnek, amikor Ti, vevők is már plusz igényeket támasztotok a futár felé. Ez így már nem korrekt, vagy mi?
Eddig nem igazán volt szó extra igényekről.
Amúgy továbbra is azt gondolom, hogy ha fizetek a szállításért, akkor ki van fizetve. (Ezzel együtt nyilván nem várnám el hogy ott szobrozzon, stb - bár ez meg fura mert ugye elvileg muszáj ellenőrizni hogy ép-e az áru átvételkor. Egyszer már megszívtam mert gyorsan átvettem és elment a futár mire észrevettem hogy a csomag át van áztatva valami ragacsos piros cuccal (mintha tömény szörp lett volna) szóval megértem azt aki ellenőrizni akarja hogy tönkrement-e a csomag szállítás közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!