Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az illetlenség, ha nem adok a...

Az illetlenség, ha nem adok a futárnak borravalót? szoktatok adni?

Figyelt kérdés

2022. dec. 14. 14:10
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
100%

Én általában adok borravalót, nyilván ha bunkó a futár akkor nem. De az elvárás részével nagyon nem értek egyet, főleg ha a minimumra várja el. Valaki írta, hogy akkor majd nem fog mosolyogni stb…én nem kapok borravalót de anélkül is mennek ezek, mert nem azért vagyok kedves embertársaimmal , hogy abból aztán hasznom legyen.

Szerintem a rendszert kéne átformálni, mert azt gusztustalannak tartom, hogy a munkáltató kevés fizetést ad, mert hogy majd a borravalóból összegyűjti…

2022. dec. 14. 15:45
 42/64 anonim ***** válasza:
100%
Többnyire felkerekítem az összeget, de kaját ritkán rendelek. Csomagküldős futárnak mindig adok, nagyon rugalmasak. Ha nem vagyok otthon rohangál a szomszédhoz vagy behozza a munkahelyemre, ha kis kitérővel megoldható. Én ez nagyon értékelem, nem lenne a munkája része, mégis veszi a fáradságot és megkönnyíti a dolgomat sokszor.
2022. dec. 14. 16:15
 43/64 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideje nem adok. Marha drága lett minden.
2022. dec. 14. 16:26
 44/64 anonim ***** válasza:
100%
Mikor még Pesten laktam, gyakran rendeltem ételt. Ha kp-ban fizettem akkor adtam borravalót = nem kértem vissza a visszajárót. De aztán átálltam kártyás fizetésre, és akkor már nem adtam. Nem egyszerű meló meg minden, ezt értem én is, de másé se, és ők se kapnak pluszpénzt, nekem sincs ingyen semmi szóval nem érzem fairnek hogy adjak. A csomagfutárokat meg nem is szoktam látni, leteszik az ajtóm elé a cuccot és mennek.
2022. dec. 14. 17:14
 45/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam adni, vagy kártyával fizetek vagy előre kifizetem a rendelést, és nem a futárnak fizetek. Nekem sem adnak a munkámért borravalót, ráadásul volt már dolgom bunkó futárral, és hanyag futárcéggel, ha tehetem, nem rendelek házhoz szállítással, sajnos néha muszáj.
2022. dec. 14. 17:17
 46/64 anonim ***** válasza:
100%
Ha ebédet rendelek rendszerint kártyával fizetek. Ha csomagot rendelek, akkor posta pontra rendelek. Így igazából kilőve a borravaló lehetősége.
2022. dec. 14. 17:56
 47/64 anonim ***** válasza:
87%
Nem szoktam, nem olyan rosszul keresnek a futárok.
2022. dec. 14. 18:29
 48/64 anonim ***** válasza:
100%
A város szélén dolgozom, eleve 600-800 Ft a kiszállítás, nem fogok még pluszba a futárnak adni, mert úgy gondolom a fuvardíjjal ki van fizetve.
2022. dec. 14. 20:33
 49/64 anonim ***** válasza:
100%

Szólsz neki, hogy várjon egy kicsit, aztán a kezébe nyomsz egy szelet pizzát!

-VITZ! :D

2022. dec. 15. 00:30
 50/64 A kérdező kommentje:

Igazatok van! Egyszer volt, hogy 20 évesen rendeltem egy gördeszkát, és épp nem otthon, hanem egy szórakozóhelyen voltam,

Akkor telefonáltak, amikor már a címen voltak. De elhozzák oda is ahol voltam, rendesek voltak.

Igen, ilyenkor úgy gondolom jár nekik.

De ha a negyediken lakom és oda rendeltem, azért is adjak borravalót, mert lakáshoz/házhoz hozták? Arról volt szól, hogy házhoz szállítás, tehát, ha én a negyediken lakom, akkor oda kell vinni, nem?

2022. dec. 15. 00:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!