Az illetlenség, ha nem adok a futárnak borravalót? szoktatok adni?
Altalaban nem adok, tok egyszeru az oka, nincs nalam keszpenz, 100 forint se, evek ota nem is igazan hasznalok, csak kartyaval fizetek.
Ha bunkosag, ha nem, ez van. 🤷♀️
Ha nagyon-nagyon ritkan valahonnan marad apro, mert eppen muszaj volt keszpenzben fizetni valamiert, akkor persze adok. De ilyenre is kb 1 eve volt pelda utoljara.
200-300 forintot adunk a futárnak mostmár, nem telik többre. 90% még ezen is meglepődik. Viszont ha későn jön és hideg az étel nem kap semmit. 250 forint már a szállítási díj is.
Csomagfutárnak nem adunk borravalót, ritkán veszünk igénybe házhozszállítást, automatába rendelünk.
"elvileg muszáj ellenőrizni hogy ép-e az áru átvételk"
Tévhit.
Ha nincs külsérelmi nyom, akkor kárjegyzőkönyv nélkül tilos kibontani.
(Szép is lenne, minden címen még azért várni, hogy a vevő kibontsa, felpróbálja, beüzemelje, megkóstolja. Haha )
Az átázott csomagnál viszont hibázott a futár. :(
Nálam nagyobb sz@rrágó nem kell (jóvanna, mindig csóró voltam, ilyenné tett,) és nem adok borravalót, de van egy futár cég, akik nem ismerik a lehetetlent és mindig megoldják, hogy megkapjam az értesítési időintervallumban a cuccot.
Van, hogy hamarabb is. Szóval tök rugalmasak, gyorsak. Kiváló a csomagkövető rendszerük is.
Ők kapnak 200-300 ft-ot.
29:
Ok, akkor ezek szerint nem te ajánlottad azoknak, akik nem jattolnak, hogy főzzenek.
Nem a jatt miatt írtam azt, hogy főzzön. Hanem ha panaszkodik, milyen drága a foodpanda, akkor akkor sétáljon le a boltba és vegye meg a kaját.
Hasonló, mintha azt mondanám: hú, de drágák az alkatrészek a Ferrarihoz, biztos hogy csak max olajat fogok benne cserélni, mert sokba kerül fenntartani.
Ember, akkor nem veszel Ferrarit, nem?
29-re:
Ha mondjuk emeletes házban laknék és valami nehezebb cuccot kéne fölcipelni, akkor én inkább úgy csinálnám, hogy előre megkérdezném, X Ft-ért fölsegítené-e a lakásomba. Ha igen, akkor fölsegíti én meg adom, amennyit megbeszéltünk. Ez szó szerint nem is borravaló, csak hasonlít rá.
Abban teljesen egyetértek veled, hogy ha a vevő valami pluszt kíván ahhoz képest, ami a futár feladata, akkor cserébe neki is jár valami.
#28 voltam.
37:
Amit írt, annak az volt a lényege, hogy már amúgy is kifizette a szerinte drága kiszállítási díjat, akkor miért jattoljon még ezen felül. Ebbem teljesen igaza van, a kiszállítás ára az, amennyiért a szállító cég meghirdeti, miért kellene ezen felül fizetnie?
Az a válaszoló leírta, hogy fizet szállítási díjat. Miért kéne újra kifizetnie??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!