Elmentem az Aldiba bevásárolni a családnak, és mivel volt "alkoholos ital" is a megvásárolt élelmiszerek között, ezért személyit kértek tőlem a pénztárnál. Felnőtt -bőven középkorú- emberként hogyan kellene erre reagálni?
Te hogyan fogadnád és hogyan reagálnál erre?
(Avagy már veled is megtörtént?)
41-42-nek igaza van, viszont 44-nek is. Egy felnőtt ember legyen már tudatos vásárló!
Egyébként pedig miért baj, ha az ember mondjuk vesz mást is, mikor arra nem gondolt indulásnál? Ha nem a kukába kerül az étel, akkor hasznosul. Az pedig végképp ne a bolt sara legyen, ha valakinek egészségtelen étkezési szokásai vannak. Ha nekem pl. chipset tennének melléje, úgy kikerülném, mint a kutyakaját. De ha halat, akkor lehet, hogy vennék. Aki a chipset venné, de a halat nem, annak nyilván egészségtelen(ebb) étkezési szokásai vannak, de nehogy már emiatt is a bolt legyen a felelős!
Látom erősen megoszlanak a vélemények.
Természetesen megértem hogy valakinek jólesik, ha huszonévesen még 18 alattinak nézik, de azért közel a 60-hoz már sokféle gondolat átfut az ember fejében, amikor egy élelmiszer-áruház önhatalmúan igazoltatja a vásárlóit, és egy dobozos sör mellé személyit kér az árufeltöltő/pénztáros.
Én nem fogyasztok alkoholt soha, ezért még nem volt olyan, hogy a boltban elkérték volna a személyi igazolványomat.
Ha mégis elkérnék valamiért, akkor megmutatnám és kész. Nem hinném, hogy bárki is adatokat akarna gyűjteni rólam. Ha meg mégis úgy lenne, akkor felőlem nyugodtan írogathatják. Nem titkos sem a nevem, sem a születési dátumom, sem az, hogy mikor mit veszek a boltban.
Az eladó pedig azért kéri el az igazolványt, ha elkéri, mert kötelező neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!