Elmentem az Aldiba bevásárolni a családnak, és mivel volt "alkoholos ital" is a megvásárolt élelmiszerek között, ezért személyit kértek tőlem a pénztárnál. Felnőtt -bőven középkorú- emberként hogyan kellene erre reagálni?
Te hogyan fogadnád és hogyan reagálnál erre?
(Avagy már veled is megtörtént?)
Asszem az Aldinál ez ki van most adva, hogy MINDENKITŐL, aki korhatáros cuccot vásárol, kérni kell igazolványt.
Tehát nem a te személyednek szólt az ellenőrzés.
Ez most valami új statisztika gyűjtés, hogy pontos születési dátumot kérnek.
Még eddig az irányítószámmal kiegyeztem, de ez azért kicsit már meredek szerintem, súrolja a személyiségi jogok határát.
Mondjuk kiváncsi lennék, hogy adatvédelmi szempontból ez mennyire kivitelezhető… Lásd, most eljárást indított egy hivatal a benzinkúton való forgalmik szkennelése miatt…
Igazság szerint a személyidet neked a rendőrön és a közterület felügyelőn kívül ki sem szabadna adnod a kezedből.
Értem én hogy csak beütik a születési dátumot, de akkor is. Mert oké, akinek kétes a valós kora, az igazolja magát, hisz az ő érdeke is hogy az adott alkoholt elvihesse. De aki szemmel láthatóan elmúlt 18, ne adj isten már 60 éves, attól milyen jogon kérnek el személyit? A jogszabályban az van, hogy 18 év felett bárki vásárolhat alkoholt, nem az alkoholhoz kell személyit bemutatni, hanem a kor igazolásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!