Elmentem az Aldiba bevásárolni a családnak, és mivel volt "alkoholos ital" is a megvásárolt élelmiszerek között, ezért személyit kértek tőlem a pénztárnál. Felnőtt -bőven középkorú- emberként hogyan kellene erre reagálni?
Te hogyan fogadnád és hogyan reagálnál erre?
(Avagy már veled is megtörtént?)
Köszi, hogy szóltok, akkor máshol veszem a lónyálat :D
Amúgy viccen kívül, nagyban attól függ, milyen hangnemben/stílusban mondja. Igaz, én 24 éves vagyok, és szerintem fiatalabbnak nézek ki, tehát pont határeset, de mondjuk egy 60 évestől, meg akiről egyértelmű, hogy nem 17,5 éves még csak, attól hülyeség kérni. Akinél bizonytalan az életkor, azt ellenőrizzék, de egyébként felesleges baszakodás. Hacsak nem tényleg valami statisztikához kell nekik, és ez egy burkolt adatgyűjtés...
Egyszer a gonosz NAVosok egy 17 éves fiút bemaszkíroztak egy öregemberré. Ez a fú bement az aldiba és vett egy üveg sört. Természetesen nem kérték el a személyit, mert öregnek nézett ki és megkapta a sört. A fizetés után jönnek a szervek: "Ez egy próbavásárlás volt."
Az aldit megbüntetik 1 millió forintra mert kiskorúnak adott el alkoholt.
Valami hasonló történetet tudok elképzelni az aldi eljárása mögött.
Időnként megtörténik, én mindig elkönyvelem, hogy jól nézhetek ki, ha tininek néznek, és kihúzom magam.
Persze, kellemetlen, ha a kocsiban maradt, az meg még cikibb, ha otthon, de legalább amíg kiszaladok érte a kocsiig, addig is dagadhat a mellem a büszkeséégtől, hogy simán letagadhatnék 12 évet.
29, Képzeld, igen. Ugyanúgy, ahogy korábban meg az irányítószámot írták be, mikor épp azt kérték el vásárlásnál. Höhö, most gondold el: azt is ugyanoda írta be.
Ahogy fentebb írták, nem más ez, mint burkolt adatgyűjtés a vásárlókról. Ez a gusztustalan, nem a személyimutogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!