Elmentem az Aldiba bevásárolni a családnak, és mivel volt "alkoholos ital" is a megvásárolt élelmiszerek között, ezért személyit kértek tőlem a pénztárnál. Felnőtt -bőven középkorú- emberként hogyan kellene erre reagálni?
Te hogyan fogadnád és hogyan reagálnál erre?
(Avagy már veled is megtörtént?)
Az a baj, hogy ez nem a törvényről meg a bírságról szól. Adatgyűjtés, méghozzá a rosszabbik fajtából.
Nem nézek ki gyereknek, nyugdíjhoz közeli vagyok. Kérdezték, mikor születtem. Mondtam az évet, beírta a gépbe. Neki ez nem elég, mondjak hónapot, napot is.
Na itt intettem be, rohadtul semmi közük nincs a személyes adataimhoz, és a születési évből is tökéletesen kiderül, hogy rég elmúltam 18.
20: "Szerintem ezt csak hatósági ember teheti meg, hogy elkéri a személyigazolványt."
El vagy tévedve. Nem a személyidet kéri el, hanem életkorod igazolására szólít fel. Ha igazolod hitelt érdemlően, akkor vehetsz alkoholt.
Én is 49 éves vagyok, és képtelen vagyok megérteni, minek kell ebből önérzeti kérdést csinálni.
22.
Minek válaszolsz, ha csak hülyeséget bírsz írni?!
Ugyanis ELKÉRTÉK A SZEMÉLYIMET!!
22
És az életkorodat mivel tudod igazolni te nagyeszű? A személyi igazolványoddal, amit csak és kizárólag rendőrnek és közterület felügyelőnek vagy jogosult átadni. A magyar jogszabályok szerint pedig alkoholt NEM személyi igazolvány bemutatásához kötik, hanem életkorhoz.
Szóval adatvédelmi szempontból nem vagyok biztos benne, hogy teljesen törvényes mindenkitől személyes okmányt elkérni alkoholvásárláshoz. Pláne nem olyantól, akinek a kora egyértelműen azonosítható.
Igen, elkérték a személyidet. A rendőrtől eltérően viszont neked nem kötelességed bemutatni, csak akkor nem kapsz alkoholt. Szerintem is hülyeség meglett felnőtt emberekkel ezzel szórakozni, de teljesen legális.
Tőlem 35 évesen kérték el egyszer a dohányboltban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!