Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elég kellemetlen, de hogy...

Elég kellemetlen, de hogy kéne a tudomására adnom egy középkorú férfinak, hogy ne így köszönjön nekem az utcán?

Figyelt kérdés

Van egy férfi anyukámék lakásának környékén (mindig kint ül a lépcsőház bejárata előtt, ami közvetlen egy elég forgalmas park előtt van) olyan 45-50 év körüli, s mikor meglát, akárhogy köszönök neki, Ő úgy köszön nekem, hogy : "szevasz nagylány!"

Igaz, hogy csak 24 éves vagyok, de kellemetlen, mert ezt a férfit csak látásból ismerem..egy. Kettő, már férjnél vagyok és kisbabát várok.

Lehet, csak én fújom fel? Úgy tud égni az arcom, mikor elmegyek arra nagy pocakkal, és le "szevasz nagylány"-oz.. Ennek pedig sok más ember fültanúja szokott lenni.

Mert az más lenne, ha esetleg egy régi ismerősöm lenne, vagy valami ilyesmi. Már mások is mondták, h elég fura, hogy így köszön nekem.

Hogy adhatnám a tudtára, h ne így köszönjön? Vagy inkább tűrjem némán és ne szóljak semmit?

2012. aug. 25. 18:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
99%
köszönj vissza: "Szasz, nagyfiú!"
2012. aug. 25. 18:43
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
ezen a válaszon nagyot röhögtem :D
2012. aug. 25. 18:45
 3/13 anonim válasza:
59%
Ne köszönj neki, vagy próbálj meg másik utcába menni.
2012. aug. 25. 18:49
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
mikor legközelebb köszön állj meg! Közöld szépen vele,hogy bocsánat de már asszony vagyok és megtennéd,ohgy nem köszönsz így nekem? S mond meg azt is,hogy hogyan szeretnéd ha köszönne.
2012. aug. 25. 18:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Először is: ne tartasd kellemetlennek a konfrontálódást, mert a saját jogaidat és az énedet véded.

Férjes asszony vagy, ráadásul várandós, igaz, hogy elég fitala mindkettőhöz, de az írtalan szabályok szerint egy férjezett nőt nem szoktuk "per tu" lekislányozni.

Szépen menj oda, amikor leközelebb így szólít, és mondd meg neki, hogy a jövőben legyen kedves ezt a megszólítást elfelejetni, és ezezn vagy azon a néven szólítani.

Amennyiben ezt nem veszi tudomásul, és nem teszi, a jövőben IGNORÁLD: köszönés nélkül, azonnal fordulj el, mintha üvegből volna és soha nem is ismerted volna.

Az ilyen "nagyonf&sza" vicces fiúk durva agressziójával - mert ez is az: nem tisztel téged, hanem leminősít kislánnyá - ezt kell tenni. Ugyanez érvényes mindenki másra is, nem, kor és állapot nélkül.

A TISZTELET elemi szinten jár minden embernek, amíg ezt nem játszotta el. Márpedig nálad erről szó nincsen.

Ő az, aki a Te tiszteletedet eljátszotta azzal, ahogyan viselkedik.

Ne félj a sarkadra állni! Végülis hamarosan szülő leszel! :)

2012. aug. 25. 19:41
 6/13 anonim válasza:
100%

Én visszaköszönnék..

Hogy: "Szevasz Öreg!"

:D

2012. aug. 25. 20:22
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! :) Én is jót nevettem az elsőn..

Tulajdonképpen én már azzal is beérném, ha csak simán sziát köszönne, de ez az állandó szevasz nagylány.. pf :) Már a hideg ráz, mikor messziről látom, hogy ott ül a ház előtt.

Tudjátok, mintha egy 15 éves kamasz lánynak köszönne.

Tulajdonképpen volt már, hogy annyira elegem lett, hogy egy hajszál tartott vissza, h odamenjek, és megkérjem, hogy ha nem tud normálisan, akkor inkább sehogy se köszönjön..

Pff.. lehet tényleg meg kéne mondanom neki, szemtől szembe..

2012. aug. 25. 21:44
 8/13 anonim ***** válasza:

Vannak sajnos olyan embere,akik nem megfelelően viszonyulnak a náluk fiatalabbakhoz. Én 31 éves vagyok, két gyerekkel, és simán van olyan 60 körüli nő, aki magától értetődően lesziáz, ha találkozunk, pedig jó, ha 2 havonta összefutunk, és még beszélő viszonyban sem vagyunk, csak köszönőben.

Anyósom 57 éves, és a péknél sziát köszön neki a 65 éves eladó, mert szerinte anyósom a lánya lehetne... Anyósom nem kicsit van felháborodva :))))

De fordított példám is van. Lakik a házunkban egy lány, 10 éves kora óta ismerem, mindig sziát köszöntem neki, és ő is nekem. Most 18 éves, és elkezdett "jónapot"-ozni... Hát nekem nem áll a számra...

Szerintem tegezd vissza. Ha rád szól miatta, világosítsd fel a dolgokról.

2012. aug. 26. 11:13
 9/13 anonim ***** válasza:

24 éves asszony létedre most jutsz el idáig?

.. lehet tényleg meg kéne mondanom neki, szemtől szembe..

Ha nekem rosszul esik,ohgy valaki úgy köszön ahogy az ez első,ohgy megbeszélem vele .....37/asszony

2012. aug. 26. 13:03
 10/13 anonim ***** válasza:
8-as, szerintem az nem gáz, hogy a 60 éves nő tegez, mert az anyukád lehetne. Mondjuk anyósod esete már fura :O
2012. aug. 26. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!