Elmentem az Aldiba bevásárolni a családnak, és mivel volt "alkoholos ital" is a megvásárolt élelmiszerek között, ezért személyit kértek tőlem a pénztárnál. Felnőtt -bőven középkorú- emberként hogyan kellene erre reagálni?
Te hogyan fogadnád és hogyan reagálnál erre?
(Avagy már veled is megtörtént?)
Szabály. Nyilván nem bízhatják a kasszás szemmértékére. Nekem különben volt olyan osztálytársam, aki 14 évesen is úgy nézett ki, mint egy ötvenes takinéni.
Szóval ne hisztériázz meg feszülj rajta, hanem villants egy igazolványt, ha piát akarsz.
Én 28 vagyok, a mai napig elkérik tőlem bármelyik boltban, ha alkoholos üdítőt veszek, hiszen sokszor néznek 16-17-nek.
Nem tartom megalázónak, sőt jó érzés, feltölt engem energiával.
Úgyhogy nálam változatlan
Elmúltam 30, és így is volt, hogy elkérték.
Egyszer volt olyan, hogy a jegygyűrűmet mutattam poénból.
El szoktam viccelni ezt.
Közeli dohányboltba - próbavásárlóként - beküldtek egy 30-nak kinéző (szakállas) kiskorút. Az eladó nem kérte el az igazolványt. Ami büntetést kaptak (pénzbírság és egy havi lezárás), az nem biztos, hogy megérte nekik. Még a rendőrség is kivonult.
Valami ilyesmi történhetett az Aldiban is, hogy így bekeményítettek.
Eddig nem tudtam róla, ezért ért meglepetésként. Ennek ellenére nagyon durvának tartom, hogy már egy szupermarket is személyigazolványt kérhet egy vásárlótól.
Azt természetesen megértem, ha egy tiniről nem tudja eldönteni a pénztáros, hogy betöltötte-e a 18-at és igazolványt kér. De meglett családos embereket mégis milyen jogon igazoltat egy pénztáros??
Szerintem ezt csak hatósági ember teheti meg, hogy elkéri a személyigazolványt.
Ráadásul az Aldi beolvassa a saját rendszerébe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!