Nem szánalmas ez a Tiktok, Instagram őrületet?
Jól gondolom, hogy a facebook azért nem menő már, mert fennt van anyuci, apuci, papa, mama, az összes rokon, tanárnéni. Az új platformokon meg szabadon lehet qrválkodni?
Annyira szánalmas hogy facebookra megy a szende kép, instan meg a pózerkedés.
A tiktok is úgy tudom tele van ilyenekkel, de azzal kapcsolatban arra se vagyok hajlandó hogy letöltsem, önként kiszolgáljam magam a kínai titkosszolgálatnak. (attól független látom ismerősöknél hogy milyen).
A másik problémám ezekkel a lustaság, komolyan ennyire lusták a fiatalok, hogy nem akarnak már pár soros bejegyzéseket sem elolvasni? Hogy nem hajlandóak maguknak tartalmat keresni (videót mondjuk youtubeon)? A tiktok majd bedob nekem valamit, lehetőleg minél rövidebb baromságot, azt jól van?
Szánalmas, de lehet én vagyok csak öreg ehhez 24 évesen.
Igen, kérdező, öreg vagy.
Menj, nézd a TV-t, az sokkal jobb:D
Nem nézek kereskedelmi tv-t, de annyi előnye annak is volt hogy egy RTL vagy egy TV2 is leadott mindennap egy híradót legalább főműsoridőben.
A TV-nél a Netflix és hasonlókkal szemben tudnék megfogalmazni hasonló kritikát, de ott legalább 100-ból van egy jó film és az nem egyperc, hanem másfél-kétóra.
Ezzel a cinikus hozzáállással előrébb vagyunk...
Mégha nekem nincs is igazam, legalább van valami világképem, véleményem, az a bajom hogy akiket kritizálok azoknak semmi ilyenje nincs, mind csak tömegember, aki lelkesen fogyasztja amit elétesznek.
Zavar az is hogyha állítólagosan még használják a fiatalok a facet, miért nem látok egy kommentet sem gyakorlatilag, 30 alatt olyan oldalak bejegyzései alatt, mint a HVG, Portfolio, Telex (Origo, 888, Magyar Nemzet), de nem csak ilyen oldalaknal nem látok aktivitást, hanem semmilyennél sem szinte (kivéve az ilyen Tibi atya féle,
vagy inkább annál rosszabb szennyeknél, persze ott vannak).
37, szerencsére a fiatalok már megtanulták, hogy publikusan, vadidegenekkel nem ildomos veszekedni, főleg nem politika kategóriában.
Én fiatal vagyok, egy halom facebook csoportban benne vagyok, de mind zárt csoport, hogy ne lássa ország-világ.
Nem titok, hogy pl munkavállalásnál még ha nem is lenne hivatalosan szabad, a HR bizony megnézi a social network profilodat. És ha azt látja, hogy teliszájjal "óóóóbááángyúúúcsűny" típusú kommenteket írogatsz, az bizony nagyon nem tesz vonzóvá.
Meg egyébként ha hozzászólsz bármihez a facebook profilodat használva, akkor azt az összes ismerősödnek fel fogja dobni. És senki sem szereti nézni ahogy valaki publikusan, idegenekkel szembne okoskodik. Nem kell hozzá még politika sem.
A vélemény olyan, mint a segglyuk. Mindnekinek van, de senkit sem érdekel a másiké. Ezért egy olyan platform, ami válogatás nélkül az összes ismerősöd orra alá tolja minden megszólalásodat, nem túl baráti.
Ezt az öregebbek nemegészen értik és nem zavarja őket, ha vállalhatatlan hozzászólásokkal mutatkoznak be többszáz ismerősük előtt. Mondjuk... sokak a villamosmegállóban is képesek idegenekkel összevitatkozni politikán...
Szóval egy olyan platform sokkal jobb, ahol csak azok látják a véleményedet, akik direkt kíváncsiak rá. Akár azzal, hogy feliratkoznak rád, akár azzal, hogy a rendszer felismeri, hogy hasonló tartalmakat szeret fogyasztani.
És akkor arról még nem beszéltünk, hogy a facebook minden egyes karaktert, amit a felületén bepötyögsz, a saját tulajdonának tekint (ez le van írva, jogilag mindened a profilodon az övék) és ha törölsz is egy hozzászólást, az náluk eltárolva marad, így egy olyan adatbázisuk van a felhasználóikról, amiről a MOSZAD vagy a CIA csak álmodni merne.
Ezzel egyetértek is 38-as.
Én sem kommentelek, pont ilyen okoknál kifolyólag, na de azok az emberek akik kvázi meztelel pózolgatnak, akiknek az égadta világon semmitől nem ég a pofájuk, legyen az férfi vagy nő, azokról ne állítsd már nekem azt, hogy amúgy titokban HVGt, Múlt-kort meg Élet és Irodalmat olvasnak, csakhát az a fránya megbélyegzés ügye, kommentet azért már nem mer írni egyikse ide.
Az a szánalmas hogy olyan vállalhatatlan dolgokat művelnek az interneten, hogy el kell bújni az öregek elől.
"rendszer felismeri, hogy hasonló tartalmakat szeret fogyasztani."
Pont ez az én nagy gondom, a Youtube-on is lehet újabban látni ilyen tiktok-szerű vagy onnan lopott videókat, egyszer valamiért rakerestem a Tóth Andira, hogy egyáltalán ki az, ha ennyire istenitik, azóta dobálja nekem a rendszer azokat a videokat (meg hasonlókat), az ilyen tresh élménynek könnyű függőjévé lenni, én se voltam különb annak idején, jót röhögtünk a Mónika shown, Molnár Krisztiánon, Bartoson stb., de mellette kutattam a legmenőbb zenék, filmek után, követtem a közéletet, kultúrát, tudományt, sportot, politikát. A Tiktok függőknél meg azt látom hogy a többség ugyanabba a burokba lett beskatulyázva és csak a trasht fogyasztja orrba szájba, semmit nem tud a világról.
Instagramnál meg nem a csajokat nézni a ciki, a csajok tevékenysége az, hogy elkell bújni apu elől, meg ki kell árusítani magatokat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!