Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sokan miért aggódnak annyira...

Sokan miért aggódnak annyira a népességfogyás miatt? Itt a plázában annyi az ember így is, hogy az emberundorom előjön :s

Figyelt kérdés

ma 18:10
A kérdező szavazást indított:
Én sem értem, így is túl sok az ember
Én érteni vélem, valaszban megírom
17 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Azért mert arányaiban egyre kevesebb a gyerek. Tény, hogy évtizedek óta öregedik el a társadalom, mégha ez szabad szemmel napról napra nem is látható. Egyre kevesebb fiatalnak kell majd egyre több sokáig élő időst eltartani.

A lényeg, hogy ez nem olyan folyamat, amit egyik napról a másikra egy nagyvárosi plázában észreveszünk, de mondjuk egy kisebb településen azonnal feltűnik, hogy kb. csak idős él ott, és mondja mindenki, hogy 20 éve pl. mennyivel nagyobb élet volt.

ma 18:19
 2/13 anonim ***** válasza:
66%
Mert az állam pénzének egy része az adóból jön, és ha nincs adózó akkor nincs pénz se. + nyugdíjasokat se fogja eltartani senki.
ma 18:34
 3/13 anonim ***** válasza:
59%
A nyugdijkassza kulon kalap. A nalunk mukodo allami feloszto-kirovo rendszerben a beveteli es kiadasi oldalan is lehet csavargatni a parametereket annak erdekeben hogy hosszu tavon is egyensulyban maradjon. Szelsoseges esetben majd 3x ennyi lesz a jarulek es 85 ev az oregsegi korhatar. Persze elore kell csavargatni, nem akkor kapkodni amikor mar keves a penz.
ma 18:43
 4/13 anonim ***** válasza:
69%
Amikor a paraszt elmegy a plázába és mérgelődik, hogy sok a paraszt.
ma 19:04
 5/13 anonim ***** válasza:
14%
Akkor menj az erdő mélyére remetének, ott nem lesz emberundorod.
ma 19:10
 6/13 anonim ***** válasza:
Itt fogy a népesség, a csóró putrikban meg nő. A bolygó kapacitását viszont nem érdekli, ki éli vagy nem éli fel azt, ugyanúgy el fog fogyni.
ma 19:33
 7/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez szimplán rasszizmus. Európában csökken a népesség, de világszinten nagy ütemben nő. Akik a népességfogyástól félnek azok valójában a fehér emberek fogyásától félnek.

Persze részben érthető, a rasszizmus elég erős szó erre, nyilván kultúrális oka van főleg (pl szeretnék, hogy fennmaradjon a kultúrája az adott nemzetnek?)

ma 19:37
 8/13 anonim ***** válasza:
#3 már most pedzegetik a nyugdíjkorhatár emelését.. és még hol vagyunk az összeomlástól :D
ma 19:44
 9/13 A kérdező kommentje:

De tényleg, miért nem elég ide 6-8 millió ember?

Sokkal jobb lenne, ha szellősebben lennénk.

Persze ehhez a bevándorlást is tiltani kéne, mert azzal nem vagyunk előrébb, ha a kicsekkoló magyarok helyett kínaiakat meg filippínókat kell kerülgetnem az utcán.

ma 20:07
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

7. Magasról teszek rá, hogy 3000 kilométerre milyenek a népességviszonyok, mert nem ott élek. Azt akarod nekem mondani, hogy az, hogy nem vígasztal a jövőnkel kapcsolatban, hogy máshol nincs ilyen probléma, az rasszizmus?

Ha összetöröd a kocsid én meg odamegyek, hogy nyugi, az enyém ép, akkor megnyugodsz?

ma 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!