Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Az emberek miért akarnak/miből...

Az emberek miért akarnak/miből gondolják, hogy 80-90 éves korukig élni fognak?

Figyelt kérdés
Mármint itt látom ezt, a valóságban nem.
2022. febr. 21. 09:59
 71/91 A kérdező kommentje:

Shaddark

A lakossági fűtés miatti légszennyezettség is egészségkárosító. Konkrétan ezzel a témával is sokat foglalkoztam.

2022. febr. 22. 12:18
 72/91 A kérdező kommentje:

Túrázoo

Miért lógsz itt állandóan?

Nem unod, hogy oldalnyi hosszú válaszokat írsz?

"MINDENHOL MINDENKI bent kuksol a lakásban és SOHA SENKI nem mozdul ki."

Kimozdulnak, de szintén zárt helyekre mennek. A kertjüket pedig nem használják.

2022. febr. 22. 12:19
 73/91 A kérdező kommentje:

Csak környezet- tűz- munkavédelmi papírjaim vannak és a szoftverfejlesztés.

De ahogy én is felismertelek, melyik felhasználó vagy, úgy te is engem és tudhatod (rólad is tudok ilyen szintű dolgokat az oldalról, sőt).

2022. febr. 22. 12:24
 74/91 anonim ***** válasza:
70%

Csak mellékesen megjegyzem, az átlag magyar férfiak születéskor várható élettartama 70-75 év között van a nőknek 80 év körül és egyre javul.

[link]

Ezzel nagyjából EU-s szinten az utolsók között vagyunk, mert tőlünk nyugatra simán vannak országok, ahol 80+ a várható élettartam.

Innentől mi a kérdés, amikor a tény az tény, az emberek (nők) statisztikailag is megélik a 80 éves kort.

Csak mellékesen megjegyzem pont Budapesten a tömegnyomor és légszennyezés városában a legmagasabb a várható élettartam.

De gondolom a korlátolt látásmódod majd ezeket a tényeket is félresöpri :D

2022. febr. 22. 12:31
 75/91 anonim ***** válasza:
74%

Tudod haver, vergődhetsz a fajtársaiddal a diplomádon meg a szakértelmeden, minden kvantitatív tudomány alapja a kvantitatív mérés, magyarul a statisztika.

Abban meg egyelőre én topon vagyok, bár egy laikus is tud annyira adatot értelmezni, hogy rájöjjön, hülye vagy, mint a segg.

2022. febr. 22. 13:40
 76/91 A kérdező kommentje:

75

Melyik statisztika mond micsodát?

2022. febr. 22. 13:46
 77/91 Shaddark ***** válasza:
100%

Nekem az édesanyám 78 éves, és bár sokat panaszkodik de nincs hál istennek semmi komolyabb baja, még önellátó.

Szerintem simán van még 10 éve minimum.

A papámat nem nagyon ismertem mert mamám egyedül nevelt fel, de ő 44 évesen halt meg. Alkoholproblémái voltak már fiatalon, ezért is vált el a mamám tőle. Az életmódja alapján csoda hogy addig elélt... Így mondjuk tényleg az átlag alatt vannak a felmenőim, de pont azt próbálom hangsúlyozni, hogy abban a várható élet tartamban azért benne vannak a fiatalabb korban, betegségben, balesetben meghalt emberkék is. Már ha jól gondolom, nem vagyok statisztikus...

- Arról a levegő szennyezésről linkelhetnél valamit, érdekesnek hangzott.

2022. febr. 22. 14:39
 78/91 A kérdező kommentje:

A lakossági fűtésre gondolsz?

Most hirtelenjében nem találtam semmi jobbat erről. [link]

Arról van szó, hogy sokan és egyre többen fűtenek fával. A tüzelőberendezések sem feltétlen korszerűek, a fa se feltétlen száraz eléggé. Ráadásul előfordulhat, hogy bármit eltüzelnek, nemcsak a fát.

Mindezek miatt kertesházas övezetben érezni is a "fűtésszagot" télen.

Amikor jóbarátoktól jövök haza (agglós falu) és leszállok Zuglóban, olykor hegyi levegőnek érzem az ottanit a községéhez képest.

Megfelelően karbantartott tüzelőberendezésekkel kellene fűteni, száraz fával, brikettel, pellettel... Rengeteg variáció van környezetbarát fűtésre, régen voltam benne.

Önkéntesként speckó katalizátorral mértünk bizonyos méretű szállópor szennyezést sima vaskályha esetén.

Bocsi, ha nem értettem jól és nem erre voltál kíváncsi. :)

Ahhoz képest, hogy az emberek betanulják, mint egy verset, hogy az autó szennyez, már a forgalmas úttól egy utcával beljebb vagy az emeleten fent nem olyan vészeset mértünk. Már addig jelentősen hígul. Persze egészségtelen, de hígul.

Nekem tényleg minden nagyszülőm 70-75 éves korban hunyt el rákban, egyik egészségesen élt, másik egészségesen élt, de cigizett (nem lánc), harmadik világbajnok sportoló volt, negyedikről nem tudok semmit.

Szüleim már most borzalmas állapotban vannak!

Ráadásul főleg apai ágon borzalmasan sok a krónikus betegség, soknak már nálam is van tünete.

2022. febr. 22. 15:00
 79/91 anonim ***** válasza:
70%
Valahogy érdekes, hogy a kérdező sokadszorra átsiklik a tények és adatok felett, mert azok nem illenek bele a szűk és hamis látásvilágába.
2022. febr. 22. 15:09
 80/91 Shaddark ***** válasza:
100%

Köszönöm szépen.

Engem nem érint hálistennek, bár városi "zöldövezetben" lakom (negedóránként megy el az utcámban egy autó :) ) mindenki gázzal fűt.

Mamámnak beköttettem egy "légkondis" fűtést, ne kelljen fát vágnia mert balesetveszélyes ebben a korban. - Bár néha rosszalkodik és begyújt.

Ami nem túl jó mert brutálisan drága a légkondihoz képest, koszol és veszélyes már idős korban. És ezek szerint nem is túl egészséges.

2022. febr. 22. 15:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!