Az emberek miért akarnak/miből gondolják, hogy 80-90 éves korukig élni fognak?
Igy van
En most épp a wc-n ulok :D
"Nem unjátok a személyeskedést?"
Milyen személyeskedés?
Csak megállapítottunk egy tényt, miszerint 0-24 ügyeletben az oldalon lógsz.
Alapból ott bukik az egész agymenésed, hogy a saját élményeid és tapasztalataid alapján ítélkezel és semmi mást nem fogadsz be. Amitől a kérdésed alapvetően válik értelmetlenné.
Nem tudom érdemes-e beleszólni, de én pl. csakis és kizárólag magukra odafigyelő, értelmes embereket látok. Néha-néha becsúszik nekik egy hambi, de nem azon élnek, max. hétvégi nagy-bevásárláson betolnak egyet. Otthon főznek, igyekeznek minél több zöldséget becsempészni az ételbe.
Én vidéki nagyobb városban élek, kertes házat bérelek. Én ezt látom mindenhol szinte, szerintem erősen környezet függő ez a dolog.
Kérdező, nem Budapesti vagy véletlen?
Ott nincs sok tapasztalatom, de el tudom képzelni hogy a nagy rohanásban (hogy hová rohannak a fővárosban állandóan, azt mondjuk nem is értem) nincs ideje törődni magukkal az embereknek.
Bár van pár Pesti ismerősöm és ők pont hogy igényesek mind magukra, mind az ételekre amit készítenek.
Azt mondjuk alá írom, hogy amíg pl. iskolába jársz, addig nem válogathatod meg hogy kikkel kerülsz kapcsolatba.
Később ez változik, kialakíthatsz magadnak egy igényesebb baráti / haveri / ismerősi kört.
És akkor te is csak pozitív példákat fogsz látni.
Persze a család az marad :)
Jah, és légszennyezés itt nincs, jó a levegő :)
Szerintem ez csak a nagy és túlzsúfolt városokra jellemző.
Túrázoo
Csakhogy nem lógok 0-24-ben itt. Ráfrissítgetek néha az oldalra és ebédszünetben például írok. A többi példát már felsoroltam. Attól még nincs sok szabadidőm, bár ebben a félévben jobb a helyzet.
Egyébként te is sokat vagy itt, sőt, szerintem felhasználó szinten felismertelek. Ha igazam van, nagyon sokat lógsz itt. Tehát semmilyen témához semmi köze, de bagoly mondja.
De, befogadom.
Egyik végzettségem környezetvédelmi. Felsőfokú. A szakdolgozatom is levegő témájú és önkénteskedtem is benne. Elhiszed, hogy árt neked a levegő minősége? Akárhogy tiltakozol ellene?
Hol látsz egészségesen étkező embereket? (Ezzel akár segítesz is, ha pl tudsz olyan pékséget, ahol egészséges szendvicseket árulnak.)
Hol látsz cigizésen kívül szabadban levő embereket? Vagy nem Magyarország? Máshol kert sincsen (Ausztria, Németország sok helyen), ott pláne bent kuksolnak egész nap. Hol látsz ellenpéldát?
Azt se hiszem el, hogy ezen az oldalon mindenkinek minden nagyszülője 80 felett hunyt el rákban. Persze. Azt írjátok, hogy mások rosszul érezzék magukat, ha tudják, hogy örököltek millió rákhajlamot, autoimmun betegséget, allergiát és 70+ is alig volt a családban. Mert az ÁTLAG az ez.
Ezen az oldalon mindenki mindenben tökéletes, jól keres, egészséges és hipererős.
Ehhez képest a valóság az, hogy azért írják ezt az emberek, hogy lehúzzanak másokat, mert addig is jobban érzik magukat.
De legyen igazad,
MINDENHOL mérgező légszennyezés van és belefulladunk.
MINDENHOL tömegnyomor van el sem férünk.
MINDENHOL MINDENKI bent kuksol a lakásban és SOHA SENKI nem mozdul ki.
SOHA SENKINEK nincsen szabadideje mert mindenki látástól mikulásig csak és kizárólag tanul, dolgozik és gyereket nevel.
SOHA SENKI nem táplálkozik egészségesen és MINDENKI EGYTŐL EGYIK CSAK ÉS KIZÁRÓLAG rántott húson és krumplin él.
És SOHA SENKI nem élt még 80-90+ évig... ja bocs, de.
"Csakhogy nem lógok 0-24-ben itt."
:D
Amúgy meg oszthatod az észt, hogy "az átlag az ez" attól még ez nem lesz igaz.
Még ha igaz is lenne, akkor is vannak átlagtól pozitívan eltérő emberek, akik miért ne gondolhatnák, hogy tovább fognak élni?
Miért fáj ez neked?
Amúgy meg ha csak a környezetem nézem:
Én nem dohányzom, nem iszom, még társaságban sem nagyon, mert vezetésre hivatkozok.
Nem mondom, hogy egészségesen eszek, mert sajnos nem, ellenben heti szinten mozgok, túrázom, hétvégente 20-30-50 km távokat.
Az ismerősi körömben senki nem dohányzik, a többségük kifejezetten odafigyel a táplálkozásra.
Túrázásoknál látok nem kevés idős embert, egyik túratársam rég elmúlt 60 éves, de annyi energia van benne mint egy 20 évesben. De látok FUTNI 70-80+ embereket is.
Vagy ha csak magam nézem, nagyszüleim mind 80-90 éves kort éltek meg. Akár tetszik ez neked, akár nem.
Apám is csak azért halt meg 50+ évesen mert egész életében masszív alkoholista volt. Életviteléhez képest kifejezetten jól húzta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!