Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez egy elég merész kérdés...

Ez egy elég merész kérdés lesz. Miért ér többet egy gyermek élete mint egy fiatal felnőtté (neki is tervei,céljai vannak az életben,karrier,tanulás stb)? Nem személyes kérdés, csak kíváncsi vagyok.

Figyelt kérdés
2021. nov. 6. 14:38
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
10%
Amúgy manapság gondolkodásában,hozzáállásában a fiatal felnőttek többsége minden, csak nem felnőtt. Egy 20-on éves manapság inkább gyerekstátuszban van. Anyu-apu pénzbeli, a munkát hírből nem ismeri, csak jogai vannak,saját szülei is kisgyerekként bánnak a legtöbbjükkel(tisztelet annak a kevés kivételnek). A mai fiatal generáció gyakran gyerekesebb, mint a valódi kisgyerekek.
2021. nov. 6. 18:09
 42/51 anonim ***** válasza:
57%

Sok tényezős jelenség.

- Genetika: az ember arra van huzalozva alapból, hogy a faj kicsinyeit védelmezi (ezért is találja a legtöbb ember "aranyosnak" a nagy fej - nagy szemek kombinációt, sok rajzfilmfigura is erre játszik).

- Egyre inkább teljesítmény- illetve verseny alapú a társadalom. Sokan egy felnőttet riválisként érzékelnek (tudat alatt természetesen), míg egy gyereket nem. Ezért könnyebben szimpatizálnak a gyerekkel.

- A gyerekeket szeretni szinte társadalmi elvárás, így ha valaki demonstrálja a gyerekbarát szemléletét, azt "jó embernek" könyvelik el. Ha valaki semmi mást nem tud felmutatni (lást előző pont: verseny), ezzel legalább még lehet "jó ember".

Sose szeretnék olyan helyzetbe kerülni, hogy választanom kelljen, kit mentsek. Ösztönből a felnőttet menteném, mert nem szeretem a kisgyerekeket (a feléjük elvárt imádat folyton arra emlékeztet, hogy engem nem szerettek, nem fogadtak el kicsiként, hiába tepertem érte - más meg csak úgy megkapja mindezt, és olyan szülők támogatják, szeretik, akikről én csak álmodhattam: baromi igazságtalan). Viszont nyilván nem ők tehetnek erről, ezért nem mutatom semmilyen formában, hogy így érzek. Ha választanom kéne, kit mentsek meg, bárhogy döntenék, bűntudatom lenne.

2021. nov. 6. 19:48
 43/51 anonim ***** válasza:
34%
Tavaly óta az ilyen kérdéseken nevetek, és már az életben nem fogok hinni az emberszerető embereknek, akiknek egy rohadt maszk vagy egy szuri nehezükre esett, ha akárki életéről volt szó.
2021. nov. 6. 19:56
 44/51 Metionin ***** válasza:
19%

Katasztrófavédelmi szempontból a fiatal felnőtté ér többet. A mentési sorrendben a gyerek hátrébb helyezkedik el.

Egyébként ez az egész 'többet ér az élete' valakinek dolog önmagában nem értelmezhető. Nincs olyan, aki többet érne mint bárki más, mindenki egyformán értékes és jelentéktelen egyszerre.

2021. nov. 6. 20:22
 45/51 anonim válasza:
40%

Egyaltalan nem er tobbet egyik gyerek elete se, es csecsemok elete se,mint egy fiatal/vagy mar idos felnott elete.

Huszoneves vagyok! Az elet az elet! Ugyanannyit erhet a kisebbek elete mint a mienk. De tobbet sosem.

Max ha az ember a sajat gyerekerol beszel onfelaldozoan hogy neki tobbet er a gyereke elete mint a sajatja. Ez ilyen anyai apai szeretet. De amugy! Egyenlo.

2021. nov. 6. 20:29
 46/51 anonim ***** válasza:
19%
Szerintem nem mind1 hogy az a gyerek egy idegen es a fiatal srac eleted szerelme! De szerintem oszton.
2021. nov. 6. 21:07
 47/51 anonim ***** válasza:
13%
43 Igazad van.
2021. nov. 6. 21:46
 48/51 anonim ***** válasza:
39%
Ösztönösen szerintem. Akinek van saját gyereke, az automatikusan arra gondol, hogy jaj, mi lenne ha az enyém lenne a helyében. Nálam ez viszont helyzetfüggő, példánál maradva, egy vízben fuldokló 16 kilós ötévest nagyobb eséllyel mentenék ki a fizikai állapotom ismeretében, mint egy 100 kilós 20 évest, aki esetleg még görcsösen belém is csimpaszkodik és nagyobb eséllyel ránt magával. Viszont ha gyerek és csecsemő között kellene választanom, automatikusan a csecsemőt hagynám veszni, a gyereknek már van valamekkora tudata, értelme, jobban megmozdít a lelkemben valamit, mint egy vernyákoló, tehetetlen, rongyként fekvő, nagyfejű, aránytalan, amorf életkezdemény. (sajnálom. Ki nem állhatom a csecsemőket, olyan csúnyák!)
2021. nov. 6. 22:26
 49/51 anonim ***** válasza:
0%
Te sem voltál szebb, 48-as.
2021. nov. 6. 23:42
 50/51 anonim ***** válasza:
20%
Kezdjük azzal hogy nem lehet megállapítani, tényszerűsíteni, hogy menynit is ér egy élet.
2021. nov. 7. 00:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!