Ez egy elég merész kérdés lesz. Miért ér többet egy gyermek élete mint egy fiatal felnőtté (neki is tervei,céljai vannak az életben,karrier,tanulás stb)? Nem személyes kérdés, csak kíváncsi vagyok.
Nem kötelező elfogadni a segítséget, de ha rosszul lennél az utcán, vagy baleseteznél, én mindenképp megpróbálnék segíteni, még akkor is, ha tudom hogy te vagy bajban, és nem értünk egyet.
Vagy ha olyan helyzetbe kerülnél hogy nincs mit enni, szívesen adnék, akármit írsz rólam.
Én sem szeretem a gyerekeket, nincs is, de pl egy fuldoklásnál neki kevesebb esélye van, kisebb a fizikai ereje. Másrészt pont ezért mernék hozzányúlni, őt nagyobb eséllyel meg tudom fogni, egy felnőttet nem biztos (ti. egy fuldoklónak iszonyú ereje van, kapálózik, hadonászik, simán leránthatja a megmentőt is a víz alá). Más esetekben is általában kevesebb esélye van a túlélésre (nyilván nem arról beszélek, hogy ő eltörte a lábát és biztonságban ücsörög, a felnőtt meg beszorult egy égő autóba, de itt szerintem senki se a gyereket tutujgatná).
Egyébként ennyi erővel egy 60 évesnek meg jó eséllyel saját családja, gyerekei, unokái vannak, több embernek fog hiányozni, mint egy 30 éves.
33
Jajj hagyjad már... tudod hányszor láttam kisgyerekeket egyedül az ovi előtt, játszótéren, boltban, de még egy sima utcában is egyedül kóborolni?
Ha odamegyek egyből megjelenne az anyja ordítva hogy én el akarom rabolni a gyerekét... (hallottam már ilyet, amikor valaki meg akarta kérdezni a gyereket hol van az anyja..)
Ha nincs baja a gyereknek, én sem mennék oda, pedig én szeretem a gyerekeket. Valószínű ott van az anyja is a közelben csak nem látod.
Szerintem például felháborító, mikor egyetlen gyerek megmentésére milliárdokat költenek, miközben ezerszámra hagyják meghalni a felnőteket, mert a legalapvetőbb orvosi ellátás sincs biztosítva.
Ez elmebeteg gyerek fetisizmus.
Erről az jut eszembe, hogy egyszer duális képzésre jekentkeztem valahova, az interjún voltak ilyen buz1 feladatok..
Az egyik feladat az volt hogy x ember bent rekedt egy barlangban. Leírták röviden ki kicsoda ( "A" egy gyerektelen tudós, közel jár a rák ellenszerének megtalálásához, B egy 5 gyerekes munkanélküli anya, sose dolgozott, de jó anya, C fiatal, gyereket akar stb stb) Tegyük sorrendbe melyiket mentenénk ki elsőnek. Kinek az élete a legfontosabb.
A végén összehasonlították a válaszokat. Mindenki az anyát tartotta a legfontosabbnak az 5 gyerek miatt. Fontosabb mint egy tudós, egy orvis aki ezreket, milliókat megmenthet. HátmmmerAnyahhh!!!
Egyedül én tettem utolsónak az anyát.😂 Jó volt elmagyarázni a miérteket... Kaptam gyilkos tekinteteket 🤔😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!