Édesanyám nemrég halt meg, én volnék az egyedüli örökös, de a rokonság alanyi jogon már most igényt tart egyes használati tárgyaira, személyes kötődés címén. Van hozzá joguk? Ti hogyan viszonyulnátok az ilyen rokonokhoz?
Részvétem Édesanyád miatt!
A rokonságot értesítsd, hogy ekkor és ott lesz a válogatás, amikor te meghatározod, a te időddel ne rendelkezzen senki!
Válogasd át, amit szeretnél megtartani, bútortól az ékszerekig, csak azt kaphatják, ami neked nem kell. Elvégre te örökölsz, nem a rokonok.
Én megmondanám, hogy senki nem kap semmit, legalábbis egyelőre.
Te csomagold össze ami neked kell, amit pénzzé tudsz tenni azokat is külön dobozba, mert láthatóan szükséged van/lesz pénzre és a maradékon marakodjanak kedvük szerint.
Fogják fel, hogy minden amit kapni fognak, az AJÁNDÉK RÉSZEDRŐL, mert most már minden a tiéd, nehogy már ők szabják a feltételeket!
Orron koppintottak?
Kegyeleti okokra hivatkoznak, de kiforgatnának mindenedből! Inkább adj el mindent, az ilyen kapzsi, önző rokonsággal megszakítanám az összes kapcsolatot.
"...felajánlottam nekik, hogy jöjjenek fel szétnézni, hogy vigyék, ami kell nekik, mert utána én csomagolok."
Rossz a sorrend!
Először te csomagolsz és utána jöhetnek szétnézni!
De én ezek után még azt is meggondolnám és inkább adnám valami rászoruló családnak a felesleges bútorokat, meg egyebeket.
Egyébként mindent el lehet adni, tedd fel a Jófogásra tételesen és viszonylag olcsón, legalább lesz egy kis pénzed!
Szükséged van neked egyáltalán ezekre a rokonokra?
Ne legyel ostoba! Ekszer, etelkeszlet? Azt akarod, hogy kiforgassanak? Ezejet szeoen rakd el magadnak, majd a te gyerekeid megkapjak egy nap. Nem is ertelek. Meg meg sem tortent a temetes, de te lealltal veluk diskuralni, hogy kinek mi jar? Ki fizette a gyogyszereket,betegapolasi kellekeket? Ok? Akkor vigyek.
Undorito, beloled pedig hulyet akarnak csinalni.
A hagyatéki eljárás előtt SEMMIT nem lehet mozdítani, az ingóságokat sem!
ha nemrég halt meg az anyukád, akkor kizárt, hogy a hivatalos eljárás megtörtént volna...
Addig kuss az egész rokonságnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!