Ez egy elég merész kérdés lesz. Miért ér többet egy gyermek élete mint egy fiatal felnőtté (neki is tervei,céljai vannak az életben,karrier,tanulás stb)? Nem személyes kérdés, csak kíváncsi vagyok.
"Miért ér többet egy gyermek élete mint egy fiatal felnőtté "
Mire alapozod ezt a kijelentésedet?
Ilyet eddig se nem hallottam, se nem taoasztaltam, szóval szerintem nem helytálló a megállapításod.
Személy szerint jobban sajnálnám, ha egy gyerek élete ér véget, mint egy fiatal felnőtté. Azért, mert sokkal többről marad le. Szerelemről, első csókról, a kamaszkor izgalmáról, felnőtté válásról. Ez iszonyúan szívszorító. Nem mintha egy fiatal felnőttként meghalt ember nem maradna le semmiről, és őt ne sajnálnám, de azért van különbség.
A testvérem kisbabája meghalt pár nappal a születése után. Úgy hagyta itt a világot rövid szenvedés után, hogy nem tudta, milyen nevetni, ölelni, játszani, vagy akár csak biztonságban lenni és jól lenni. Anyához bújni, szopni. Csak a csövek voltak, kórterem, inkubátor, altatás, műtét. Minden kimaradt az életéből, minden. Semmi nem jutott neki. Ez volt a legszomorúbb dolog, amivel valaha szembesültem.
9!
Most, józan esszel ezt gondolod. Adott helyzetben viszont simán lehet, hogy máshogy döntenél. Az ember addig nem lehet biztos a cselekedeteiben, amíg valóban elő nem áll az adott helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!