Ez egy elég merész kérdés lesz. Miért ér többet egy gyermek élete mint egy fiatal felnőtté (neki is tervei,céljai vannak az életben,karrier,tanulás stb)? Nem személyes kérdés, csak kíváncsi vagyok.
Figyelt kérdés
2021. nov. 6. 14:38
21/51 anonim válasza:
Ja, hogyne. Azért, ha egy random gyereket vagy a párodat kell menteni, a szerelmedet, megnézném ki hagyná meghalni. A szeretteinket mentenénk elsőnek. Amúgy meg ennyierővel a gyereknek vannak szülei. Miért nem vigyáztak rá? Miért nem mentik ők? Attól, mert valaki gyerek, még nem lesz értékesebb élet. Sőt lehet, hogy a fiatal egy tűzoltó, aki életeket ment, a gyerek meg lehet, hogy egy szemétláda lesz felnőttként. Na, akkor ki is az értékesebb? Szóval fiatalok és gyerekek között nehéz a választás, h kit mentenék én. Viszont tény, hogy egy 60 éves és egy mondjuk 30 közöttit kellene mentenem, akkor a 30 évest menteném. Persze random idegenek esetén.
22/51 anonim válasza:
Nem egészen ide tartozik, de engem az készít ki, amikor a hírekben hallom/olvasom, hogy mondjuk pl. vonatbaleset történt, x számú halott, ebből y gyerek. Ilyenkor ordítani tudnék, hogy miért emelik ezt ki. Egy 19 éves már eleget élt, őt már ne sajnáljuk?
23/51 anonim válasza:
Te is általánosítasz, mert csak azt tudod rólam amit leírtam, ennek alapján minősítesz.
Nem tudod mennyi mindent teszek az emberekért, a közösségért, alapból nagyon szeretem az embereket, de a gyerekeket gyerek korom óta utálom. De ha valakinek szüksége van rám, én mindig ott vagyok, és erőmön felül segítek, mindegy milyenek a körülmények.
Nem fényezni akarom magam, és elég kínos hogy ezt le kell írnom mert nem szeretek dicsekedni, a jó cselekedeteket meg kell tartani magunknak, csak érzékeltetni akartam, hogy te nagyobbat általánosítottál mint én.
24/51 anonim válasza:
Miért kéne azt szapulni, aki megszüli, majd odaadja olyanoknak, aki tényleg vágyik rá? Nincs semmi megvetendő ebben. Inkább ez, mint püfölje.
25/51 anonim válasza:
Ez egy aktuális világ, illetve társadalmi trend. A régebbi időkben éppen másképp volt, akkor felnőtt férfiak értek a legtöbbet, most meg pont ők vannak a legnagyobb hátrányban az ő életük ér legkevesebbet, ők a vannak legalacsonyabb társadalmi státuszban.
26/51 anonim válasza:
23. Dehogy általánosítottam nagyobbat, dehogy. Mit kell utálkozni ész nélkül? A gyerek a hülye szülőtől tanul, aki történetesen felnőtt. Nem kell, hogy szeresd a gyereket, de túlzásokba se kellene esni és ok nélkül utálni se őket. Nekem nem kellene tőled segítség, az 100%.
27/51 anonim válasza:
Hát a válaszokból látszik, hogy a gyerekek nagyon is rászorulnak a védelemre, mert a felnőttek nagy része nem segítene rajtuk.
28/51 anonim válasza:
27-es nem csoda, ez a társadalom egy ész nélkül utálkozó trágya.
29/51 anonim válasza:
Én segítenék mindenkin, ha tehetném. Csupán azt írtam le, hogy nem feltétlenül a gyereket menteném. Helyzet függő.
30/51 anonim válasza:
Egyébként hagyjuk már az ilyen kamu emberszeretőket, akik itt kürtölnek, hogy ők mekkora jó emberek már, közben vadidegen embereket utálnak pusztán a koruk miatt meg hagynak kihalt utcákon. És még büszkélkedsz is vele, te nagy emberszerető. Amint elmúlik egy perccel 18 utána meg megszereted hirtelen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!