Miért nem tud szinte egy magyar sem helyesen írni?
Figyelt kérdés
Igekötőket nem bírják helyesen alkalmazni, külön írják azt, amit egybe kéne, stb.. megőrülök2021. ápr. 17. 16:21
51/87 A kérdező kommentje:
Igen, leírtam, hogy én sem vagyok tökéletes e szempontból, de annyira alapokat csesznek el, hogy felcsesznek minden alkalommal. Nem tudok hozzászokni. Nem lehet.
2021. ápr. 17. 18:01
52/87 anonim válasza:
Engem is nagyon megdöbbent, hogy egyesek milyen katasztrofálisan írnak. A Facebookon van, aki a saját városának a nevét sem tudja leírni helyesen: "Kizsgugya elado balaton kereszturon." Ez azért durva. Ezek után egy kihagyott vessző/pont már fel sem tűnik.
53/87 A kérdező kommentje:
A vesszők a pontok és a nagybetűk nem zavarnak itt telefonról. Tegnap írt egy 60 körüli nő kommentet, ami pontosan így nézett ki: "ennek még az iskolapadban lenne a heje"
😕
2021. ápr. 17. 18:07
54/87 A kérdező kommentje:
mondom ilyen nincs
2021. ápr. 17. 18:07
55/87 anonim válasza:
Igen, pontosan ilyenekre gondolok én is. "Ne bancst a kisegeret joban fel tolled mint te tolle", "Swalycbul kel karanten magyar orszagra befele?" Ilyeneket is olvastam már a FÉSZEN. Néha jól szórakozok az ilyeneken.
56/87 A kérdező kommentje:
de engem az igekötők is rettentően bosszantanak
jó az előbb én is hibáztam
de csak mert túlgondoltam a szót, túl nagy nyomás kerekedett rám ebben a legkörben😂
2021. ápr. 17. 18:20
57/87 A kérdező kommentje:
meg az ilyen
"élet körülmény"
"alvás zavar" nem b+, az alvás nem zavar, az alvás jó 😂
2021. ápr. 17. 18:21
58/87 A kérdező kommentje:
néha csak át kéne gondolni, hogy valójában mit is jelent, ha kimondod
a gutya-t meg abszolút nem bírom felfognj
2021. ápr. 17. 18:22
59/87 A kérdező kommentje:
mindegy, befejeztem a hisztit
azért még szívesen olvasok kommenteket :D
2021. ápr. 17. 18:32
60/87 anonim válasza:
Engem a toldalékok, ragok helytelen használata szokott még nagyon zavarni, különös tekintettel a -ba, -be; -ban, -ben keverésére. Mert ez nem csak helyesírás, de beszélni sem tudnak normálisan, elég gyakran hallom élőben is, hogy pl. "ott van a dobozba". Hátamon feláll a szőr tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!