Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem tud szinte egy...

Miért nem tud szinte egy magyar sem helyesen írni?

Figyelt kérdés
Igekötőket nem bírják helyesen alkalmazni, külön írják azt, amit egybe kéne, stb.. megőrülök

2021. ápr. 17. 16:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/87 anonim ***** válasza:
64%

Nálad - a "bírják" helytelen használata mellett - leginkább a vesszőkkel és a pontpontpont használatával van baj.

De engem nem zavar az ilyesmi.

2021. ápr. 17. 16:41
 22/87 anonim ***** válasza:
55%
Ja, és a mondatok elején is van valami amiről hajlamos vagy megfeledkezni. :)
2021. ápr. 17. 16:42
 23/87 A kérdező kommentje:
Igen gondoltam, hogy a vessző. Azzal tisztában vagyok. Na ez az a dolog, amit dolgozatban máshogy tennék. Csak itt így próbálom átadni a hanglejtésemet, mintha szóban beszélnénk. De helysírási hibám nemigen akad, mindig utánanézek valaminek, ha nem vagyok benne biztos.
2021. ápr. 17. 16:43
 24/87 A kérdező kommentje:
Jaj most a nagybetűket, meg a pontokat hagyjuk 😅 Dolgozatban sem így alkalmaznám őket. Eleve kisbetűvel kezdődően van beállítva a billentyűzetem. Még mindig a helyesírásra irányult a kérdésem.
2021. ápr. 17. 16:45
 25/87 anonim ***** válasza:
64%

A központozás is a helyesírás része.

Csak ha már nyelvtannáciskodunk, akkor csináljuk rendesen. Az vesse az első követ akinek makulátlan a helyesírása. Bár szerintem inkább az se. :)

2021. ápr. 17. 16:47
 26/87 anonim ***** válasza:
65%
A kérdésed leírásának a végére sem voltál képes pontot tenni. Te beszélsz? Mi az, hogy hagyjuk már a pontokat? Az is helyesírás. A legalapvetőbb szabály. Egyébként meg azért nem ír a többség helyesen (az interneten), mert nem tartják ezt fontosnak, ennyire buták egyszerűen. Vannak viszont értelmesek is, akik törődnek vele.
2021. ápr. 17. 16:50
 27/87 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem buktatnak meg senkit (már) az érettségin a helyesírás miatt. És újabban állítólag dolgozatnál sem vonnak le érte pontot.

Régebben ha valaki nem tudott helyesen írni, az simán hülye volt. Mára meg annyi betegséget kitaláltak, hogy simán ráhúzzák kifogásként.

Plusz nem tudom mit vársz, néha amikor híreket olvasok, akkor érzem, hogy esik az IQ-m. Újságíróknak csúfolt emberek képtelenek rendesen fogalmazni és 1 mondatot hiba nélkül leírni. Ott a mellégépelést sem értem, mert elvileg x emberen átmegy, mire kikerül a nyilvánosság elé.

Szóval ha valaki sok szennylapot olvas, akkor simán ragadhat rá a baromság is és azt hiszi, hogy ez így helyes.

Aztán van egy ostobább, igénytelenebb réteg amelyik úgysem az eszével keresi a pénzét, annak meg mindegy.

De múltkor a benzinkúton a csaj képes volt leírni a számlára azt, hogy "Madács" és "rencer" (a rendszer helyett). Ott bevallom hangosan felröhögtem és mondtam, hogy legyen szíves javítani.

2021. ápr. 17. 16:52
 28/87 anonim ***** válasza:
67%
Én is frászt kapok a rossz helyesírástól. Ha valakinek itt szóvá teszem persze megsértődik. Sosem a vessző vagy a pont hiányára értem ezt, hanem, hogy alapvető szavakat nem tudnak leírni.
2021. ápr. 17. 16:52
 29/87 A kérdező kommentje:

Igazad van, de megindokoltam.

már-már fóbiás reakcióim vannak😂 és nem értem, miért nem fejlesztik magukat. Azért szerintem eléggé meghatározó, hogy ki mennyire tud helyesen írni. De lehet tényleg csak én vagyok ekkora nyelvtannáci.

2021. ápr. 17. 16:53
 30/87 A kérdező kommentje:
Istenem kattanjatok már le a pontjaimról 😂😂😂
2021. ápr. 17. 16:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!