Miért nem tud szinte egy magyar sem helyesen írni?
Nálad - a "bírják" helytelen használata mellett - leginkább a vesszőkkel és a pontpontpont használatával van baj.
De engem nem zavar az ilyesmi.
A központozás is a helyesírás része.
Csak ha már nyelvtannáciskodunk, akkor csináljuk rendesen. Az vesse az első követ akinek makulátlan a helyesírása. Bár szerintem inkább az se. :)
Mert nem buktatnak meg senkit (már) az érettségin a helyesírás miatt. És újabban állítólag dolgozatnál sem vonnak le érte pontot.
Régebben ha valaki nem tudott helyesen írni, az simán hülye volt. Mára meg annyi betegséget kitaláltak, hogy simán ráhúzzák kifogásként.
Plusz nem tudom mit vársz, néha amikor híreket olvasok, akkor érzem, hogy esik az IQ-m. Újságíróknak csúfolt emberek képtelenek rendesen fogalmazni és 1 mondatot hiba nélkül leírni. Ott a mellégépelést sem értem, mert elvileg x emberen átmegy, mire kikerül a nyilvánosság elé.
Szóval ha valaki sok szennylapot olvas, akkor simán ragadhat rá a baromság is és azt hiszi, hogy ez így helyes.
Aztán van egy ostobább, igénytelenebb réteg amelyik úgysem az eszével keresi a pénzét, annak meg mindegy.
De múltkor a benzinkúton a csaj képes volt leírni a számlára azt, hogy "Madács" és "rencer" (a rendszer helyett). Ott bevallom hangosan felröhögtem és mondtam, hogy legyen szíves javítani.
Igazad van, de megindokoltam.
már-már fóbiás reakcióim vannak😂 és nem értem, miért nem fejlesztik magukat. Azért szerintem eléggé meghatározó, hogy ki mennyire tud helyesen írni. De lehet tényleg csak én vagyok ekkora nyelvtannáci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!