Miért nem tud szinte egy magyar sem helyesen írni?
Figyelt kérdés
Igekötőket nem bírják helyesen alkalmazni, külön írják azt, amit egybe kéne, stb.. megőrülök2021. ápr. 17. 16:21
11/87 A kérdező kommentje:
Ez nem illedelem kérdése, valakinek ki kell javítani. Amúgy meg aki interneten nem tudja, az valószínűleg hivatalos levélben és dolgozatban sem.
2021. ápr. 17. 16:31
12/87 A kérdező kommentje:
Hol hibáztam kedves 10-es?
2021. ápr. 17. 16:32
13/87 A kérdező kommentje:
Én sem vagyok tökéletes, de mikor olyan alapokkal sincsenek tisztában, hogy a meg fog és a megfog két külön jelentéssel bíró szó...
2021. ápr. 17. 16:34
14/87 anonim válasza:
Én mondjuk egy hivatalos levelet nem telefonon írok meg, ahol az autokorrekt is néha képes csodákra:D
15/87 anonim válasza:
Nehéz a nyelv, a többség meg hülye.
16/87 anonim válasza:
attól függ mihez képest helytelen, mindenkori helyesírás szabályzathoz, vagy csak a nyelvújításhoz
17/87 anonim válasza:
Keresd csak. 😉
A stilisztikai hibákat hagyjuk is.
Egyébként igazad van, siralmas a helyesírás. 😔
A tanulás mellett, egyébként ez készség is. Sajnos valóban létezik olyan is, hogy nincs 'füle' hozzá az illetőnek, pl. hosszú-rövid mgh-k, msh-k.
Nekem ilyen szempontból szerencsém van és az is segített, hogy anyukám korrektor-revizor volt, nem hagyta rám gyerekkoromban.
18/87 A kérdező kommentje:
Jó, de leellenőrzöd amit írsz hivatalos ügyekben. Én nem vitát akarok robbantani, de komolyan kritikus.. Olvasom a kommenteket és örülök, ha egyet látok, amiben nincs hiba. Egyébként a word-ben meg van, hogy a helyeset húzza alá..😅
2021. ápr. 17. 16:37
19/87 anonim válasza:
Hát, kérdező, tekintve hogy eddig egyetlen leírt mondatod sem volt hibamentes, szerintem te az a "más szemében a szálkát is, a sajátjában a gerendát sem" típus vagy.
20/87 A kérdező kommentje:
De kérlek mutass rá hol hibáztam, én fejlődni szeretnék, nem veszem zokon.
2021. ápr. 17. 16:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!