Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valójában mindenki tart az...

Valójában mindenki tart az 5G-től, csak manapság ezt nem trendi beismerni?

Figyelt kérdés
Eddig senki se vállalkozott rá, hogy egy 5G adótorony mellé leüljön, majd egy parabolaantennával az agyába irányítsuk a sugárzást. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy ők is tartanak tőle.
2021. márc. 30. 13:33
 61/100 A kérdező kommentje:

"Én személy szerint nem tudok egyéb olyan behatásról vagy kölcsönhatásról ami végbemegy, de ha felsorolsz párat az jó lenne."

Például lehet gerjeszteni is, aminek hatására az eredetitől eltérő molekula keletkezhet.

2021. márc. 30. 18:16
 62/100 Z003 ***** válasza:

Nem lehet együtt vizsgálni őket mert mindegyik más más frekvencia más más hatást fejtenek ki.

Meg az hogy 5 eszköz ötször annyi sugárzás az nem feltétlenül pontos. Emellett a 2G és 3G technológiának akkora az átütő képessége hogy nem érdemes számításba venni, emellett számtalan bizonyíték van hogy biztonságosak ráadásul ezeket már több éve vizsgálják.

A rádió hullámok manapság szinte csak a mikrókból erednek de azok is extrém jól pajzsoltak úgyhogy szinte semennyi sugárzás szabadul ki belőlük.

AAz egyéb elektronikus eszközök megy alig bocsáljtanak ki sugárzást, és tteljesen ártalmatlanok.E

2021. márc. 30. 18:18
 63/100 Z003 ***** válasza:
bocs nem rádió hanem mikrohullám
2021. márc. 30. 18:19
 64/100 Z003 ***** válasza:

"Például lehet gerjeszteni is, aminek hatására az eredetitől eltérő molekula keletkezhet."

Igen ezt hívjuk ionizáló sugárzásnak.

(bocs hogy megkérdezem de menyire értesz te ezekhez mert ez eléggé alap fogalom)

2021. márc. 30. 18:21
 65/100 A kérdező kommentje:
Én mennyire értek, miközben te kevered a gerjesztést és az ionizálást?
2021. márc. 30. 18:23
 66/100 Z003 ***** válasza:

Vegyész vagyok dolgoztam a vegyiparban, dolgoztam ionizáló sugárzásnak kitett erőműben. Úgyhogy szerintem tudom...

De leegyszerűsítve: Az ionizáló sugárzás hatására a szervezetben található anyagok roncsolódnak, mivel a sugárzás hatására a molekulák atomja gerjesztett állapotba kerülnek vagy a sugárzás mértékétől függően elvesztenek egy vagy több elektront. Ennek hatására reaktív, instabil molekulák keletkeznek amik vagy elbomlanak vagy nem kívánt reakciókat eredményeznek.

Attól hogy csak gerjeszti tehát egy vagy több elektront magasabb energiatartalmú térrészre küld és nem konkrétan leszakít egy elektront attól még ionizáló sugárzásnak hívjuk.

2021. márc. 30. 18:33
 67/100 A kérdező kommentje:
Hát hívjátok, de akkor hívjátok az UV alatti tartományt is ionizáló sugárzásnak, hisz pl. a fotoszintézisnél a látható kék és vörös tartományban is történik gerjesztés.
2021. márc. 30. 18:40
 68/100 Z003 ***** válasza:
Az UV sugárzást is több részre bontjuk a Hydrogen Lyman-alpha 121–122nm, Far ultraviolet 122–200nm és Extreme ultraviolet 10–121nm ionizáló sugárzás.
2021. márc. 30. 18:44
 69/100 Z003 ***** válasza:
Nem teljesen ahogy írtat meg az enzimes folyamat az kicsit más szabályok játszanak.
2021. márc. 30. 18:45
 70/100 A kérdező kommentje:
És ez a válasz arra, hogy mondtam egy folyamatot, ami bizonyítja, hogy a kis frekvenciájú sugárzásoknak is van biológiai hatása a melegítésen túl?
2021. márc. 30. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!