Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valójában mindenki tart az...

Valójában mindenki tart az 5G-től, csak manapság ezt nem trendi beismerni?

Figyelt kérdés
Eddig senki se vállalkozott rá, hogy egy 5G adótorony mellé leüljön, majd egy parabolaantennával az agyába irányítsuk a sugárzást. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy ők is tartanak tőle.
2021. márc. 30. 13:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 A kérdező kommentje:

Nem várom, hogy igazoltnak lásd az elméletem, sokkal logikusabb lenne, ha nem állnál ki egyik bizonyítatlan álláspont mellett sem. Sem az enyém mellett, sem a tudósoké mellett.

Az általad hozott hivatkozásra pedig bőven elég az a két speciális eset, amit hoztam, de valószínűleg lenne még egy rakat példa, ha jobban utánajárnék. Ha egy fizikus annyira jártasnak érzi magát egy témában, hogy könyvet ír róla, akkor legyen szíves pontosan fogalmazni.

És még mindig csak azt a szempontot vizsgáltuk, hogy ionizál-e a sugárzás. Mi van azzal a ténnyel, hogy a rezgő molekulák frekvenciafüggően nyelik el a sugárzásokat? Szóval szerintem sokkal célszerűbb azt mondani, hogy a könyvben szereplő állítás teljes egészében hamis.

2021. márc. 30. 22:13
 92/100 Z003 ***** válasza:

A könyvet amiből az idézet van ezeknek az egytemeknek a könyvtárából lehet kikölcsönözni: Central European University Library; SZTE Egyetemi Könyvtár

Szeged University Library, University of Vienna, Johannes Kepler Universität, Univeristy of Applied Sciences Landshut, Max Planck Society for the Advancement of Science; MPG; MPS.

Ha nem a tudósoknak akik az egész életükben a témát kutatták akkor kinek higgyek.

"És még mindig csak azt a szempontot vizsgáltuk, hogy ionizál-e a sugárzás. Mi van azzal a ténnyel, hogy a rezgő molekulák frekvenciafüggően nyelik el a sugárzásokat? Szóval szerintem sokkal célszerűbb azt mondani, hogy a könyvben szereplő állítás teljes egészében hamis."

Az érveid nem cáfolják az állítást, a fotoszintézis még mindig látható fény tartományt taglalja, az idézet a látható fény alatt és rádióhullám sávról beszél. A frekvencia függőséget illetően pedig ha mutatsz valami táblázottat hogy a szénatomok milyen hőmérsékleten válnak elnyelővé a rádióhullámokra az jó lenne.

2021. márc. 30. 22:25
 93/100 A kérdező kommentje:

"Az érveid nem cáfolják az állítást, a fotoszintézis még mindig látható fény tartományt taglalja, az idézet a látható fény alatt és rádióhullám sávról beszél."

Az idézet a látható fényről is szól és nem azért kell az érveimet elfogadni, mert okosabb vagyok a könyv szerzőjénél, hanem mert a cáfolatom helyességét többé-kevésbé te is elfogadtad. (Egyébként nyilván a látható fény alatti sugarak is gerjesztenek bizonyos atomokat, így elég valószínűtlen hogy ott semmilyen hatása ne lenne élő szervezetekre.)

"A frekvencia függőséget illetően pedig ha mutatsz valami táblázottat hogy a szénatomok milyen hőmérsékleten válnak elnyelővé a rádióhullámokra az jó lenne."

Nem tudom, hogy a szénatomok milyen hőmérsékleten válnak elnyelővé a rádióhullámokra, de azt tudom, hogy eredetileg tudósok jelezték, hogy az 5G-t jobban elnyelik a vízmolekulák, mint a korábbi G-ket.

2021. márc. 30. 22:46
 94/100 Z003 ***** válasza:

"For low-frequency radiation (radio waves to visible light)"

Nem tudom az én angolom sem perfekt de szerintem ez azt jelenti hogy a rádióhullámtól a látható fényig, tehát a látható fény már nem.

Persze hogy az 5G jobban nyelődik de ez sosem volt megkérdőjelezve ezért kell belőle több torony mert alacsony az átütő ereje.

De attól hogy még elnyelődik attól még nem nagy az energiája sem az intenzitása hogy kárt okozzon.

2021. márc. 30. 22:51
 95/100 A kérdező kommentje:
Figyelembe vetted, hogy az ember 70 százaléka víz?
2021. márc. 30. 22:54
 96/100 Z003 ***** válasza:
ja persze de :"De attól hogy még elnyelődik attól még nem nagy az energiája sem az intenzitása hogy kárt okozzon."
2021. márc. 30. 22:56
 97/100 A kérdező kommentje:
Ha elnyelődik, akkor törvényszerűen beléd kerül a sugárzás.
2021. márc. 30. 22:58
 98/100 A kérdező kommentje:
*beléd kerül az energia
2021. márc. 30. 22:58
 99/100 Z003 ***** válasza:
igen de nem ártalmas mennyiség, de ha főzöl és érzed a hőt akkor is energia kerül a szervezetedbe. Ami ugyan úgy növeli a molekulák rezgését tehát növeli a szabad gyökök keletkezésének az esélyét-
2021. márc. 30. 23:01
 100/100 A kérdező kommentje:
Jó, akkor a 100. hozzászólásnál befejezhetjük a beszélgetést.
2021. márc. 30. 23:03
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!