Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valójában mindenki tart az...

Valójában mindenki tart az 5G-től, csak manapság ezt nem trendi beismerni?

Figyelt kérdés
Eddig senki se vállalkozott rá, hogy egy 5G adótorony mellé leüljön, majd egy parabolaantennával az agyába irányítsuk a sugárzást. Ebből csak arra tudok következtetni, hogy ők is tartanak tőle.
2021. márc. 30. 13:33
 21/100 Wadmalac ***** válasza:

Kb. 4-5 hónapja van 5G torony a házunktól kb. 400 méterre, egy 60 m magas kémény tetején.

Közvetlenül alatta vannak lakóházak.

És csak hogy fókuszálás nélkül mennyire nem káros közelről sem, az adóvevő "dobozok" alatt 2 méterre ott az előépített gólyafészek-alap, hogy majd ha megjönnek a jószágok, oda telepedhessen. Bizonyára hagyná ezt a telekommunikációs cég, sőt segítené, ha eredményként főtt gólyák potyognának a kéményről.

2021. márc. 30. 14:33
 22/100 anonim válasza:
0%

Én nem vitatkozni jöttem, mert azt veletek nem lehet. Mondtok valami tudományosnak tűnő dolgot, majd kitaláljátok, hogy mindaddig igazatok van, amíg én nem bizonyítom az ellenkezőjét.

"Szerintem ott, ahol csak a toronykarbantartók juthatnak elég közel, fókuszálva ESETLEG nem tehet jót."

Akkor mégis miért kapcsolják le az adótornyokat karbantartás alatt, ha még fókuszálva is csak esetleg lenne bajuk?

2021. márc. 30. 14:48
 23/100 A kérdező kommentje:
Megintcsak én voltam.
2021. márc. 30. 14:48
 24/100 Z003 ***** válasza:

"Mondtok valami tudományosnak tűnő dolgot, majd kitaláljátok, hogy mindaddig igazatok van, amíg én nem bizonyítom az ellenkezőjét."

Bocs bármit amit én írtam (tudományos érvet) az alátudom támasztani megbízható forrásokkal. Természetesen lehet alátámasztás vagy mármi indok nélkül állítani valamit, de ne csodálkozz ha úgy is kezelik.

"Akkor mégis miért kapcsolják le az adótornyokat karbantartás alatt, ha még fókuszálva is csak esetleg lenne bajuk?"

Magasfeszültséggel működő dolgokat nem hiszem hogy biztonságos úgy javítani hogy feszültség alatt vannak.

(forrás arról hogy az áramütés veszélyes: [link] csak hogy elkerüljük a sima alátamasztatlan érvekkel való dobálózást)

2021. márc. 30. 14:57
 25/100 Z003 ***** válasza:

"Mondtok valami tudományosnak tűnő dolgot, majd kitaláljátok, hogy mindaddig igazatok van, amíg én nem bizonyítom az ellenkezőjét."

Amúgy ez egy meglepően jó leírás a tudományos gondolkozás módról. A van egy hipotézis vagy állítás, amit az eddigi tudásunk és bizonyítékaink alapján igaznak vélünk. És az új elmélet csak akkor nyerhet teret ha azt az előzőt megcáfolva bizonyítja az igazát.

2021. márc. 30. 15:06
 26/100 anonim válasza:

"Eddig senki se vállalkozott rá, hogy egy 5G adótorony mellé leüljön, majd egy parabolaantennával az agyába irányítsuk a sugárzást."

Ezzel több probléma van:

1. A szerelők akik majd és jelenleg is dolgoznak ezeken az antennákon és napi 5-7 órát a közelükben töltenek

2. Azért nem vállalkozik senki hogy mellé üljön mert: a. minek

b. mindenkinek van jobb dolga

c. akik tudják, hogy nem káros az antenna senkire, azoknak nem kell azt bizonygatni

d. a tornyok mind magán/védett területen vannak, és birtokháborítás engedély nélkül közelükbe menni

3. 5G nem veszélyes olyan alacsony frekvencián van. A látható fény magasabb frekvencián rezeg. Az emberre csak az ionizáló sugárzás veszélyes, mint a röntgen, ultra viola vagy a gamma. Ezek mind nagyon magas frekvencián vannak.

4. Hidd el akik ezeket tervezik, azok egy kicsit tudományosabb módszerrel állapítják meg egy antenna biztonságosságát, mint hogy "mellé üljenek"

2021. márc. 30. 15:15
 27/100 A kérdező kommentje:

Akkor kérhetném a megbízható forrást erre az állításra?

"Hát amíg nem ionizáló a sugárzás és nem hordoz annyi energiát hogy megfőzze az agyad teljesen biztonságos."

Tehát arra kérném a forrást, hogy az elektromágneses sugárzás veszélyessége csak attól függ, hogy ionizáló-e, és hogy mekkora energiát szállít.

2021. márc. 30. 15:16
 28/100 A kérdező kommentje:

"Magasfeszültséggel működő dolgokat nem hiszem hogy biztonságos úgy javítani hogy feszültség alatt vannak."

Magasfeszültségű dologtól se lenne semmi baja a szerelőknek egy fém oszlopon.

2021. márc. 30. 15:20
 29/100 Z003 ***** válasza:

"Bioelectromagnetics is the study of the interactions and effects of EM radiation on living organisms. The effects of electromagnetic radiation upon living cells, including those in humans, depends upon the radiation's power and frequency. For low-frequency radiation (radio waves to visible light) the best-understood effects are those due to radiation power alone, acting through heating when radiation is absorbed. For these thermal effects, frequency is important as it affects the intensity of the radiation and penetration into the organism (for example, microwaves penetrate better than infrared). It is widely accepted that low frequency fields that are too weak to cause significant heating could not possibly have any biological effect"

" [link]

"Magasfeszültségű dologtól se lenne semmi baja a szerelőknek egy fém oszlopon."

Ez nem feltétlenül igaz mivel a test ha szigetelve van akkor egy kondenzátorként viselkedik. Tehát ha szigetelt is felvesz valamennyi töltés ami ha nem is nagy és maximum égési sérüléseket okoz a legtöbb esetben, de persze a "legtöbb eset" nem érig meg a munkéltatónak egy esetleges baleset utáni perért.. De persze azt nem érdemes tagadni hogy jobb lekapcsolni a magasfeszültséget ha dolgozunk egy gépen.

2021. márc. 30. 15:24
 30/100 anonim válasza:

Az 5G 28GHz-39GHz között operál.

Most nézd meg az ábrát [link]

Minél jobbrább mész annál hosszabb a hullámhossz és így annál kevesebb energiát hordoz.

A mellékelt ábrán az 5G a mikrohullám és az infravörös közt van valahol.

Ha jól meg nézed az jobbra van a látható fénytől.

Ebből mint következtethetünk?

A fény több energiát hordoz mint az 5G.

Ami azt jelenti, hogy a fény nagyobb eséllyel süt meg mint az 5G.

Az ionizáló sugárzás önmagában meg nem süt meg. A sugárzás ezen típusa olyan hatással van az élő organizmusokra ami káros, legtöbb esetben rákot okoz, mivel egyes estetekben képes sejt mutációt okozni.

2021. márc. 30. 15:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!