Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?
Figyelt kérdés
Eléggé nem tudom mert olyat is halottam már hogy egyértelműen gyerekeket neveznek felnőttnek csak mert nagykorúak 18-19 éveseket na de olyat is hogy egyértelműen felnőtteket neveznek gyereknek 24-25 éveseket és olyan 24-25-26 éves korig gyereknek tartják őket. Bár ezek mind extrém esetek az interneten főleg a gyakori kérdéseken valószínűbb az előbbi gondolkodás de azért olyat is olvastam itt hogy 24 éveseket is teljesen gyerekként kezelnek mégsem lettek lepntozva ezért kitudja. Na de egy szerintem kb határesetnél érdekel az itt írogatók egy részének véleménye.2021. jan. 3. 15:49
51/55 anonim válasza:
Nem is tudom, létezik, hogy a mai huszonéves nemzedék visszamaradott agyilag, és még gyerek, de a nagyszüleik már nem voltak azok? Nagyon úgy látszik, a kérdező válaszai alapján is.
52/55 anonim válasza:
hát nagyon remélem,hogy az agy 25 éves kor után is fejlődik, én legalábbis így vettem észre :D az ember egész élete során fejlődik, már aki hajlandó rá. Szerintem a felnőtt az, aki hajlandó (legalább) önmagáért felelősséget vállalni, és ezt én pl. 22 éves koromra bőven elértem. Nagyon sok ember érzelmileg soha nem nő fel. De valahol határvonalat kell húzni. Ha gyerekszerepbe nyomunk huszonéveseket, akik 10+ éve ivarérettek, annak nem lesz jó vége.
53/55 A kérdező kommentje:
Éppen ellenkezőleg... Annak nem lesz jó vége ha felnőtt szerepbe nyomunk gyerekeket akik még fizikálisan sem fejlettek sőt még növésben vannak mert 18 évesen még a 99% növésben van de teljesen az izmok csontok stb... Csak 21-24 éves kor közt fejlődnek ki teljesen és inkább 24 fele. Az nem feltétlen igaz hogy régen felnőttek voltak a 19 évesek csak a társadalom kezelte őket úgy de régen mindenkinek beteg gyermekkora volt és a rossz körülmények közt élő gyerekek gyakran ma is korai "felnövésre" vannak kényszerülve. Ez sem azt jelenti hogy régen egy 20 éves teljesen megtudott felelni a felnőtt szerepnek csak azt hogy ha például egy 20 éves lány gyereket szült és férjhez ment akkor ebben a helyzetben volt és esetleg túlélte de nem jelenti hogy nem torzult a személyisége. A mai kor azért már egy sokkal egészségesebb kor és a normális embereknél általában a 20 éves gyerekeket nem szokás felnőttként kezelni. A nagykorúságon kívül milyen szempontból is lenne felnőtt egy 20 éves?
2021. jan. 13. 22:29
54/55 anonim válasza:
Nekem már szinte betegesnek tűnik ahogy gyereknek meg kisgyereknek nevezed a huszonéveseket. Örülök mindenesetre, hogy ez a magánvéleményed, és a jogrendszer szerencsére nem ezen alapul. Lakáshitelt is 21 éves kortól lehet fölvenni, tehát onnantól már a bankok is elhiszik, hogy az illető képes lesz visszafizetni. Én személy szerint nagyon örülök, hogy jogilag felnőttnek számítottam 18 évesen, ami engem illet, a legtöbb dologban már 14 évesen is az voltam. Nyilván neked más a tapasztalatod, de szerencsére nem vagyunk egyformák. :)
55/55 A kérdező kommentje:
Nekem meg az tűnik betegeknek hogy te felnőttnek nevezed őket. Pedig a tények azt igazolják hogy gyerekek csak a jogi nagykorúságot tették rossz helyre. Viszont kitudja meddig marad még 18 év a nagykorúság mert már 24 évre akarják emelni bizonyos helyeken. Legalábbis egyre jobban kezdenek megszaporodni az arról szóló cikkek hogy miért gyerek egy személy 24 éves korig. Kutatások stb...
2021. jan. 13. 23:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!