Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy 22 éves gyerek vagy...

Egy 22 éves gyerek vagy fiatal felnőtt?

Figyelt kérdés
Eléggé nem tudom mert olyat is halottam már hogy egyértelműen gyerekeket neveznek felnőttnek csak mert nagykorúak 18-19 éveseket na de olyat is hogy egyértelműen felnőtteket neveznek gyereknek 24-25 éveseket és olyan 24-25-26 éves korig gyereknek tartják őket. Bár ezek mind extrém esetek az interneten főleg a gyakori kérdéseken valószínűbb az előbbi gondolkodás de azért olyat is olvastam itt hogy 24 éveseket is teljesen gyerekként kezelnek mégsem lettek lepntozva ezért kitudja. Na de egy szerintem kb határesetnél érdekel az itt írogatók egy részének véleménye.

2021. jan. 3. 15:49
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok, annyit hozzátennék, hogy ez a gyereknek nézés leginkább két esetben szokott menni:

Az egyik eset, mikor valaki nem ura a helyzetnek egy vitában, ilyenkor sokan le szokták alacsonyítani a vitapartnert, mondván, az ő szava nem számít, mert... (mert még gyerek, mert beteg, mert férfi, mert nő, mert alulképzett, stb). Ez ellen nem tudsz tenni, ha épp nem azért néznek le, mert fiatal vagy, akkor majd azért, mert nincs gyereked vagy mert öreg vagy vagy nincs megfelelő végzettséged, amitől az adott témában kompetens lennél. Így szokott ez menni.

A másik eset az, mikor érződik egy válaszadón, hogy borzasztó naiv és tapasztalatlan és baromira fekete-fehérben látja a világot. Ez a tipikus gyerekes "mindent vagy semmit" felfogás, amire gondolok. Például mikor valaki egy percet sem dolgozott, fogalma sincs arról, mi számít egy munkahelyen, de nekiáll nyomni meggyőződésből a dumát, hogy ha nem az xy egyetemen végeztél, kitörölheted a papíroddal. Mintha nem is tudom, normális munkavállaló ipari jellegű problémákra olyan munkaerőt keresne, akinek a többnyire elméleti/akadémiai képzése itt vagy ott zajlott. Mintha nem lenne 'hótmindegy, hogy azt a tudást, amihez amúgy is nagyon sokat kell még fejlődni gyakorlati szinten és ami amúgy is kis mértékben kihasználható egy szűkebb területen, bárki nézné, hogy melyik intézményben szedte magára. Na, az ilyenektől az agyam eldobom már én is. De ugyanilyen naivan osztják az észt az emberek a párkapcsolatok terén nulla kapcsolati tapasztalattal, a gyerekvállalás terén anélkül, hogy egy napot kisgyerekkel töltöttek volna (sokan így is vállalnak sajnos gyereket), érződik az elfogult szövegeiken, hogy hozzá sem szagoltak ahhoz, amiről nyomatják a keményen elfogult dumát. Na, erre mondjuk, hogy gyerek vagy még, majd megérted, hogy nem úgy működik. Majd megérted, hogy a gyerekhez pénz kell, hogy az egyetem neve semmit sem jelent, hogy a szingliséged nem azon múlik, hogy mennyire vagy hívő vagy absztinens... Csomó dolog.

2021. jan. 3. 16:18
 12/55 anonim ***** válasza:
100%
Élethelyzete és az adott személy személyiségének kiforrottsága válogatja. Ha már van önálló egzisztenciája és képes saját magát eltartani, akkor mindenképpen fiatal felnőtt. Ha még mindig eltartott és így az élet bizonyos dolgaira nincs kellő rálátása, akkor bizony többnyire még gyerek. Persze ez mind csak játék a szavakkal. Valóban felnőtt emberek is gyakran gyerekesen viselkednek és gondolkodnak, nem kellően körültekintőek, felelőtlenek.
2021. jan. 3. 16:19
 13/55 anonim ***** válasza:
Szeeintem egyéntôl függ az esetek nagy részében. Az életkor nem mindig releváns adat abban, hogy meghatározzuk egy illetô gondolkodásának az érettségét. Mindenki más korban éri el azt a szintet, amit én felnôttnek neveznék és nem lehet kinyílvánítani egy bizonyos életkort, ami egyetemesen igaz lenne mindenkire.
2021. jan. 3. 16:20
 14/55 anonim ***** válasza:
Sok mentális betegség a korai húszas években alakul jön a felszínre. Pont azért, mert az agyi érés még ekkoriban is zajlik javában. Egészen kb 30 éves kor körülig.
2021. jan. 3. 16:20
 15/55 anonim ***** válasza:
100%
Embere válogatja.Ezt nem írtam oda,de én a saját helyzetemet vázoltam,hogy gyerekként többet tudtam kb. mint ha felnőttnek számítottam volna,de felnőttnek számítva kb. annyit tudok most mint egy gyerek.
2021. jan. 3. 16:22
 16/55 A kérdező kommentje:
9-es na de akkor ez most mit jelent a részedről a kérdésemre vonatkozóan? Azt hogy egyértelműen gyerek vagy csak azt hogy 28-30 éves korig még a szervezetben is vannak bizonyos változások és a személyiség nem alakult ki 100%-ig és szerinted teljesen rendben van az is ha valaki 22 évesen alkoholt iszik, dolgozik, elöltöltözi a szüleitől büntethető stb...? Vagy a kérdésemre vonatkozóan ezt most hogy értsem?
2021. jan. 3. 16:23
 17/55 anonim ***** válasza:
Amúgy az 5-ös vagyok,meg a 15-ös.
2021. jan. 3. 16:23
 18/55 anonim ***** válasza:
100%

Jogilag 18 éves kortól már felnőtt. Szóval fiatalfelnőtt, de a mentalitás az más kérdés.

Egyébként egyszer etika tanárom egyszer említette, hogy "Mindenki addig gyerek, amíg a szülei élnek."

2021. jan. 3. 16:25
 19/55 anonim ***** válasza:
32 évesen idős nénik még kislánynak hívnak.:) 22 évesen már fiatal felnőttnek számít az ember, de sokan még nem elég érettek a korukhoz.:) Ha belegondolok, én majdnem 24 voltam, mikor mentálisan is megértem, de ismerek olyat, aki 40 évesen is gyereknek érzi magát, szerintem ő már úgy is fog maradni.:D
 20/55 anonim ***** válasza:
100%

8: Szerintem a világkép attól is erősen függ, hogy az adott közegben mennyi egy emberélet.

PÉLDA:

Sokan mondják, hogy a nő dolga a gyerekszülés, de van, ahol max. egy gyereket szülnek a nők, és az is gyermekággyal együtt max. 1 év, amíg kiesik a munkából, és van maradék 85 aktív életéve, amit mással tölt ki.

Másutt meg szülnek 8-at és már meg is halnak utána.

Most akkor az egyik kultúrában 10 év a gyerekkor, a másikban akár 50 évet is eltölt családalapítás előtt valaki, sokat művelődik, iskolába jár, ösztöndíjjal beutazza a világot, persze, hogy gyerekeskedik 35 éves korig is akár, nehéz megmondani, hol van itt a határ ebben az esetben.

1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!